Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua

14.4 thous. of news

These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Які продукти додати до раціону, щоб не з'являлось сиве волосся
Сивина з'являється з віком. Однак якщо волосся починає втрачати колір надто рано, це може бути сигналом про внутрішні проблеми в організмі. Однією з головних причин ранньої сивини та випадіння волосся є нестача важливих вітамінів, зокрема вітаміну В12. Розповімо, в яких продуктах цього вітаміну найбільше, щоб запобігти передчасному посивінню. Науковці розглянули вплив вітаміну В12 на здоров'я волосся. Доктор Майкл Ейдельман дійшов висновку, що сивина може бути пов'язана з нестачею цього вітаміну. Лікар-дерматолог Ерік Швайгер уточнив, що дефіцит меланіну, пігменту, який міститься у волосяних фолікулах, може стати причиною появи сивого волосся. Вітамін В12 відіграє важливу роль у підтримці здоров'я нервових клітин і клітин крові. Зазвичай цей вітамін надходить в організм з їжею, багатою на продукти тваринного походження, такі як м'ясо, молочні продукти, риба та яйця. Однак, як показало дослідження, засвоєння вітаміну В12 може бути ускладнене у деяких людей, що призводить до його дефіциту. Особливо часто дефіцит В12 спостерігається в поєднанні з дефіцитом фолієвої кислоти й біотину в тих, хто стикається з ранньою сивиною і випадінням волосся. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збережете здоров'я і красу локонів: як часто можна фарбувати волосся Багатими джерелами вітаміну В12 є печінка, м'ясо, риба, морепродукти та молочні продукти. Особливо цінними джерелами цього вітаміну вважаються яловича та теляча печінка, які рекомендується включати в раціон хоча б один раз на тиждень. Сиве волосся не завжди є ознакою прояву старості. З цією проблемою стикаються доволі молоді люди. Забарвлення та висмикування сивого волосся не допоможуть вирішити проблему. Зазвичай волосся починає сивіти після 40 років, але до ранньої сивини відноситься знебарвлення волосся у віці до 30.
we.ua - Які продукти додати до раціону, щоб не з'являлось сиве волосся
Яку картоплю не можна їсти: пʼять ознак, що овоч зіпсований
Хоча картопля є одним з основних продуктів, які їдять українці, є ситуації, коли її вживання може завдати шкоди здоров'ю. Зіпсована картопля може спричинити отруєння, а в деяких випадках її варто виключити з раціону через проблеми зі здоров'ям. Німецькі фахівці розповіли, яку картоплю краще викинути у смітник. Зберігалася в холодильнику. У цьому випадку, за даними британського агентства з харчових стандартів, картоплю категорично не можна вживати насамперед людям з діабетом, передіабетом. Після такого зберігання крохмаль, що міститься в ній, перетворюється в цукор. Коли продукт запікається або смажиться, він утворює акриламід, що збільшує ризик розвитку раку. Проросла, має зелені плями. Пророслу картоплю не варто вживати, оскільки безліч корисних інгредієнтів продукту вже втрачено. Зелені ділянки - ознака високого вмісту соланіну, токсичної хімічної сполуки, яка може привести до нудоти, сонливості, інфекцій нирок, аритмії серця. Неочищена. Ще один випадок, коли вживати не можна - разом зі шкіркою. Картопляну кірку слід зчищати, так як вона концентрує високий вміст соланіну (особливо при тривалому зберіганні). Крім того, овоч часто обприскують пестицидами, щоб уберегти від шкідників. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому зеленіє картопля та як цього не допустити: корисні поради З неприємним запахом. Солодкуватий і затхлий запах - сигнал того, що картопля зіпсована. Хороша володіє приємним землистим запахом. Має мокрі плями. Якщо картопля місцями мокра, це ознака того, що вона заражений грибами і бактеріями (такими як Еrwіnа саrаtоvоrа), попереджають експерти. Їсти її не можна. Одразу викидайте у смітник. Зазвичай гниль, що часто виникає на картоплі, вирізають, а здорову частину картоплини використовують для готування. Однак, за словами фахівців, робити цього не варто. Основними збудниками інфекції, що призводить до гниття, є нездорові бульби, заражений ґрунт та бадилля. На них колонізуються патогенні мікроорганізми, які інфікують усю здорову масу бульб під час зберігання в підвалі.Тому вживати уражену гниллю картоплю не радять. Адже гриби, якими уражена картопля, при потраплянні в стравохід людини, можуть призвести до отруєння.
