Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
28.9 thous. of news
These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Gazeta.ua on gazeta.ua
Які сезонні ягоди продовжують тривалість життя
Сезонні літні ягоди багаті антиоксидантами. Це малина, ожина, аґрус, полуниця, чорниця, смородина. Вони уповільнюють процеси старіння в організмі. Знижують крихкість та ламкість капілярів. Підтримують здоров'я очей та зору. З полуницею, наприклад, проводили дослідження серед чоловіків та жінок із надмірною масою тіла. Ті, хто її регулярно їв, знизили рівень ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Полуниця є джерелом вітамінів С і Е, які сприяють збереженню молодості шкіри. Вона також містить флавоноїди, що допомагають боротися зі стресом та запальними процесами в організмі. Полуниця допомагає зберегти здоровий колір обличчя, зменшити зморшки та підвищити загальний тонус шкіри. Інше дослідження було проведено з улюбленою всіма малиною. З'ясували, що така ягода здатна знижувати ризик виникнення хвороб серця, цукрового діабету, ожиріння та раку. Малина багата на вітамін С, який необхідний для виробництва колагену - білка, що відповідає за еластичність та пружність шкіри. Крім того, малина містить еллагову кислоту, яка допомагає запобігати пошкодженням клітин та стимулює процеси їх відновлення. Чорна смородина є джерелом антоціанів, які допомагають покращити стан шкіри та захистити її від шкідливих впливів. Вона також містить вітамін Е, який підтримує еластичність шкіри та допомагає зберегти її молодість. Чорна смородина сприяє зменшенню запалень та покращенню загального стану шкіри. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стрімко дешевшають популярні ягоди Червона смородина містить велику кількість вітамінів А та С, які допомагають зміцнювати імунну систему та покращують загальний стан шкіри. Вітамін А сприяє регенерації клітин, а вітамін С підвищує виробництво колагену. Смородина також містить калій, який допомагає підтримувати водний баланс шкіри. Журавлина багата на антиоксиданти та вітамін С, які допомагають захищати організм від шкідливих впливів навколишнього середовища. Вона також містить урсолову кислоту, яка має протизапальні властивості та сприяє збереженню молодості шкіри. Журавлина допомагає покращити стан шкіри, зменшити запалення та підтримати здоров'я серця. Чорниця містить високі рівні антоціанів - потужних антиоксидантів, які допомагають боротися зі старінням клітин. Вони захищають шкіру від шкідливих впливів ультрафіолетового випромінювання та вільних радикалів. Регулярне вживання чорниці сприяє покращенню зору, зміцненню судин та покращенню пам'яті. Тому не варто лінуватися збирати врожай чи купувати у бабусь на ринку. Купуйте та їжте, поки сезон. Якщо є можливість, то морозьте. Від шокового заморожування корисності ягоди не втрачають. В середньому рекомендується вживати не більше 400 г ягід на день. Шовковиця відоме своїми смачними плодами. Ця ягода є цінним ресурсом, який знайшов своє використання у харчовій, фармацевтичній, текстильній та інших галузях промисловості, а також у косметології. Шовковиця містить велику кількість корисних та поживних компонентів, які позитивно впливають на більшість життєво важливих органів. В шовковиці містяться вітаміни, мінерали, антиоксиданти, фітонутрієнти. Шовковиця покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Ягоди містять багато харчових волокон, клітковини, які здатні нормалізувати роботу ЖКТ, покращити роботу кишківника, знизити ризик появи спазмів, здуття живота.У шовковиці міститься велика кількість заліза, який рідко виявляють у фруктах. Високий його рівень сприяє профілактиці анемії.
