Зібрані на грядці перці часто не зберігаються довго. Інколи вони майже відразу починають гнити. Причина не лише в неправильному зберіганні овочів, пише Gаzеtа.uа. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли копати часник: селекціонер вказав на головні ознаки дозрівання Досвідчені городники кажуть, що це може бути пов'язано із серйозною помилкою, допущеною при збиранні врожаю. Швидко втратити перці можна після неправильного їх зрізання з кущів. Зрізати кожен перець потрібно так, щоб на ньому залишалася плодоніжка завдовжки 4-5 сантиметрів. При цьому бажано користуватися гострими ножицями, щоб не пошкодити перці. Дотримання цього простого правила дозволить значно збільшити термін зберігання зібраних перців. Вони не згниють у перші дні чи тижні після збирання врожаю. Високі температури можуть стати причиною опіків помідорів і уразити їх хворобами. А огірки можуть стати гіркими, твердими і дрібнішими. Однак, є саморобне добриво, яке зміцнить рослини, щоб вони вижили у спеку. Овочі стануть міцнішими та стійкішими до несприятливих погодних умов.