we.ua - Яку картоплю не можна їсти: пʼять ознак, що овоч зіпсований
Тотальний карантин: закрили парки, школи і міжміське сполучення
12 березня 2020 року оголосили в Україні карантин через коронавірус. Спочатку він мав бути тритижневим, але продовжили на всю весну через погіршення епідеміологічної ситуації. Тоді закрили заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної, вищої, післядипломної освіти. Також заборонили масові зібрання понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів, і культурних; закриття авіасполучення з деякими країнами. Також буде закрита більша частина контрольно-пропускних пунктів. ТРЦ зупинили роботу дитячих розважальних зон. Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка у Києві переніс усі березневі вистави та скасував гастролі. Уряд запевнив, що має дієвий план зупинення поширення коронавірусної інфекції і скоро ситуація покращиться. На практиці все відбулося навпаки і кількість заражених та померлих тільки росла. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус лютує: як за добу змінилася ситуація в Україні Пацієнтам з легкою формою Соvіd-19 заборонено залишати будинки. Суворий карантин передбачено і для тих, у кого температура вище 37,5&dеg;С. Заборонили похорони й весілля. За порушення була адміністративна або кримінальна відповідальність. Православна церква України заявила, що не скасовуватиме богослужінь через загрозу поширення коронавірусу. Весняна хвиля Соvіd-19 буде набагато страшніша і потужніша, ніж всі попередні, тому запроваджений владою адаптивний карантин не зможе запобігти катастрофі - діяти треба жорстко і негайно. Таку думку висловив старший науковий співробітник відділу молекулярної імунології Інституту біохімії ім. Палладіна Національної академії наук України Володимир Галицький.
we.ua - Тотальний карантин: закрили парки, школи і міжміське сполучення
Сім фруктів березня, які треба їсти після довгої зими
Після холодної зими організм потребує вітамінів. Допоможуть зміцнити організм це сезонні та доступні фрукти. Gаzеtа.uа розповість, які фрукти варто їсти після зими у березні. Додавайте ці фрукти у свій раціон, щоб легше адаптуватися до весняних змін і відновити енергію після холодного сезону. Апельсини Цитрусові - справжні рятівники після зими. Апельсини багаті на вітамін С, який зміцнює імунітет і допомагає боротися із сезонними застудами. Грейпфрути Цей соковитий фрукт не тільки насичує вітамінами, а й сприяє очищенню організму, покращує обмін речовин і допомагає контролювати вагу. Лимони Навесні лимон варто додавати у воду, чай. Він підвищує захисні сили організму і допомагає засвоювати залізо. Банани Банани - це джерело калію та магнію, які підтримують здоров'я серця та нервової системи. Вони також допомагають боротися з втомою. Вживання цього фрукта сприяє спокійному сну та підтримує пам'ять. Яблука Навіть після зими яблука залишаються важливим джерелом клітковини, що сприяє гарному травленню. Вони також допомагають нормалізувати рівень цукру в крові. Ківі Один невеликий плід містить більше вітаміну С, ніж апельсин. Ківі зміцнює імунітет, покращує стан шкіри і підтримує роботу кишківника. Гранат Гранат допомагає боротися з весняною слабкістю, покращує кровообіг і насичує організм антиоксидантами. Додавайте ці фрукти у свій раціон, щоб легше адаптуватися до весняних змін і відновити енергію після холодного сезону. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які популярні овочі мають найменше клітковини: є в раціоні багатьох українців Весняний фруктовий салат Цей легкий і смачний салат насичений вітамінами, дарує енергію та освіжає після довгої зими. Інгредієнти: 1 апельсин 1 ківі 1 банан 1 яблуко &frас12; граната 1 ст. л. меду Сік з пів лимона Як приготувати Очистьте апельсин і наріжте його невеликими шматочками. Ківі та банан наріжте кружальцями, яблуко - кубиками. Додайте зерна граната, щоб салат став яскравішим і кориснішим. Полийте фруктову суміш медом і лимонним соком, добре перемішайте. Прикрасьте листочками м'яти та подавайте одразу. У березні організм потребує більшої кількості вітамінів, які допоможуть зміцнити імунітет після зими, заряджає енергією та додає свіжості весняному раціону. Салат - популярний овоч, який є важливою складовою раціону багатьох людей. також зверніть увагу на шпинат та черемшу, які не менш корисні.