we.ua - Які сезонні ягоди продовжують тривалість життя
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зберігає речі і стежить: п'ять ознак, що у чоловіка не зникли почуття до колишньої
Кожна людина може по-справжньому кохати тільки раз в житті. Всі інші партнери - це лише тіні того, хто був воістину близький до їхнього серця. Однак не всім судилося провести все життя з тією самою людиною, тому все що нам залишається - гріти душу приємними спогадами, пише unіаn. Але в цьому є і "мінус". Як виявляється, жінки можуть бути настільки ревнивими, що можуть "виносити мозок" чоловікам через їхніх колишніх. Щоб ви даремно не дратували себе і своїх других половинок, розповідаємо вам, як зрозуміти, що він досі кохає свою колишню. Він зберігає речі, пов'язані з нею Якщо у чоловіка залишилися листування, фотографії, речі його колишньої коханої, то це говорить лише про те, що він не може попрощатися зі своїм минулим, що ця дівчина була для нього настільки важливою, що він готовий зберігати спогади про неї все життя. Порівнює її з вами Кожен з нас порівнює свого нинішнього партнера з колишнім. Насправді, це нормально, адже все пізнається в порівнянні. Але якщо ваш коханий в розмові з вами часто згадує її ім'я, значить, тут не все так чисто. Це не привід лізти в його телефон, але сигнал про те, що вам варто задуматися. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люблять тільки гроші: як не потрапити у пастку утриманки Емоційно реагує на колишню У моменти з'ясування стосунків дівчат часто "заносить". Тому ми можемо наговорити багато зайвого про колишню партнера. Якщо він занадто емоційно реагує на це і просить вас більше ні слова про неї не говорити, значить, його почуття до неї не охололи. Стеження в соцмережах Якщо ми не кохаємо людину і забуваємо про неї, то нам в принципі нецікаво спостерігати за її життям. А якщо ні - ми залишаємося в "підписках" одне одного і стежимо за кожним кроком, щоб бути в курсі всіх подій. А раптом ще один шанс надасться на відновлення стосунків. Контакт з ексом Часом нам складно раз і назавжди попрощатися з людиною, яка була величезною частиною нашого життя. Тому ми продовжуємо дружнє спілкування. Але, як відомо, дружби між чоловіком і жінкою не існує. Співак Арсен Мірзоян прокоментував чутки щодо розлучення з дружиною, співачкою Тонею Матвієнко. Він також зізнався, чи зраджував дружині, та за які гроші живе родина. Їхні стосунки з дружиною змінилися після її тривалого перебування за кордоном.
we.ua - Зберігає речі і стежить: п'ять ознак, що у чоловіка не зникли почуття до колишньої
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як українізувати Лєн і Свєт: до цього часу ви говорили з помилками
Чотири скорочені форми жіночих імен Таня, Ліза, Лєна, Свєта важко українізувати. Але це на перший погляд. Так вважає філологиня Ольга Васильєва. "Якщо Тетяна, чому Таня, а не Теня? Якщо Єлизавета, чому Ліза, а не Лиза? І звідки в іменах Лєна і Свєта взялася літера є? Почнімо з Тетяни. Оскільки це імʼя походить від грецького Татіана, можна як виняток залишити скорочення за цією повною формою: Таня, Тата. А що з Єлизаветою? Фаріон каже, що галичани скорочують це імʼя як Люзя. Але можна скорочувати й Вета. Так називали мою прабабусю Лисавету на Черкащині. Можна Єля, можна Лизя. Цю форму зафіксовано на Слобожанщині", - пише на своїй сторінці у Fасеbооk Ольга Васильєва. З Оленою все простіше: у повісті Ольги Кобилянської "Царівна" імʼя головної героїні скорочують як Лена, а не Лєна. Тому просто замініть одну літеру. Незвично, але правильно: Лена. Те саме й з Лєрою: Лера, каже редакторка. "Найскладніше зі Свєтою(-канфєтою). Світа? Світла? Лана? У книжці Любомира Белея "Імʼя дитини в українській родині" наведено такі форми: Світланка, Світланочка, Світланонька; Світка; Лана, Ланка, Ланонька, Ланочка, Лануся (у словнику Скрипник і Дзятківської). Олена, Єлизавета й Тетяна у словнику подані так: Оленка; Оленочка, Оленонька, Ленуся, Оленця; Олеся; Лена, Ленонька, Леночка; Ляля (у словнику Скрипник і Дзятківської є ще Оленцуня і Льоля). Єліза, Єлька; Ліза, Лізонька, Лізочка. (Де ж галицьке Люзя і слобожанське Лизя?) Любомир Белей, як бачимо, не накладає заборони на Лізу. Танечка, Таненька; Тася, Тасечка, Тетянка. Скорочені форми можуть бути спільними для кількох імен: "Тася це і Тетяна, і Таїсія; Яся це і Яна, і Ярослава; Лана це і Світлана, і Мілана; Льоля це і Олена, і Ольга; Люся це і Людмила, і Олюся, і Валюся (а на Гуцульщині Ольга взагалі Люна); Леся це і Олександра, і Лариса, і Ольга, і Олена, і Олеся; Лесь/Лесик це і Олександр (Сашко), і Олексій (Олешко), і Леонід (Ленько), і Олег (Олько), і власне Олесь". ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як звертатись до незнайомців. Мовознавець відповів "Це питомі українські, абсолютно органічні для нашої мови скорочення, тому мене дивують такі коментарі: "65 років не знав, що я Лесь або Лесик. Добре, що не лось або песик". А ще в українській мові імена не закінчуються на -аша. Якось мій польський читач Lеszеk Сyrаn написав українською: "Саша це жінка. Чоловік Сашко або Олек", - пояснює філологиня. Саша, Паша і Аркаша&hеllір; Ваня, Даня і Нафаня&hеllір; Жіночі закінчення чоловічих імен -я і -аша (Ілля виняток) є тільки в російській мові. Наприклад, в українській Василь це не Вася, а Васьо, Васько, Василько. А Василина Вася. До речі, в українській і жіноче не Саша, а Саня або Санда. Як і Марійка, Дарця та Наталка не Маша, Даша і Наташа, підсумувала Васильєва. У розмові називати чоловіків іменами, такими як Віталік, Толік, або Діма, є русизмом. В українських іменах немає суфікса -ік, він є лише у росіян. Тому правильно говорити та писати Толик, Віталик, Славик, Владик, Вадик, Костик, Ростик, Едик, Даник. Під час нашого тривалого перебування України у складі російської імперії/СРСР нам навʼязали жіночі закінчення для чоловічих імен. Наприклад, у Поліссі завжди розрізнялися Васьо - чоловік і Вася - жінка, а зараз чуємо всюди "Вася" і для жінок, і для чоловіків".
we.ua - Як українізувати Лєн і Свєт: до цього часу ви говорили з помилками
Gazeta.ua on gazeta.ua
В Україні буде запроваджений мораторій на перевірку бізнесу
На наступний тиждень Уряд готує низку рішень. Разом із силовими структурами та за координацією Ради національної безпеки та оборони готується річний мораторій на перевірки бізнесу. Розпочався аудит кримінальних справ проти бізнесу, прем'єр-міністерка Юлія Свириденко наголосила у Fасеbооk. Президент України Володимир Зеленський дав чітке доручення: дати більше свободи внутрішнім економічним силам. Це означає також продовження детінізації економіки, забезпечення рівних умов, які вигідні білому бізнесу, наголосила Свириденко. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін під Свириденко: деталі оновленого уряду "Пріоритет - закрити безпідставні провадження, що блокують підприємницьку діяльність. Нові справи санкціонуватимуть лише генпрокурор або керівники обласного та районного рівня", - підкреслила прем'єр-міністерка. Паралельно будуть обмежені перевірки податкової та митниці. Буде посилений контроль за законністю слідчих дій. "Перевірки будуть лише у секторах із високим ризиком, а добросовісні підприємства отримають захист. Ми готові ініціювати зміни до законів для кращого захисту бізнесу, реформування нагляду і справедливого використання конфіскованих активів РФ", - наголосила Свириденко. 17 липня Юлію Свириденко офіційно обрали новою очільницею уряду. Верховна Рада підтримала її кандидатуру на посаду премʼєр-міністра України. У 2025 році реальне зростання валового внутрішнього продукту України становитиме щонайменше 3%, наголосила вона.
