Еспресо - we.ua

Еспресо

we:@espreso.tv

39.7 thous. of news

Що приготувати на Великдень: найкращі традиційні страви

Крім основних страв на Великдень, пропонуємо страви другого ряду, які обов'язково стануть незамінними на Вашому святковому столі.Холодна закуска "Яйця Фаберже" (заливне в яєчній шкаралупі)Продукти (на 5 порцій):яйця (шкаралупа) – 10 шт.курячі гомілки – 2 шт.перець болгарський – 150-200 гшинка – 100-150 гкукурудза консервована – 80 гцибуля ріпчаста - 1 шт.перець чорний горошком – 5 шт.лавровий лист – 2 шт.желатин – 20 гсіль за смакомпетрушка свіжа – 2-3 гілочкиперець чорний мелений (за бажанням) – за смакомлистя салату – 3-4 шт.Спосіб приготування:курячі гомілки промиваємо, заливаємо 1 л холодної води, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та знімаємо шумівкою пінуочищаємо цибулину, у киплячий бульйон кладемо цілу цибулину і додаємо сільваримо курячі гомілки на невеликому вогні 45 хв.через цей час додаємо лавровий лист та перець горошкомваримо бульйон ще 15 хв.виймаємо курячі гомілки, проціджуємо бульйон, даємо бульйону охолонутив одній склянці бульйону, що остигнув, розводимо желатин, залишаємо на 1 год.через годину з'єднуємо бульйон з желатином з бульйоном, що залишився ставимо на нагрівання і постійно помішуємо, щоб весь желатин розчинився (але не кип'ятимо)даємо желатиновій масі злегка охолонутияйця ретельно промиваємо, потім вістрям ножа надколюємо з тупого кінця і робимо отвори діаметром близько 2 см. Виливаємо вміст шкаралупи яєчної (воно нам не знадобиться)яєчну шкаралупу ретельно промиваємо усерединішинку нарізаємо кубикамисолодкий перець очищаємо та нарізаємо кубикамилисточки петрушки відокремлюємо від стебелкуряче м'ясо відокремлюємо від кісток та шкірки, нарізаємо кубикамикладемо на дно шкаралупи від яєць по листочку петрушкипотім розподіляємо половину нарізаного болгарського перцюдалі укладаємо шарами або впереміш куряче м'ясо, шинку, кукурудзу і болгарський перець, що залишивсяпри бажанні перчимозаливаємо остиглим бульйономвідправляємо заливне в яєчній шкаралупі в холодильник мінімум на 2 години для застиганнязастигле заливне звільняємо від шкаралупи, очищаючи як звичайні яйцязаливне "Яйця Фаберже" з куркою, шинкою, солодким перцем та кукурудзою готоветарілку для подачі при бажанні застилаємо салатним листям, викладаємо туди закуску і подаємо.Курячі відбивні зі свинячим фаршем, у сметанному кляріПродукти (на 6 порцій):курячі стегна - 700 г (4 шт.)фарш свинячий - 280 гяйце велике - 1 шт. (або 2 невеликі)сметана – 1,5 ст. ложкиборошно – 1,5 ст. ложкичасник сушений - 0,25 ч. ложкиприправа для курки – 1,5 ч. ложкисіль - 0,5 ч. ложки (за смаком)перець чорний мелений - на кінчику ножа (за смаком)олія соняшникова (для смаження) – 75 мл (5 ст. ложок)Спосіб приготування:спочатку потрібно підготувати курячі стегна – зніміть з кожного стегна шкіру, видаліть кісткикожне стегно злегка відбийте кухонним молотком, щоб шматочки курячого м'яса стали приблизно однаковою товщиноюпри відбиванні використовуйте плоску сторону молотка або з найдрібнішими зубцями і накривайте стегно харчовою плівкою або пакетом, щоб відбивання було більш щаднимкожен шматок курячого м'яса з двох сторін натріть сіллю (0, 25 ч. ложки) і приправою для курки (за бажанням використовуйте прянощі, що вам подобаються)поки відставте тарілку з курячими стегнами убіку миску перекладіть свинячий фарш, всипте сіль (0,25 ч. ложки), чорний мелений перець та сушений часникретельно вимішайте фарш, у свинячий фарш можна додати цибулину, пропущену через м'ясорубкутепер формуємо відбивнівізьміть шматочок курячого м'ясанадайте йому округлу форму викладіть на бік, на якому не було шкіри, частину свинячого фаршу (приблизно 1 ст. ложку)розподіліть фарш по поверхні курячої відбивної рівним шаром, притискаючи долонею для більшого скріпленнятак само сформуйте ще п'ять відбивнихдля кляра в мисці з'єднайте сметану, яйце, борошно та щіпку солівиделкою ретельно перемішайте кляр до однорідностіпоставте розігріватися сковороду з олієюу кляр опустіть одну відбивнуакуратно переверніть, щоб кляр покрив другий біквідразу ж перекладіть відбивну, покриту кляром, у розігріту оліюточно таким же чином підготуйте відбивні, що залишилисяобсмажте відбивні на середньому вогні з двох боків до красивої золотистої скоринки хвилини 2-3не смажте їх на сильному вогні і не добивайтеся повної готовностіобсмажені відбивні перекладіть у тарілку і одразу обсмажте аналогічним чином наступну партіюколи всі відбивні будуть обсмажені, викладіть їх знову в ту ж сковороду, накрийте кришкою і протушкуйте на повільному вогніне до повної готовності, близько 15 хв. за цей час відбивні потрібно буде перевернути, щоб вони готувалися рівномірновідбивні готові, можна подавати їх до столу.Святкування одного з головних християнських свят, Великодня, щорічно випадає на весну та символізує собою відродження та воскресіння. В Україні Великдень з нетерпінням чекають діти та дорослі, бо свято несе із собою дотримання різноманітних традицій, створення унікальних прикрас та, звичайно, частування смачними продуктами.Смачного!
we.ua - Що приготувати на Великдень: найкращі традиційні страви

About channel

  • Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.

    Responsible: editorial office of the site espreso.tv

News filter

What is wrong with this post?