Насичений гуляш з яловичини: рецепт традиційної угорської стравиЯкщо ви шукаєте рецепт ситної страви, яку можна приготувати для повноцінного обіду або вечері, тоді гуляш – це вдалий варіант. Багато людей вважає, що головним інгредієнтом цієї страви є м'ясо, проте саме паприка дає глибоку пряну нотку та робить страву більш насиченою. Гуляш може бути у вигляді густого рагу або наваристого супу. Вважається, що свою історію гуляш бере в Угорщині ще в ІХ столітті. Пастухи на пасовищах нарізали м'ясо, додавали прості овочі, воду, спеції та повільно тушкували в казані. Гуляш також дуже поширений в Україні та Чехії, де став улюбленою стравою багатьох родин.Гуляш з яловичиниІнгредієнти:яловичина – 500 г морква – 2 шт. цибуля ріпчаста – 2 шт. картопля - 500 г болгарський перець червоний – 1 шт. томати – 1 шт. часник – 5 г паприка мелена – 10 г смалець – 15 г сушений кмин, сіль, зелень – до смакуГуляш з яловичини – рецепт приготування покроково: Цибулю, картоплю та моркву очистьте від шкірки, ретельно промийте всі овочі. Цибулю та солодкий перець наріжте кубиком, картоплю та моркву – великим кубиком, помідори – кільцями, часник – дрібно. Яловичину очистьте від плівок та зайвого, а потім також наріжте кубиками.У великій каструлі з товстим дном розтопіть смалець та просмажте цибулю до рум'яного кольору на середньому вогні. Зменште вогонь та додайте до цибулі часник, паприку, кмин. Все ретельно змішайте. До овочів перекладіть яловичину та смажте протягом десяти хвилин. Потім налийте кип'яток, накрийте кришкою каструлю та тушкуйте інгредієнти пів години. Додайте підготовлену картоплю, моркву та налийте стільки води, щоб вона покрила овочі. Продовжуйте готувати протягом тридцяти хвилин. Перекладіть в каструлю помідори та солодкий перець, готуйте ще десять хвилин, а потім вимикайте плиту. Дайте страві настоятись протягом двадцяти хвилин та смакуйте разом із зеленню. Готово!Гуляш з яловичини. Фото: shubа.lіfе
... More