Запечена вівсянка - ідеальний сніданок для тих, хто любить корисно поїсти і немає часу на приготування. Достатньо змішати інгредієнти, поставити в духовку і вже за пів години сніданок готовий. Ця запечена вівсянка чудово смакує і теплою, і холодною. Можна додати горішки, сухофрукти або шматочки шоколаду для різноманітності Ось простий і дуже смачний рецепт запеченої вівсянки. Запечена вівсянка з ягодами та бананом Інгредієнти (на 2 порції): Вівсяні пластівці - 1 склянка Молоко (або рослинне) - 1 склянка Яйце - 1 шт Банан - 1 шт Ягоди (свіжі або заморожені) - &frас12; склянки Мед або сироп - 1-2 ст. л. Кориця - &frас12; ч. л. Розпушувач - &frас12; ч. л. (опційно) Щіпка солі Вершкове масло або олія - для змащування форми Як приготувати Увімкніть духовку на 180&dеg;С. Змастіть форму для запікання (можна невелику керамічну чи силіконову). У мисці розімніть банан, додайте яйце, мед, молоко, корицю та сіль. Добре перемішайте Додайте вівсянку та розпушувач, перемішайте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка їжа багата на клітковину, якщо не любите квасолю: шість найкращих продуктів Вмішайте ягоди (частину можеш залишити зверху для прикраси). Вилийте суміш у форму та розрівняйте. Можна додатково прикрасити ягодами або скибочками банану. Запікайте 25-30 хвилин, поки зверху не стане рум'яною, а всередині - пружною. Дайте трохи охолонути перед подачею. Правильно підібраний раціон здатний допомогти організму м'яко знизити рівень кислотності, зменшити подразнення слизової та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Банани мають природну лужну дію, що допомагає нейтралізувати шлункову кислоту. Вони також захищають слизову оболонку шлунку. А вівсянка добре вбирає кислоту і захищає стінки шлунку. Це чудовий варіант на сніданок для тих, хто страждає на печію.