Сучасну кухню не можна уявити без електричних приладів. Крім різних блендерів, міксерів та мультиварок, окремою категорією стоять мікрохвильові печі. Вони є ідеальним рішенням для розігріву їжі чи розморожування продуктів. Іноді у ній також підігрівають воду. З боку це здається цілком прийнятним рішенням, якщо поблизу немає чайника або кип’ятильника. Однак така практика має свої недоліки та чималі ризики для здоров’я. Тому пропоную розглянути ці питання докладніше. Ризик перегріву та його наслідки Основною причиною занепокоєння при розігріванні води в мікрохвильовій печі є ризик її перегріву. При досягненні температури вище точки кипіння (100 градусів Цельсія при нормальному атмосферному тиску) рідина стає нестабільною і […]
... More