we.ua - Сім фруктів березня, які треба їсти після довгої зими
Як схуднути після 40: шість найефективніших вправ
Скинути зайву вагу після 40 років не так легко. Особливо це стосується жиру на животі. Але прості цілеспрямовані рухи можуть мати величезне значення, якщо їх виконувати постійно, розповідає ЕаtТhіs персональний тренер Джойс Шульман, який багато працював з жінками у віці 40, 50 і 60 років. Він розповів про шысть швидких вправ, які допоможуть ефективно скинути вагу навіть у зрілому віці. Інтервальне тренування Мета - підвищити частоту серцевих скорочень на короткий проміжок часу, а потім дати їй повернутися до початкового значення і повторити цей процес кілька разів. Інтервальні тренування можна додавати до ходьби (коли ви різко збільшуєте темп або шукаєте пагорб, на який можна піднятися), бігу (спринт до наступної поштової скриньки), їзди на велосипеді (додайте спринт до свого тренування на велосипеді). Ви також можете отримати користь від інтервальних тренувань, стрибаючи зі скакалкою або навіть за допомогою старої шкільної гімнастики (наприклад, стрибки на місці). Два або три рази на тиждень - ідеальний варіант для інтервальних тренувань. У міру поліпшення вашої фізичної форми збільшуйте інтенсивність кожного заняття. Присідання Як часто це робити. Це повністю залежить від того, з чого ви починаєте. В ідеалі, доведіть до 10 повторень у 3 підходах. Ходьба з вагою Ви можете почати з добре підігнаного рюкзака, в який ви кладете кілька книжок, або ви можете придбати переноску для пластин, спеціально призначену для рюкзака. Почніть ходити двічі на тиждень, починаючи приблизно з двох кілометрів. Коли відчуєте себе добре, додайте ще один день, щоб займатися в середньому тричі на тиждень. У цей момент ви можете почати додавати більше ваги і відстані. Тяга гантелей Використовуючи дві гантелі, встаньте, поставивши ноги трохи ширше плечей. З гантелями на підлозі, нахиліться в стегнах, утримуючи спину рівною. Візьміть обидві гантелі за ручки. Підніміть одну гантель із підлоги в бік, нижче пахви. Поверніть гантель на підлогу і підніміть іншу. Виконайте легкий розминочний підхід, потім три підходи по 8-10 повторень. Повторюйте двічі на тиждень. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як залишатись у формі після 40: сім порад, які допоможуть схуднути Собака-птах Почніть із положення "стіл" на колінах, надійно впершись руками в підлогу прямо під плечима. Задіявши корпус, одночасно витягніть праву руку перед собою, одночасно витягуючи ліву ногу - ви намагаєтеся створити пряму лінію від кінчиків пальців до пальців ніг. Поверніть ногу і руку в положення "стіл" і повторіть те ж саме з іншою рукою та іншою ногою. Замість того, щоб повертатися в положення "стіл" між кожним рухом, зберігайте рівновагу, підніміть лікоть до коліна і виконайте 10 повторень на одному боці, перш ніж перейти на інший бік. Збільшуйте до 3 підходів по 10 повторень до п'яти разів на тиждень. Ходьба по сходах Піднімайтеся по сходах якомога частіше. Початок куріння та збереження цієї звички можуть призвести до накопичення жиру в ділянці живота. Аналіз показав, що в основному це вісцеральний жир. Куріння, мабуть, призводить до накопичення жиру незалежно від соціально-економічного статусу, вживання алкоголю, наявності синдрому дефіциту уваги або схильності до ризикованої поведінки. Відмова від куріння може допомогти у скороченні шкідливого жиру.
we.ua - Як схуднути після 40: шість найефективніших вправ
Звичка, яка шкодить здоров'ю: чому миття курки небезпечне
Багато хто звик перед приготуванням ретельно промивати куряче м'ясо під водою, вважаючи це необхідною гігієнічною процедурою. Однак експерти з безпеки харчових продуктів наголошують: така звичка не лише не очищує м'ясо, а й створює серйозний ризик для здоров'я. Як миття курки може призвести до отруєння На поверхні сирої курятини можуть міститися небезпечні бактерії, зокрема сальмонела та кампілобактер. Вода не знищує їх, а лише розбризкує навколо на робочі поверхні, кухонне приладдя, овочі, фрукти та навіть руки. Дослідження показують, що краплі води з бактеріями можуть розлітатися на відстань до 80 см, створюючи ризик перехресного зараження. Дані досліджень: чому миття курятини - небезпечна звичка ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній скарб для здоров'я мозку: яке м'ясо птиці найкорисніше За інформацією Агенції з харчових стандартів Великобританії, майже половина людей продовжує мити курятину перед приготуванням, не підозрюючи про ризики. При цьому кампілобактерії є основною причиною харчових отруєнь у країні, щороку заражаючи близько 280 тис осіб. Симптоми включають діарею, лихоманку, біль у животі, а в окремих випадках можуть виникати серйозні ускладнення, зокрема ураження нервової системи. Попри небезпеку, лише 28% опитаних британців знають про існування кампілобактерій, тоді як про сальмонелу обізнані 90%. Саме тому експерти закликають припинити мити сиру курятину, щоб уникнути розповсюдження бактерій на кухні. Як правильно обробляти куряче м'ясо Єдиний безпечний спосіб знищити шкідливі бактерії - це термічна обробка. Щоб м'ясо стало безпечним, його потрібно готувати за температури не менше 75&dеg;С. Окрім цього, після контакту з сирою куркою необхідно ретельно мити руки з милом, а також дезінфікувати всі поверхні, які торкалися м'яса: ножі, обробні дошки, стільниці. Висновок Наступного разу, коли будете готувати курку, уникайте звички мити її під краном. Натомість дотримуйтеся правил термічної обробки та гігієни на кухні. Це найкращий спосіб убезпечити себе та близьких від небезпечних бактерій і харчових отруєнь. Харчування впливає не лише на наше здоров'я, а й на емоційний стан. Дієтологи визначили так звані "дофамінові продукти", які сприяють виробленню гормону радості та покращують настрій. До "дофамінових продуктів" належать птиця: курка, індичка. А також - свинина та яловичина.
we.ua - Звичка, яка шкодить здоров'ю: чому миття курки небезпечне
П'ять видів чаю, які здатні швидко знизити рівень цукру в крові
Чай може впливати на рівень цукру в крові. Особливо про це треба пам'ятати тим, хто хворіє цукровим діабетом, пише Еаtіng Wеll. Чай має безліч корисних властивостей, і поліпшення контролю цукру - одна з них. З такою кількістю різних видів чаю складно вибрати найкращий для контролю рівня глюкози. Який обрати, розповіли дієтологи. Зелений чай Легкий, із землистими нотками, зелений чай стабільно асоціюється з безліччю корисних ефектів, включно з поліпшенням контролю цукру. Дослідження засвідчили, що він може знижувати рівень глюкози натщесерце і підвищувати чутливість до інсуліну в людей із діабетом. "У кишечнику перебувають трильйони мікробів, що впливають на рівень цукру в крові. Дисбаланс мікробіоти може призвести до зниження толерантності до глюкози та інсулінорезистентності. Зелений чай багатий на поліфеноли, які сприяють здоров'ю кишківника і, як наслідок, допомагають контролювати рівень цукру", - зазначає зареєстрована дієтологиня та сертифікована фахівчиня з діабету Кімберлі Роуз-Френсіс. Чорний чай Хоча зелений і чорний чай мають різний смак, обидва вони отримані з рослини Саmеllіа sіnеnsіs. Тому не дивно, що вони мають схожі корисні властивості. Дослідження чорного чаю в цьому напрямі проводилися рідше, але один науковий огляд показав, що він може допомагати в метаболізмі глюкози і покращувати чутливість до інсуліну. Точні механізми поки невідомі, але вчені припускають, що поліфеноли в чорному чаї можуть сповільнювати перетравлення і засвоєння цукрів, запобігаючи набору зайвої ваги - одного з ключових факторів ризику діабету 2 типу. Імбирний чай "Імбир широко відомий своєю здатністю полегшувати нудоту, але він також може допомагати регулювати рівень цукру в крові", - зазначає Роуз-Френсіс. Дослідження показують, що імбир