Морква – це не лише смачний, а також корисний продукт, який доступний українцям протягом всього року. Тому, котлети з моркви – це доступний варіант для тих, хто шукає легку, поживну й водночас смачну страву для обіду або вечері. Вони не лише легко готуються, а й дарують організму корисні вітаміни та мікроелементи. Морква надає котлетам природну солодкість і яскравий апетитний колір, а різноманітні варіанти приготування дозволяють кожного разу відкривати нові смаки. Еспресо підготувало для вас три рецепти страви, ви можете обрати вегетаріанський варіант, дієтичний або рецепт з йогуртовим соусом. Морквяні котлети в духовціІнгредієнти (на 10 котлет):морква (велика) – 2 шт. борошно – 3 ст. л. сіль та перець – до смакузелена цибуля – 1 пучок часник – 3 зубчики соняшникова олія - 1 ст. л.Морквяні котлети пісні. Покроковий рецепт приготування:Промийте та очистьте моркву від шкірки, потім натріть на середній терці.До моркви додайте борошно, сіль та перець. Ретельно перемішайте ложкою, а далі ще руками вимішайте. Цибулю промийте та наріжте, а часник очистьте від лушпиння та натріть на дрібній терці. Перекладіть інгредієнти до моркви, перемішайте та сформуйте котлети. Деко для випікання застеліть пергаментним папером, злегка змастіть олією. Викладіть котлети, їх поверхню також збризніть олією.Розігрійте духовку до 190°С та випікайте приблизно 25 хвилин. Якщо ви не хочете використовувати духовку, тоді котлети можна підсмажити на пательні. Смачного!Морквяні котлети в духовці, Фото: YоuТubе @РоkаnеvyсhМорквяні котлети з соусом Інгредієнти:Для котлет: морква – 500-600 гріпчаста цибуля – 1 шт. манка – 250 г (+ 50 для панірування) яйця курячі – 1 шт. мелений коріандр – ½ ч. л.сіль та перець – до смаку соняшникова олія – 50 мл (для смаження)Для йогуртового соусу: густий йогурт – 200 млчасник – 1 зубчиккріп – 5 гілочоксіль та перець – до смакуПокроковий рецепт приготування:Моркву промийте, перекладіть у каструлю та залийте водою. Варіть до повного приготування коренеплодів приблизно 30 хвилин. Викладіть моркву на тарілку, а щойно вона охолоне, очистьте від шкірки. Цибулю очистьте від лушпиння, наріжте кубиками. Нагрійте сковорідку з олією та просмажте цибулю до м'якого та рум'яного стану.Перебийте у блендері моркву з цибулею та яйцем до однорідності. До цієї маси додайте манку, коріандр, сіль, перець та відправте у холодильник на 30-50 хвилин. Сформуйте з морквяної маси котлети та обваляйте в манці. Нагрійте сковорідку з олією та просмажте котлети на помірному вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові вироби викладіть на паперові рушники, щоб зійшла зайва олія.Для приготування соусу просто змішайте йогурт, подрібнений кріп, сіль, перець та пропущений через прес часник. Подавайте котлети разом із соусом та смакуйте. Морквяні котлети з соусом, Фото: klороtеnkо.соmДієтичні морквяні котлетиІнгредієнти:морква – 600 гманна крупа – 4 ст. л. яйця – 2 шт. соняшникова олія - 100 млсіль та перець – до смакукмин – до смакуМорквяні котлети – рецепт приготування покроково:Промийте та очистьте моркву від шкірки, потім натріть на великій терці.Віничком збийте яйце, перелийте до моркви та перемішайте.До суміші додайте ще манну крупу, сіль, кмин, перець та перемішайте. Сформуйте з морквяної маси котлети. Нагрійте сковорідку з олією та просмажте котлети до рум'яної скоринки з обох боків. Накрийте сковорідку кришкою та на маленькому вогні протушкуйте ще протягом десяти хвилин. Подавайте страву гарячою, смачного!
Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.
All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.
Responsible: editorial office of the site espreso.tv.