Інгредієнти для приготування плову на сковороді:400 г (2,5 склянки) рису1,5 л (5 склянок + чверть) води600-700 г свинини (шия або ребра)4 невеликі цибулини2 великі морквини1 головка часнику80 мл оліїПриправи:1 ст. л. сушеного цілого барбарису1/2 ч. л. зіри (кумину)1,5 ст. л. солі1 ч. л. суміші куркуми, паприки, молотого перцюшафранІнструкція з приготування плову на сковороді:Олію нагріваємо на сковороді й обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями. Чим довше ви обсмажуєте цибулю і чим більше вона золотиста, тим насиченішим і темнішим буде ваш плов.Коли цибуля набула золотистого кольору, додаємо моркву, порізану невеликими брусочками (середньої товщини).Обсмажуємо ще близько 10-15 хвилин на маленькому вогні. Морква повинна дати сік та пофарбувати олію.Свинину нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до овочів. Обсмажуємо доти, поки не випарується волога від м'яса і з'явиться золотиста скоринка.Перемішуємо все, щоб спеції поступово розподілилися і трохи підсмажилися в олії.Заливаємо окропом (5 склянок + чверть), в середину поміщаємо цілий часник і накриваємо кришкою. Тушкуємо 1 годину.Рис білий довгозернистий (не пропарений) промиваємо кілька разів водою, доки вона не стане прозорою. Поступово розподіляємо по сковороді, трохи підтоплюємо і розрівнюємо лопаткою і накриваємо кришкою. Варимо 30 хвилин на повільному вогні.Після закінчення часу знімаємо сковороду з вогню, накриваємо рушником і даємо настоятися ще 10-15 хвилинСмачного!Джерело
Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.
All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.
Responsible: editorial office of the site espreso.tv.