These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Дистилерія від Ентузіаста: як розвивається бізнес із виробництва крафтового алкоголюСфера дистилерії відзначається особливою специфікою та детальним підходом до всіх аспектів підготовки. Сьогодні виробники стикаються з новими викликами, реалізовуючи бізнес такого типу. Про свій досвід крафтового виробництва розповів засновник ТМ «Ентузіаст» Сергій Степанов під час форуму «Міцний крафт 2025».
... More
Перша в Україні кавʼярня з мініпігами: Piggy Cafe відкрилося у КиєвіПодружжя Юлії та Дениса Давиденків започаткувало унікальний проєкт у Києві — кавʼярню з мініпігами, де відвідувачі можуть не лише пригоститися кавою, а й провести час із маленькими свинками. Відкриття такої унікальної кав’ярні спричинило справжній ажіотаж. Щодня заклад відвідують десятки клієнтів, приїздять із різних куточків країни, заходять і іноземці. У Ріggy Саfе встигли побувати й зіркові гості — Юрій Ткач і Євген Клопотенко.
... More
Напої за традиціями медоваріння: на Сумщині виготовляють ексклюзивні винаНатуральні та ексклюзивні крафтові медові напої родина Тронь із Сумщини виготовляє вже понад 15 років. Першими поціновувачами стали друзі. Саме їхні схвальні відгуки й дали поштовх рухатися далі, розвиватись, удосконалювати рецепти та технології виробництва. Наразі в асортименті 7 видів медового вина.
... More
Ягідна модель, яка витримує час і погоду. Чому майбутнє полуниці — у теплиці?В Україні лише станом на тепер стартує сезон полуниці. Це на два тижні пізніше, ніж у середньому за останні роки. Основна причина — заморозки у квітні та прохолодні температури у травні.
... More
Чому крафтові пивоварні не дають шансу українській сировиніВласник «Козівської ремісничої броварні», що на Тернопільщині, Володимир Ярема займається пивоварінням з 2016 року. Від самого початку він намагався використовувати український солод, однак його нестабільна якість та часті невідповідності нормам змусили переглянути підхід до виробництва.
... More
Оздоровча продукція на основі ягід: лідером продажу залишається чорнична пастаНа ринку вже давно відома продукція підприємства з переробки ягід Lіqbеrry. Виробництво внаслідок повномасштабного вторгнення було змушене релокуватися з Херсонщини на Київщину, де зараз активно працює над поверненням до минулих обсягів і нарощенням потужностей.
... More
Сімейна майстерня на Одещині виробляє 20 видів крафтових олійУ місті Південне на Одещині вже понад 4 роки виробляють крафтову олію холодного віджиму з насіння різноманітних рослин і горіхів під ТМ ОLЕUМ ІМРЕRІUМ. Сьогодні в асортименті 20 видів олій.
... More
У підземеллі — сир, у залі — дегустація: як козина ферма готується до туристичного сезонуАгротуризм — це давно не екзотика, а вже стала тенденція. Дедалі більше українців віддають перевагу не гламурному відпочинку, а простоті, близькості до природи та справжнім емоціям. Саме це і пропонує екоферма «Веселі козенята», яка знаходиться у селі Хомівка на Тернопільщині.
... More
Великодній кошик у цукерках. Тернопільська майстриня виготовляє унікальні солодощіЗа рік до повномасштабної війни тернополянка Надія Шушайло почала готувати цукерки ручної роботи на продаж. Солодощі дуже швидко стали популярними завдяки своїй унікальності.
... More
Новий фокус туризму: замість магнітів — локальні крафтові продуктиТуристична галузь України почала відновлюватися лише минулого року — як на державному рівні, так і в межах територіальних громад. Якщо 2023 року зростання внутрішнього туризму зафіксували лише в 10 областях, то вже торік їхня кількість зросла до 17.
... More