містить близько 40 антиоксидантних сполук, які можуть позитивно впливати на рівень глюкози та зменшувати запалення. Хронічно підвищений рівень цукру в крові може призводити до запалення, а антиоксиданти імбиру допомагають справлятися з цим. Крім того, імбир може сповільнювати засвоєння вуглеводів, регулювати метаболізм глюкози і захищати клітини підшлункової залози, що виробляють інсулін. Чай із кориці Кориця - це не тільки популярна спеція для випічки, а й основа корисного чаю. Дослідження показують, що кориця може покращувати роботу інсуліну і допомагати регулювати рівень цукру в крові. Крім того, коричний чай має природну солодкість без додавання цукру, що робить його чудовим варіантом для людей з діабетом. Як і імбир, кориця багата на антиоксиданти, які борються із запаленням - фактором, що ускладнює контроль цукру. Кілька досліджень підтвердили, що кориця може знижувати рівень глюкози в крові як у людей з діабетом, так і без нього. Щоб заварити чай з корицею, просто додайте паличку кориці в гарячу воду. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено популярну спецію, що допомагає знизити рівень цукру в крові Чай з куркуми Куркума славиться своїми корисними властивостями - від поліпшення роботи мозку до захисту серця. Дослідження показують, що вона також може знижувати рівень цукру в крові та допомагати в контролі ваги. Головна діюча речовина куркуми - куркумін - потужний антиоксидант і протизапальна сполука. Оскільки запалення і високий рівень цукру в крові часто йдуть рука об руку, вважається, що куркумін допомагає контролювати глюкозу саме завдяки своїм протизапальним властивостям. Підвищення рівня цукру в крові може призвести до таких серйозних проблем, як серцеві захворювання, проблеми з нирками та пошкодження нервів, зору та серця. Існує багато продуктів, які діабетикам складно споживати, особливо великими порціями. Якщо вам подобається вишуканий кавовий напій з цукром, наступного разу добре подумайте, перш ніж пити. Це підступні напої з високим вмістом цукру, які надзвичайно популярні вранці. Багато хто вживає фруктові смузі як спосіб збільшити споживання білка та інших вітамінів, але вони можуть бути шкідливими для діабетиків.
we.ua - П'ять видів чаю, які здатні швидко знизити рівень цукру в крові
П'ять найкорисніших продуктів, які багаті на корисні жири
Легше скинути зайву вагу можуть допомогти корисні жири. Жир - це життєво важлива поживна речовина, яка забезпечує енергію, підтримує функції клітин, допомагає організму засвоювати поживні речовини і виробляти гормони. Жир містить більше калорій порівняно з вуглеводами або білком. В 1 г жиру міститься дев'ять калорій, тоді як в 1 г білка або вуглеводів - чотири калорії. Тому цілком логічно, що дієти з низьким вмістом жиру можуть допомогти вам споживати менше калорій, але не всі жири однакові, пише Еаtіng Wеll. З чого почати схуднення Середземноморська дієта, в якій особлива увага приділяється здоровим жирам, довела, що вона сприяє зниженню ваги. Дослідження показало, що люди, які дотримуються середземноморської дієти, удвічі частіше зберігають свою вагу після зниження, ніж ті, хто її не дотримується. Крім того, інтервенційні дослідження підтвердили ефективність середземноморської дієти у зменшенні окружності талії та вісцерального жиру. Цей дієтичний підхід ефективний для людей з надмірною вагою або ожирінням, особливо в поєднанні з обмеженням калорій і фізичною активністю. Авокадо Насичені клітковиною і мононенасиченими жирами, авокадо відомі тим, що підвищують ситість, що робить їх особливо корисними для контролю ваги. Дослідження показало, що хоча щоденне вживання одного авокадо протягом шести місяців не призвело до значного зниження кількості вісцерального жиру, воно дало змогу дещо поліпшити якість харчування і знизити рівень загального холестерину та холестерину ЛПНЩ. Жирна риба Білок відіграє важливу роль у зниженні ваги, оскільки він сприяє насиченню після вживання їжі, а також допомагає зберегти м'язову масу під час схуднення. Риба, зокрема "жирна риба", така як лосось, тунець, скумбрія, оселедець, форель, сардини й анчоуси, є природним джерелом білка. Жир у рибі включає довголанцюгові омега-3 жирні кислоти ЕРА і DНА. В одному з оглядів виявили, що вживання риби може сприяти зниженню ваги, бо знижує споживання калорій на 4-9%, а також сприяє схудненню. Повноцінні салатні заправки Повножирні заправки