Смачний та легкий літній десерт: желе з полуницьСезон полуниці триває не так довго, тому коли вона з'являється на прилавках ринків і магазинів, не варто зволікати. У цей час ягода має неймовірний смак і аромат, насичена безліччю вітамінів.Якщо ж ви хочете приготувати з полуниці смачний, простий, освіжаючий десерт, тоді зверніть увагу на желе. Така натуральна альтернатива набагато краща за магазинні порошкоподібні суміші, адже не містить барвників і підсилювачів смаку. Також желе зберігає справжній смак ягід, який дуже приємно куштувати у літню спеку. Крім того, протягом теплого сезону ви можете зробити заготовки, а взимку готувати цей десерт уже з замороженої полуниці. Желе з полуницьІнгредієнти: полуниця – 500 гцукор – 120 гвода – 350 мл (для сиропу) + 100 мл (для желатину)желатин (200-240 блюм) – 15 гванільний цукор – 10 гПокроковий рецепт приготування:Промиту полуницю просушіть на рушниках, видаліть хвостики.У невеликій піалі змішайте желатин із водою, відставте вбік на 15 хвилин. Це необхідно для того, щоб він встиг набухнути. Приблизно половину загальної кількості полуниці (250 г) наріжте довільно та перекладіть в каструлю. Додайте ще цукор, ванільний цукор, воду (350 мл) та відправляйте на плиту.Щойно маса закипить, зніміть каструлю з плити та дайте охолонути протягом 20 хвилин. Процідіть відвар, щоб відділити сироп від гущі. Готовий желатин розтопіть імпульсами в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Цівкою вливайте желатин у теплий (не гарячий) ягідний сироп, а потім перемішайте. Розлийте в креманки чи форми, додайте нарізану полуницю. Щойно суміш добре охолоне, відправляйте форми в холодильник на 2-3 години для повного застигання. Прикрасьте десерт свіжою м'ятою, фруктами, тертим шоколадом, збитими вершками або будь-якими іншими смаколиками. Желе з полуниць, фото: klороtеnkо.соmЖеле з заморожених полуницьІнгредієнти: полуниця заморожена – 330 гцукор – 50 гжелатин – 20 гкип'яток – 500 мл холодна кип'ячена вода - 100 млПокроковий рецепт приготування:Промийте холодною водою ягоди, переберіть та видаліть хвостики. До ягід додайте цукор та залиште за кімнатної температури протягом 30 хвилин. Щойно ягоди відтануть, налийте до них кип'яток і блендером подрібніть до пюреподібного стану. У невеликій піалі змішайте желатин з водою (100 мл) та відставте вбік на 10 хвилин. Коли желатин розбухне, розтопіть на маленькому вогні.Налийте желатин у полуничну масу, перемішайте та дайте йому декілька хвилин охолонути. Суміш перелийте в креманки чи форми та відправляйте в холодильник на кілька годин. Смачного!
... More