🥘 Економіка - матір усіх речей і визначає все. У т.ч. гастрономічні уподобання.
Днями слухали одну розповідь про Корею до ХХ століття. Тоді м\'ясо було доволі дорогим і його не їли кожного дня. Серед видів м\'яса домінувала свинина, далі йшла птиця (фазан і потім курятина). Яловичину майже не вживали, так само як не вживали молока.
Причина: 80% площі Кореї - це гори. Виділяти землю під пасовища для худоби було дуже дорого. Зернові давали у 10 разів більше їжі, ніж виділяти пасовища і потім цю худобу їсти. Корови та бики використовувалися як робоча худоба у сільському господарстві.
До речі, це відповідь на те, чому американці так люблять яловичину і є світовими лідерами з її споживання (всякі там стейки): у них навпаки було забагато пасовищ, де ковбої (по нашому пастухи - це потім американський кінематограф вигадав міфічний образ чуваків з пістолями, які тусили у салунах, билися та грабували банки) могли ганяти великі стада корів.
📩 Підписуйся на \"Ціну держави\"
... More