Еспресо - we.ua

Еспресо

we:@espreso.tv
39.1 thous. of news
Еспресо on espreso.tv
Олександрійська паска: рецепт традиційної великодньої випічки
Олександрійська паска має досить незвичний спосіб приготування, її особливість – це опара, яку готують з живих дріжджів та залишають вистоюватись протягом ночі. Саме через цю незвичну деталь паску ще називають "нічною". Спершу може здатися, що тривале приготування цього великоднього хліба буде обтяжливим та складним. Насправді ж усе набагато простіше, ніж здається. Процес зручно розділяється на два основні етапи: спочатку готується опара, а вже потім саме тісто. Завдяки цьому більшу частину підготовки можна зробити з вечора, а вранці залишиться лише завершити приготування тіста та випікання. Такі паски виходять ніжними, вологими, в міру солодкими та ароматними. Сам рецепт досить простий, тому з ним зможуть впоратись не лише досвідчені кулінари, а навіть новачки.  Олександрійська паскаІнгредієнти (на 6 пасок діаметром 13 см): Для опари: молоко - 0,5 лцукор - 0,5 кгяйця курячі – 5 шт.  жовтки курячі – 3 шт.  пресовані дріжджі - 75 гмасло – 250 гДля тіста:коньяк – 1 ст. л. сіль – 0,5 ч. л. ванільний цукор – 1 пакетикцедра одного лимона сухофрукти – 200 гборошно – 1,25 кгОлександрійська паска – рецепт приготування покроково: Для приготування опари у глибоку посудину насипте цукор, залийте його теплим молоком та перемішайте віничком. Розкришіть пресовані дріжджі у молоко та віничком перемішайте до розчинення. Потім додайте яйця курячі, жовтки та нарізане невеликими шматочками холодне масло, збийте суміш міксером. Не переживайте, що вона не однорідна, адже невеликі шматочки масла все ж таки не розіб'ються.Накрийте посудину з опарою харчовою плівкою та залиште так на 8-12 годин (на всю ніч) за кімнатної температури. Сухофрукти ненадовго залийте кип'ятком. Потім злийте воду та перекладіть їх на паперові рушники, щоб зійшла зайва рідина. Зранку додайте до опари коньяк, цедру одного лимона, ванільний цукор та перемішайте.Просійте борошно та приблизно половину одразу пересипте до маси. Додайте також сухофрукти (вони мають бути повністю сухі) та ретельно перемішайте.До маси додайте другу частину борошна та починайте вимішувати тісто руками, які бажано попередньо змастити олією. Вимішуйте приблизно 10 хвилин - доти, доки тісто не стане гладким та однорідним. Посудину з тістом накрийте поліетиленовою плівкою та залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час воно повинно збільшитись в об'ємі приблизно вдвоє. Робочу поверхню та руки змастіть олією, викладіть обережно тісто та розділіть його на шість частин однакового розміру (вага одного шматочка 500-550 г).  З кожного шматочка сформуйте руками кульку, підгортаючи тісто донизу. Викладіть кульки у форми та злегка притисніть. Паски треба залишити ще на півтори години у теплому місці, щоб вони збільшились приблизно вдвоє. Потім змастіть поверхню збитим яйцем та ввімкніть духовку розігріватись до 180 °С. Щойно ви поставите паски у духовку, зменште температуру до 160 °С  та випікайте протягом 50 хвилин до рум'яної скоринки. Готовність обов'язково перевіряйте дерев'яною паличкою. Потім полийте паски глазур'ю, додайте присипку, сухофрукти чи горіхи. Смачного!Олександрійська паска, фото: YоuТubе @Смаколик.юа МаріяМихальченко
we.ua - Олександрійська паска: рецепт традиційної великодньої випічки
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site espreso.tv.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules