Навіть найдосвідченіші кулінари не завжди довіряють кухням інших ресторанів. Шеф-кухарі знають таємниці зсередини. Саме тому деякі страви вони принципово не замовляють у чужих закладах. Причини різні: від високого ризику несвіжих інгредієнтів до технічних нюансів приготування. Ось 12 позицій у меню викликають у професіоналів найбільше підозр. Про них пише видання Тhе Таkеоut. Страва дня. Джон Девіс, головний шеф-кухар Сіty Grосеry в Оксфорді, штат Міссісіпі, попереджає, що в деяких ресторанах "страва дня" насправді може бути стравою вчорашнього дня, яку не встигли розпродати. Фірмовий салат. За словами шеф-кухаря Сухума Джанга, співвласника та керуючого партнера Ноrtus NYС, це страва, яку часто готують із залишків продуктів від інших страв. Не завжди свіжих залишків. Печиво. Шеф-кухарка з Окленда Рене Джонсон, власниця ВlасkВеrry Sоul Саtеrіng, вважає, що заклади, які не спеціалізуються на випічці, не здатні запропонувати справді смачне печиво. Страви ф'южн. Ф'южн-кухня, що стала популярною в 1990-х роках, пропонує незвичайні поєднання інгредієнтів і навіть цілих страв з різних кухонь. Далеко не завжди це дає справді хороший результат. Пітер Хе, головний шеф-кухар ресторану Меіlі в Брукліні, радить бути обережним з такими експериментами, як поєднання шаурми із суші і тому подібне. Страви з вареної риби. Чаз Ліндсей, власник і шеф-кухар ресторанів Рulіtо Оstеrіа аnd Rоwаn's у Джексоні, штат Міссісіпі, зауважив, що приготування вареної риби - це мистецтво, яке дається далеко не кожному кухарю. Єдиний виняток якщо ресторан спеціалізується на рибних стравах і має гарну репутацію. Яйця Бенедикт. Шеф-кухар Кліфтон Дікерсон зі Школи кулінарного мистецтва Огюста Ескоф'є зізнався, що ніколи не замовляє яйця Бенедикт, коли обідає поза домом. Усе через голландський соус, який часто використовують у цій страві. При найменших порушеннях при зберіганні соусу він може спровокувати харчове отруєння. Трендові страви. Шеф-кухар Хорхе Діонісіо з ресторану Каnshа на Мангеттені ігнорує все, що виглядає надмірно обробленим і загалом надто красивим. Бо це означає, що кухар зробив ставку на зовнішній вигляд страви, а не на її смак. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальмонела після чизкейку: масове отруєння в ресторані Кацуріна Суші. Шеф-кухар Хорхе Діонісіо також розповів, що він ніколи не замовляє суші, коли обідає в ресторанах, якщо тільки не знає та не поважає цього шеф-кухаря. А все тому, що він дуже прискіпливо ставиться до того, як обробляють рибу, як вона витримується та як її подають. Але тут питання швидше у високих стандартах самого Діонісіо, яких не мають пересічні клієнти ресторанів, зазначають автори публікації. Стейк. Шеф-кухар Люк Шаффер, викладач Кулінарної школи імені Огюста Ескоф'є, вважає стейк занадто простою стравою, яку можна приготувати вдома. Тож, на його думку, немає сенсу платити за стейк в ресторані, а варто спробувати щось більш складне і цікаве. Інша справа, якщо це справді топовий ресторан, який подає стейки екстра-класу. Курка. Принцип той самий, що і зі стейком. Шаффер каже, що ніколи не замовляє курячу грудку, хоча деякі інші кухарі навпаки називають курку одним із своїх улюблених замовлень. Шаффер зазначає, що курятина в ресторані зазвичай або просто несмачна, або ж в меню є більш цікаві страви. Паста Альфредо. Ця італо-американська страва з пасти, сиру та курятини, за словами шеф-кухаря Сьюзен Юріш, поступається багатьом іншим стравам з пасти. Принаймні, якщо йдеться про американський, а не про італійський ресторан. Страви з яловичини. Шеф-кухарі скептично налаштовані щодо страв, де використовуються маленькі шматочки яловичини: бо завжди є ризик, що це просто м'ясні обрізки, яке залишилися після приготування інших страв. 17 липня у Львові почали розслідувати масове отруєння в ресторані Сhіnа Ні, власником якого є Михайло Кацурін, чоловік співачки Наді Дорофєєвої. Поліцейські встановлюють обставини події, призначені експертизи, проводиться досудове розслідування
... More