Еспресо - we.ua

Еспресо

we:@espreso.tv

39.7 thous. of news

Як прикрасити паску – популярні рецепти

Красиво прикрашена паска - центральний елемент святкового столу на Великдень. Вона несе в собі глибокий символізм.Оскільки Великдень - весняне свято, можна прикрасити паску марципановими або кремовими квітами: фіалкаминарцисамигілочками вербиДля прикрас можна використовувати навіть живі квіти. Та й тим більше у продажу зараз багато готових квіткових кондитерських прикрас.Навіть традиційну білково-цукрову глазур можна зробити не білою, а кольоровою, використовуючи харчові барвники або ягідний сік. А поверх глазурі використовувати посипання, візерунки з розтопленого шоколаду, і яскраві сухофрукти та горіхи, які можна красиво розкласти цілком або шматочками. Також можна використовувати цукати та мармелад. З них можна викласти літери "ХВ" або хрест на вершині паски.Літери "ХВ" можна виліпити з того ж тіста, яке використовувалося для випікання. Щоб літери трималися на поверхні, змастіть їх яєчним жовтком. Зверху літери можна так само промазати жовтком, щоб вони блищали після випікання.Якщо ви вмієте готувати марципан чи цукрову мастику, оригінальним декором паски стануть фігурки великодніх зайчиків чи пташок. Можна виліпити будь-які фігурки, пов'язані з Великоднем, або прикрасити паску, додавши квітів та листя.Ну і найуміліші й терплячі господині приведуть у захват своїх гостей, пригощаючи їх багатоярусними пасками.Пропонуємо приготувати смачну бананову паскуСкільки б смаків на Великдень ви не приготували, без головного атрибуту - паски - все ж таки не обійтися. Пропонуємо трохи відійти від класичних рецептів цього частування і подати на свято не менш смачну бананову паску.Необхідні продукти:7 г сухих дріжджів1 кг пшеничного борошна (сорт – вищий)2,5 склянки 3,2-відсоткового молока;200 г масла вершкового50 г цукруваніль за смаком4 свіжі яйця2 середні банани2 середні жмені родзинок70 г темного ромучайна ложка порошку кориці4 свіжі білки100 г ванільної цукрової пудриЯк приготувати:цукор перемішайте із сухими дріжджами, суміш залийте молоком , ненадовго залиште (до появи пінки), просійте борошнопорціями всипте в дріжджову масу, розмішайте, додайте вершкове масло, а потім і курячі яйцявимісіть тісто до еластичності, тісто покладіть у ємність із високими стінками, прикрийте плівкоюнехай чекає від півтори до двох годин, доки не стане дуже пишним і не зросте в об'ємі приблизно вдвічіпідготуйте наповнення: очищені банани поріжте на кубики, перемішайте із родзинками, ромом, корицеюцю суміш введіть у тісто, що підійшлоочікуйте ще годинувикладіть тісто в маленькі формизважаючи на те, що при випіканні воно добре підніметься, заповнюйте ним форми лише наполовину об'ємувипікайте паски приблизно півгодинидухова шафа в цей час повинна мати температуру 170 градусівготові паски, коли охолонуть, прикрасьте ванільною глазур'ющоб приготувати її, білки протягом десяти хвилин збивайте з ванільною пудроюнаносити глазур найзручніше кондитерським мішком.Чудова ідея – прикрасити паску фігурками з тіста: хрестиками, квітами, листочками, смужками, з насічками або без, пташками тощо.Смачного!
we.ua - Як прикрасити паску – популярні рецепти

About channel

  • Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.

    Responsible: editorial office of the site espreso.tv

News filter

What is wrong with this post?