These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Спочатку тут мало бути поле кермеку. Але потім прийшла війна, яка змінила все — і плани також. Та водночас на Черкащині з’явилася нова лавандова локація — «Лаванда по-селянськи».
Попит на натуральну м’ясну продукцію крафтового походження в Україні продовжує зростати, водночас формуючи нову нішу для малих і середніх виробників. В умовах зміни споживчих пріоритетів, зростання цін і конкуренції на ринку харчових продуктів — саме крафтовий формат стає перспективною альтернативою масовому виробництву.
В Україні розпочинається масове цвітіння лавандових полів. Цей період припадає на кінець червня – першу половину липня, хоча кожен регіон відзначається специфікою та характерним підходом до вирощування культури. Проте більшість лавандових господарств уже розпочали туристичний сезон.
Сфера дистилерії відзначається особливою специфікою та детальним підходом до всіх аспектів підготовки. Сьогодні виробники стикаються з новими викликами, реалізовуючи бізнес такого типу. Про свій досвід крафтового виробництва розповів засновник ТМ «Ентузіаст» Сергій Степанов під час форуму «Міцний крафт 2025».
Подружжя Юлії та Дениса Давиденків започаткувало унікальний проєкт у Києві — кавʼярню з мініпігами, де відвідувачі можуть не лише пригоститися кавою, а й провести час із маленькими свинками. Відкриття такої унікальної кав’ярні спричинило справжній ажіотаж. Щодня заклад відвідують десятки клієнтів, приїздять із різних куточків країни, заходять і іноземці. У Ріggy Саfе встигли побувати й зіркові гості — Юрій Ткач і Євген Клопотенко.
Натуральні та ексклюзивні крафтові медові напої родина Тронь із Сумщини виготовляє вже понад 15 років. Першими поціновувачами стали друзі. Саме їхні схвальні відгуки й дали поштовх рухатися далі, розвиватись, удосконалювати рецепти та технології виробництва. Наразі в асортименті 7 видів медового вина.
В Україні лише станом на тепер стартує сезон полуниці. Це на два тижні пізніше, ніж у середньому за останні роки. Основна причина — заморозки у квітні та прохолодні температури у травні.
Власник «Козівської ремісничої броварні», що на Тернопільщині, Володимир Ярема займається пивоварінням з 2016 року. Від самого початку він намагався використовувати український солод, однак його нестабільна якість та часті невідповідності нормам змусили переглянути підхід до виробництва.
На ринку вже давно відома продукція підприємства з переробки ягід Lіqbеrry. Виробництво внаслідок повномасштабного вторгнення було змушене релокуватися з Херсонщини на Київщину, де зараз активно працює над поверненням до минулих обсягів і нарощенням потужностей.
У місті Південне на Одещині вже понад 4 роки виробляють крафтову олію холодного віджиму з насіння різноманітних рослин і горіхів під ТМ ОLЕUМ ІМРЕRІUМ. Сьогодні в асортименті 20 видів олій.
Найактуальніші агроновини України та світу. Все про сільське господарство, фермерство, ринки, прогнози та технології. Будьте в курсі останніх подій на аграрному ринку!
All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.
Responsible: editorial office of the site agroportal.ua.