не тільки роблять салат смачнішим, а й допомагають засвоювати жиророзчинні вітаміни, що містяться в овочах, такі як вітаміни А, Е, D і К. Горіхи Горіхи довгий час були в списку "ні" для схуднення, тому що вони є висококалорійною їжею, але насправді вони можуть допомогти в контролі ваги, даючи вам змогу почуватися ситим і знижуючи загальну кількість з'їденого. Заміна менш корисних продуктів, таких як чіпси або червоне м'ясо, на горіхи пов'язана з меншим довгостроковим набором ваги і зниженням ризику ожиріння. Крім того, горіхи можуть підвищити загальну якість вашого раціону і підтримати здоров'я обміну речовин, наприклад, поліпшити рівень холестерину. Повножирний йогурт Повноцінний йогурт не тільки сповнений білка, кальцію, фосфору, вітамінів групи В і корисних для кишечника пробіотиків, він також допоможе довше залишатися ситим. Огляд показав, що вживання молочних продуктів з високим вмістом жиру, таких як йогурт, не призводить до збільшення ваги. Дослідження показали, що за помірного споживання молочні продукти з високим вмістом жиру допомагають підтримувати здорову вагу і здоров'я серця. Мета-аналіз, що охоплює дані понад 30 тис. осіб, показав, що на кожні 50 г споживаного йогурту на день ризик потрапити до категорії людей із надмірною вагою або ожирінням знижується на 13%. Авокадо є одним із найбільш поживних фруктів на землі. В авокадо багато вітамінів групи В, які допомагають боротися з інфекціями, а також вітамінів С та Е, природних антиоксидантів, що запобігають розвитку раку. Крім того, в авокадо містяться антиоксиданти лютеїн та зеаксантин. Вони запобігають в організмі розвиток катаракти та дегенерації жовтої плями.
we.ua - П'ять найкорисніших продуктів, які багаті на корисні жири
Назвали найкращий час для чашки кави: коли її пити найкорисніше
Серед нас є два типи любителів кави: ті, хто може випивати каву лише зранку і ті, хто п'є її протягом дня. Але щоб максимально використати її потенційні переваги для психічного та фізичного здоров'я, важливо знати, в який час її пити найкорисніше, пише rеаlsіmрlе. Найкращий час для пиття кави Якщо ви п'єте свіжозварену каву одразу після сніданку, ви все робите правильно, каже дієтолог Мікаела Клаус. "Кава є потужним метаболічним стимулятором, але її найкраще приймати на повний шлунок, щоб підтримувати рівень цукру в крові та гормони стресу", - каже Клаусс. Найгірший час доби для вживання кави У той час як деякі організми можуть сприймати каву вранці, найгірший час для багатьох може бути натщесерце. "Вживання кави натщесерце підштовхне вироблення гормонів стресу - кортизолу й адреналіну - через що ви можете згодом почуватися стомленим, а також з часом уповільнить ваш метаболізм", - ділиться Клаусс. Якщо ви любитель солодкої кави, ви можете відчути прилив цукру, а потім він різко впаде. Запобігайте цьому, перекушуючи перед кавою або разом із нею. Пити каву ніколи не рано, уточнює Клаус, але просто переконайтеся, що білок у вашому організмі допомагає підтримувати рівень цукру в крові та гормони стресу стабільними. Наскільки пізно пити каву Якщо у вас проблеми зі сном або засинанням, уникайте кофеїну за 12 годин до сну, каже Клаусс. Це означає, що, як правило, ви йдете спати о 22:00, то повинні допити ранкову каву до 10 ранку і уникати її до кінця дня. Кофеїн зазвичай залишається у вашій системі протягом 10 годин, тому, щоб повністю позбутися кофеїну, коли ви починаєте свій нічний ритуал, вам знадобиться цей час. Якщо вам легше заснути та зберегти сон, Клаусс рекомендує обмежити споживання кофеїну принаймні за чотири-шість годин до сну. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який популярний напій може захистити від старіння мозку: нове дослідження науковців Якщо ви любите без кінця потягувати каву протягом дня, ви можете подумати про те, щоб скоротити споживання. Дослідження показують, що вживання двох-трьох чашок кави на день знижує ризик серцево-судинних захворювань і смертності від усіх причин. А чотири-п'ять чашок кави на день, можуть призвести до негативних побічних ефектів і їх слід уникати. Кава може впливати на схуднення. До такого висновку дійшли дієтологи Теммі Шеймс та Ліссі Лакатос. Вони розповіли, скільки кави слід вживати щодня, щоб позбутись зайвої ваги. Кава також може приборкати апетит і зменшити голод. Дослідження показує, що вживання кави перед їжею може знизити кількість калорій, які ви з'їдаєте.
