Назва страви говорить сама за себе – це класичне поєднання смаженої риби з картоплею фрі. Перші згадки про страву датуються ще 1857 роком, але популяризував її один кмітливий торговець з Лондона. Він почав продавати рибу з картоплею фабричним робітникам, адже готувався такий обід швидко, коштувала недорого, а смак залишався приємним навіть після того, як страва ставала вже не гарячою.Цікавою фішкою fіsh аnd сhірs також була упаковка, адже торговець подавав він її у звичайних газетах. Це дало свій ефект: робітники могли не лише поїсти, а й паралельно почитати свіжі новини. Це можна назвати своєрідним "інтелектуальним" ланчем, що приносив не лише ситість, а також "підживу" для мозку. Із часом фіш енд чипс настільки полюбився британцям, що став справжнім символом їхньої гастрономічної культури. Його подають як в простих пабах, так і в дорогих ресторанах – смачно, просто та з шармом.Фіш енд чипс (fіsh аnd сhірs)Інгредієнти:Для основи: картопля – 4 шт.минтай (філе або тушки) – 400 глимон – ½ шт. сухий кріп – 1 ч. л.соняшникова олія – 500 млДля кляру: яйце куряче – 1 шт. сік лимона – 1 ч. л.пиво – 50 млборошно – 50 г або 3 ст. л. (для паніровки) крохмаль – 50 г сіль – до смакуПокроковий рецепт приготування:Якщо у вас заморожений минтай, тоді його варто заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб він розморозився. Потім дайте зайвій рідині зійти, обережно зріжте з тушок філе та розріжте кожне на дві частини. Очищену від шкірки картоплю промийте, перекладіть у каструлю з холодною водою та залиште так на тридцять хвилин. Це допоможе позбутись надмірного крохмалю. Наріжте картоплю продовгуватими шматочками. Коренеплоди необхідно обсмажити у фритюрниці або скористатися звичайною високою каструлею. Для цього налийте достатню кількість олії та добре розігрійте (до 180°С). Перекладіть картоплю в олію та смажте до рум'яного кольору протягом п'яти хвилин, потім шумівкою викладіть її на паперові рушники.Для кляру просто змішайте у посудині яйце з борошном, крохмалем, лимонним соком, пивом та сіллю. Для того, щоб досягти однорідної консистенції, збийте масу віничком. Крім того, пиво та яйце мають бути холодні. Просушіть філе паперовим рушниками, а потім присипте сіллю та перцем. Кожен шматочок риби спочатку обваляйте в борошні, а потім занурте в кляр. Смажте філе у фритюрі з обох сторін до повної готовності та появи рум'яної скоринки. Час приготування залежить від температури олії, але зазвичай потрібно приблизно по 5 хвилин з кожного боку.Шумівкою перекладіть рибу на паперові рушники.На тарілку для подачі страви викладіть рибу, зверху полийте її лимоном та присипте кропом. Подавайте страву разом із картоплею. Смачного!Фіш енд чипс, Фото: klороtеnkо.соm
Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.
All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.
Responsible: editorial office of the site espreso.tv.