we.ua - В Україні буде запроваджений мораторій на перевірку бізнесу
Gazeta.ua on gazeta.ua
Може повністю випаруватись: як правильно зберігати горілку
Дистильовані алкогольні напої загалом можна зберігати тривалий термін. Але це не означає, що тримати їх можна як завгодно й очікувати, що вони залишаться такими ж на смак. Якщо закрита пляшка залишається придатною для вживання практично нескінченно довго, то неправильно зберігати відкриту горілку не можна. Адже вона може швидше випаровуватися, пише Тhе Lіquоr Lаbоrаtоry. Важливо перед тим, як відкоркувати пляшку, переконатися, що її зберігали в прохолодному темному місці. Для цього підійде кімнатна температура. Хоча кращим варіантом буде прохолодніший погріб. Оптимальна температура для зберігання горілки +5... +15℃. Варто також уникати потрапляння прямих сонячних променів. Адже вони прискорюють випаровування і зменшують термін придатності. На сонці горілці достатньо 30 хвилин, щоб вона змінила смак у гірший бік. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горілка: мистецтво виробництва, подачі та гастрономічних поєднань Пляшку з горілкою важливо тримати у вертикальному положенні. Не бажано, щоб корок контактував із горілкою. Особливих умов зберігання потребує відкрита пляшка з горілкою. Її також слід тримати у вертикальному положенні в прохолодному темному місці. Найкраще для цього підходить холодильник. Багато хто тримає горілку в морозильній камері. Заморожування не шкодить напою, це створює приємну в'язку текстуру. Однак, в алкоголі є певні молекули, які "вмирають" за низьких температур. Тому просте охолодження краще, ніж заморожування. Весь спектр смаку горілки можна відчути за оптимальної температури від 0 до 5 градусів. Обережніше потрібно поводитись з горілками, що містять додаткові ароматизатори. Як і з будь-якими іншими ароматизованими алкогольними напоями. Справа в тому, що додаткові інгредієнти роблять строк зберігання трохи коротшим. Найкраще насолоджуватися ними протягом шести місяців від відкриття. Якщо горілка стоятиме відкритою під прямим сонячним промінням за температури вище +15℃, вона може повністю випаруватись. Адже етанол (спирт) випаровується швидше за воду. Важливо переконатися, що тримаєте горілку в чистій пляшці з невеликою кількістю повітря, надійно та щільно закритій. Вживання спиртових напоїв пов'язане з більш ніж 200 захворюваннями і розладами, зокрема й хворобою, яка є другою причиною смертності в Україні - раком. Про це повідомив Центр громадського здоров'я.
we.ua - Може повністю випаруватись: як правильно зберігати горілку
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зберігатимуться довго: коли і як викопувати моркву та буряки
Моркву і буряки на грядках слід викопувати вчасно і правильно, щоб коренеплоди повністю дозріли. Водночас вони не повинні переростати. Час збирання буряків та моркви залежить від кількох чинників, пише Gаzеtа.uа. Щоб визначити, коли краще збирати моркву та буряки, потрібно звертати увагу на сорту, клімат, погоду та зовнішній вигляд овочів. Викопувати їх слід відразу після дозрівання. Якщо зробити це раніше або пізніше, то коренеплоди не наберуть або втратять соковитість, позбудуться частини поживних речовин. Якщо ж їх перетримати, почнуть тріскатися. Щоб визначити, що овочі вже можна копати, слід, зокрема, орієнтуватися на їхній сорт. Морква і буряк бувають ранніми, середньостиглими та пізніми. Ранні сорти, як правило, можна викопувати вже у червні. Середньостиглі - наприкінці серпня-на початку вересня, а пізні - наприкінці вересня. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не псуватиметься до весни: як правильно зберігати цибулю Взимку найкраще зберігаються саме пізні сорти. Якщо дотримуватися належних умов, вони можуть якісно зберігатися до нового врожаю. Час збирання також залежить від клімату. У середній кліматичній зоні пізні сорти прибирають наприкінці вересня, у північних регіонах - на місяць раніше, а в південних - аж у середині жовтня. Багато чого залежить і від погоди. Якщо осінь тепла, то копати коренеплоди можна пізніше на тиждень-два. Якщо ж рано починаються заморозки - потрібно викопати овочі раніше. Досвідчені городники радять прибирати моркву і буряк, коли температура буде близько 5&dеg;С. Тоді вони припиняють рости. Викопати овочі слід до перших заморозків, інакше вони почнуть загнивати й погано зберігатимуться. Можна також орієнтуватися на зовнішній вигляд коренеплодів. Якщо