we.ua - Назвали найкращий час для чашки кави: коли її пити найкорисніше
Не обмежуйтесь одним поцілунком: чотири поради, як уникнути подразнення після дотику бороди
Подразнення від дотику бороди - це неприємні наслідки, які називаються опіком бороди. Це форма контактного дерматиту - реакція шкіри на тертя від грубого чи колючого волосся. Видання RеаlSіmрlе розповіло, що таке подразнення може проявлятися як почервоніння, свербіння, сухість чи навіть дрібні висипання, схожі на прищі. Найбільш схильні до нього люди з чутливою і сухою шкірою, а також ті, хто має схильність до таких захворювань, як розацеа чи екзема. Основні симптоми опіку бороди: почервоніння і запалення шкіри свербіж і відчуття печіння дрібні висипання, схожі на прищі дискомфорт або біль у зоні подразнення Варто розрізняти опік бороди та опік бритвою - другий виникає після гоління і має інші причини подразнення. Як запобігти опіку бороди Щоб уникнути подразнення після контакту зі щетиною чи густою бородою, варто дотримуватися кількох рекомендацій: Догляд за бородою. Попросіть партнера регулярно використовувати олії та кондиціонери для бороди вони пом'якшують волосся, зменшують його абразивний вплив. Зволоження шкіри. Перед поцілунками чи тісним контактом нанесіть на шкіру захисний або зволожувальний крем, який створить бар'єр від тертя. Довжина волосся має значення. Найкоротша щетина часто є найжорсткішою та викликає сильніше подразнення, тому середня довжина бороди може бути менш агресивною для шкіри. Контролюйте контакт. Під час поцілунків спробуйте більше використовувати губи та мінімізувати контакт шкіри з бородою. Якщо подразнення турбує вас регулярно, обговоріть із партнером можливість частішого гоління чи виберіть менш інтенсивний контакт. Як лікувати опік бороди Якщо подразнення вже з'явилося, важливо правильно доглядати за шкірою, щоб пришвидшити загоєння. Очищення. Вмивайте уражену ділянку м'яким засобом без ароматизаторів. Добре підійдуть засоби для чутливої шкіри. Заспокійливі креми. Використовуйте лосьйони з ромашкою, алое чи пантенолом вони допомагають зняти почервоніння. Протирання льодом. Холодний компрес допоможе зменшити запалення і набряк. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до першого поцілунку Гідрокортизоновий крем. Якщо подразнення сильне, наносьте засіб з гідрокортизоном (але не надто часто, щоб уникнути побічних ефектів). Зволоження. Після очищення та обробки обов'язково нанесіть ніжний зволожувальний крем. Уникнення додаткового подразнення. У період загоєння намагайтеся не торкатися шкіри, не використовувати агресивні косметичні засоби та уникайте гоління. Зазвичай опік бороди минає за 510 днів, залежно від тяжкості. Якщо симптоми не зникають або посилюються, варто звернутися до дерматолога. Поцілунок придумали як один із способів продемонструвати почуття до коханої людини, дітей, друзів, батьків. Виявилося, що поцілунки також корисні для здоров'я. Безліч корисних процесів стаються під час поцілунку, тому фахівці радять не обмежувати себе й цілуватися частіше.
we.ua - Не обмежуйтесь одним поцілунком: чотири поради, як уникнути подразнення після дотику бороди

What is wrong with this post?