Зелений та чорний чай з молоком: як приготувати смачний напій?Чай з додаванням молока – це поєднання, що не надто поширене в українській традиції, проте воно є справжньою класикою для Великобританії, Монголії, Індії та багатьох інших країн. Для них цей напій є частиною щоденної культури та цілим ритуалом. У найпростішому британському варіанті до завареного чорного чаю наливають молоко, а потім додають цукор та насолоджуються напоєм. В Індії надзвичайно популярний чай масала – ароматний та пряний, у ньому цікаво поєднуються чорний чай, молоко, цукор та різноманітні спеції. Цей напій не просто зігріває, а також надає бадьорості. Водночас у Китаї ще за часів династії Цін навчилися правильно заварювати зелений час та змішувати його з молоком. Ви можете спробувати різноманітні варіанти та обрати для себе найоптимальніший. Особливо, якщо вам вже набридли традиційні способи заварювання чаю і ви хочете спробувати щось нове. Чорний чай з молоком та прянощами (чай масала)Інгредієнти: молоко (будь-якої жирності) – 300 млвода – 300 млмед – 1 ст. л.чорний листовий чай – 4 ч. л.кориця – 1 паличкааніс – 1 зірочкакардамон – 5 зерен чорний перець – 3 горошинигвоздика – 2 шт. сухий імбир – ½ ч. л.Чай з молоком – рецепт приготування покроково:У каструлю налийте воду, молоко та поставте на плиту. Щойно суміш закипить, зменште вогонь до мінімального.Додайте у каструлю чорний чай, корицю, аніс, кардамон, чорний перець, гвоздику та кардамон. Налийте ще мед та ретельно перемішайте. Готуйте всі інгредієнти разом протягом 2-3 хвилин, а потім зніміть з плити та накрийте кришкою. Дайте чаю добре насичитись смаками та ароматами ще приблизно п'ять хвилин.Готовий чай процідіть та розливайте в чашки ще гарячим.Чай з молоком, фото: klороtеnkо.соmЗелений чай з молокомІнгредієнти: коров'яче молоко (бажано 3,2%) або рослинне – 300 млвода – 200 млзелений листовий чай – 2-3 г (1 ч. л.)мед, кориця, гвоздика – за бажаннямПокроковий рецепт, як зробити чай з молоком:Закип'ятіть воду в чайнику, а потім почекайте доки вона не охолоне до температури 70-80°С.Залийте зелений чай водою та настроюйте протягом двох хвилин, або заварюйте короткими проливати. Чим довше ви будете заварювати напій, тим буде більш відчутна гірчинка. Традиційно до 200 мл чаю додають 50 мл молока, адже саме така пропорція вважається найбільш збалансованою. Тому, налийте цівкою підігріте молоко в чай, коли він уже достатньо настоїться. Не перегрівайте молоко, адже це знижує його поживні цінності. У готовий напій ви можете додати мед, корицю та гвоздику.Чай з молоком, фото: frееріk
... More