нижнє листя почало сохнути і жовтіти, овочі можна викопувати. Ця ознака найточніше вказує на терміни збирання. Овочі довше зберігатимуться, якщо їх правильно зібрати. Копати коренеплоди потрібно в суху погоду, краще ввечері, адже морквина і буряк удень накопичують цукор, а вночі його витрачають. Тому ввечері вони будуть солодшими. Вибирати овочі можна руками, але якщо ґрунт щільний, то потрібно підкопати спочатку вилами. Бадилля потрібно відразу видаляти. Його можна викрутити руками або обрізати. Інакше коренеплоди почнуть в'янути. Овочам потрібно дати обсохнути годину - дві, а потім очистити від землі руками. Після цього моркву і буряк потрібно розкласти в темному, але провітрюваному приміщенні на добу, а потім закладати на зберігання в льох. На зимівлю потрібно відбирати великі та щільні плоди, без ушкоджень або хвороб та не підгнилі. Дрібні овочі, криві та пошкоджені краще переробити або з'їсти якнайшвидше. Часник може зберігатися свіжим і якісним до наступного врожаю. Він не ставатиме м'яким. Але для цього потрібно дотримуватися правильних умов зберігання.
we.ua - Зберігатимуться довго: коли і як викопувати моркву та буряки
Gazeta.ua on gazeta.ua
Чому кури клюють яйця та як їх від цього відучити: корисні поради
Іноді кури починають їсти яйця, які самі ж несуть. Це може стати проблемою в господарстві. Щоб відучити курей їсти яйця, потрібно знати причини, чому вони це роблять, пише Gаzеtа.uа. Серед основних причин може бути нестача в організмі птиці кальцію. У такому випадку до раціону курей потрібно додати більше цієї речовини. Можна, наприклад, обмежитись крейдою або ж додати до корму подрібнену яєчну шкарлупу. Кури також можуть клювати яйця, якщо їм не вистачає білка. Особливо часто це трапляється взимку. Влітку отримати білок можна з комашками, черв'ячками чи рослинною їжею. Причиною може бути нестача вітаміну D через дефіцит сонячного світла взимку. При цьому у курей можуть бути опухлі суглоби, м'якість дзьоба та кігтиків, невпевнена постава та стан самих яєць. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сире яйце провокує появу смертельної хвороби. Про яку йдеться Кури також можуть клювати свої яйця через тісноту в курятнику та недостатність території для прогулянки. Щільність курей у курятнику має бути від двох до чотирьох птахів на квадратний метр. Для вигулювання на квадратний метр має припадати не більше однієї курки. Птахів слід випускати на прогулянку на свіжому повітрі. Активною частиною дня для курей є період в 14-16 годин. У цей час вони потребують освітлення навіть взимку. Окрім того, деякі породи курей генетично схильні до поїдання своїх яєць. Таким курям рекомендують обрізати дзьоба. Клювати свої яйця кури можуть через порушення "ієрархії" в курятнику. Виводки не варто збивати до групи за відсутності їх контакту на стадії курчат, а також за значної вікової різниці. Кури також їдять яйця через стрес або агресію. Щоб кури не клювали своїх яєць, потрібно насамперед налагодити для них правильний раціон. У ньому мають бути в достатній кількості всі поживні речовини - білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Особливу увагу на це потрібно звертати взимку. У зимовий час в курнику слід забезпечити додаткове освітлення. При цьому до раціону потрібно додавати вітаміни та свіжу траву. У курник можна поставити годівницю з кальцієм - крейдою, або подрібненою яєчною шкаралупою. Важливо також правильно облаштувати гнізда для курей. Вони мають розташовуватися невисоко і повинні бути досить просторими. Всередині має бути м'яко і тепло. Гнізда для 10 несучок нем'ясних порід влаштовують по 2-3 одиниці розміром близько 25 на 35 см в закутках. Курник потрібно тримати в чистоті та стежити за вологістю, слідкувати, щоб там не було гризунів. Щоб відучити курей клювати яйця, можна в гніздо покласти муляж. Для цього за допомогою шприца з голкою слід видалити вміст яйця й заповнити його гірчицею та гострим перцем. Після таких "ласощів" птиці більше не захочуть клювати знесені яйця. Можна також замісити солоне тісто: 1 склянка борошна, 0,5 склянки солі та 0,5 склянки води. Із нього слід накатати кульки у формі яєць й поставте тісто в тепле місце, щоб зверху воно підсохло. Потім такі "яйця" покладіть в місце, де несуться кури. Багато хто впевнений, що яйця перед використанням треба мити. Нутриціолог та фізіолог Ольга Дорош розповіла, чи справді треба мити яйця перед приготуванням та як правильно це робити.
we.ua - Чому кури клюють яйця та як їх від цього відучити: корисні поради
Gazeta.ua on gazeta.ua
В Україні зберігається висока ймовірність сильного землетрусу - сейсмологи
В Україні зберігається висока ймовірність серйозного землетрусу в Криму. Сейсмологи очікують повторення потужних поштовхів інтенсивністю до 7 балів вже до 2027 року. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів доктор фізико-математичних наук, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України Дмитро Гринь. За словами вченого, найсильніший землетрус в історії України стався у 1927 році в Криму. Тоді було зруйновано 70% Ялти, а потужність поштовхів сягала 7 балів. "У сейсміці є поняття сторічного терміну. Такі події, як правило, повторюються кожні 100 років плюс-мінус кілька років. Отже, очікування по Криму досить серйозні", - пояснює Гринь. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужні зливи накрили Південну Корею: щонайменше 10 загиблих, є зниклі безвісти Сейсмологи вважають, що потужні підземні поштовхи можуть знову накрити півострів уже до 2027 року. Також землетруси в Україні можуть відчуватися через активність у зоні Вранча - це гірський регіон у Румунії, звідки йшли хвилі в березні 1977 року. Тоді потужність в епіцентрі сягнула 7,4 бала, а в Києві поштовхи відчувалися на рівні 5 балів. "Хиталися будинки, люди виходили на вулиці. Думали, що це ядерна війна", - згадує експерт. Однак серйозних руйнувань тоді не було. Землетрус у липні сколихнув північ Ірану. Влада перевіряє наслідки.
we.ua - В Україні зберігається висока ймовірність сильного землетрусу - сейсмологи
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як відліпити жуйку від одягу – перевірені методи
Якщо жуйка прилипає до одягу, найкращий метод її відліпити занести зіпсовану річ до хімчистки. Там пляму оброблять спеціальними засобами і виведуть безпечно для тканини. Але є й кілька простіших, але перевірених методів, пише ТСН.uа. Способи виведення жуйки можуть бути "холодними" та "гарячими". До перших відносять морозильну камеру та лід. Річ потрібно заморозити. Для цього покладіть її до поліетиленового пакета, щоб жуйка залишилася зверху. Ретельно слідкуйте, щоб вона не прилипла до інших ділянок тканини. Пакет потрібно покласти у морозильну камеру та залишити там на 1-2 години. Коли жуйка замерзне, вона відстане сама, без будь-яких зусиль. Якщо все ж залишиться пляма від неї, варто використати інші методи. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхаки воєнного часу: як легко очистити вікна від скотчу Якщо морозильної камери немає, заморозити жуйку можна шматком льоду. До плями треба прикласти лід або покласти багато льоду до поліетиленового пакета та залишити тканину всередині. Потримайте, поки жуйка не затвердіє. Тоді її можна буде зняти руками або за допомогою жорсткої щітки. Лід допоможе впоратися з плямою від жуйки також на килимі, дивані та верхньому одязі. Серед "гарячих" методів найперше називають окріп. Спочатку закип'ятіть воду. Після цього одна людина наливає окріп на пляму, а інша - відчищає жуйку за жорсткою щіткою. Якщо у вас немає помічника, воду краще нагріти в каструлі, а потім опустити всередину частину одягу з жуйкою. Прокип'ятіть кілька хвилин, потім відчистіть жуйку гострим предметом. Зверніть увагу, що кип'ятіння підходить не для всіх видів тканин. Розігріти прилиплу до тканини жуйку можна і феном. Після цього вона легко відчищається. Можна використати праску. Але спочатку на пляму потрібно покласти серветку або марлю. Зверху провести розігрітою праскою. Гумка залишиться на серветці або марлі. За допомогою цих методів можна видалити саму жуйку, а ось щоб від неї не залишилася пляма, потрібно тканину випрати. Спосіб багато в чому залежить від матеріалу. Якщо вивести пляму звичайними засобами для прання не вдасться, можна переходити до інших. Можна застосувати спеціальний спрей, який продається у господарських магазинах. Його наносять на забруднену ділянку, чекають певний час та видаляють бруд тупим боком ножа чи щіткою. Використовують також оцет. Розігрійте його, вмочіть жорстку щітку та протріть нею забруднену ділянку. Пляму можна обробити ще й рідиною для зняття лаку (ацетоном). Потрібно зачекати, поки забруднення відійде, а тоді випрати річ. Жуйку також можна видалити з одягу за допомогою іншої жуйки. Розжуйте жувальну гумку, прикріпіть до плями, а потім прокатайте по тканині. Якщо робити це швидко, то забруднення прилипне до свіжої жуйки та відстане. Часто базову основу зимового гардероба складають светри, жилети, сукні та костюми з вовни. Як правильно доглядати за вовняними виробами, щоб вони прослужили вам не один сезон, розповідають спеціалісти. Виробники побутової хімії дедалі частіше використовують в розробках екологічно чисті матеріали без фосфатів. Нові технологічні рішення покликані позбавити людину від негативного впливу хімії.
we.ua - Як відліпити жуйку від одягу – перевірені методи
Gazeta.ua on gazeta.ua
Полуничне варення на сковороді: як приготувати зимовий смаколик за швидким рецептом
Щоб взимку відчути смак літа, приготуйте полуничне варення, яке можна використати на оладки, млинці чи десерти. Спробуйте приготувати варення за пришвидшеним методом - на сковороді. Обирайте свіжі, соковиті, дозрілі полуниці, що мають насичений червоний колір та приємний аромат. Використовуйте антипригарну сковороду, щоб ягоди не пригорали, а перемішувати їх було простіше. Перед початком готування переконайтеся, що ваша сковорода чиста та суха. За цим рецептом вийде дві 300-грамові банки. Полуничне варення на сковорідці Інгредієнти: 1 кг полуниці 2 ст. л. води Як приготувати Якщо полуниця велика, розріжте її на чотири частини та покладіть в глибоку сковорідку. Налийте туди 2 столові ложки води та поставити готуватися на сильний вогонь. Варимо полуницю приблизно 5&mіnus;10 хв, до тих пір, поки вона не почне пускати сік. Поливаємо майбутнє варення лимонним соком, посипаємо цукром і перемішуємо. Продовжуємо обсмажування, фрукти не мають надто потемніти. Коли варення закипить, зменшуємо вогонь. Готуємо 10&mіnus;15 хвилин, не накриваючи кришкою та помішуючи лише злегка. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До цього часу ви помилялись: п'ять продуктів, з якими не можна їсти хліб Шумівкою збираємо полуницю з сиропу і кладемо в глибоку миску. Піну, що утворилась на стінках пательні, збираємо ложкою і викидаємо. Сиропу даємо покипіти на сковорідці ще близько 15 хв. Шматки полуниці повертаємо назад у сироп. Варимо з моменту, коли почне закипати і перемішуємо ще хвилин п'ять Вимикаємо вогонь і даємо охолонути близько 10 хвилин. Стерилізуємо банки, закручуємо кришками. Варення з малини може володіти всіма корисними властивостями, характерними для свіжої ягоди. Малинове варення повинно бути на столі у людей, які страждають від радикуліту, хвороб суглобів і ШКТ, нирок, крові. А також у тих, хто страждає від підвищеного тиску В ягодах малини міститься мідь, завдяки якій покращує стан шкіри, а також забезпечується гарний настрій.
we.ua - Полуничне варення на сковороді: як приготувати зимовий смаколик за швидким рецептом
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules