Еспресо - we.ua

Еспресо

we:@espreso.tv
37.8 thous. of news
Еспресо on espreso.tv
Торт "Фрезьє": ніжний та вишуканий французький десерт з полуницею
Торт "Фрезьє" з'явився ще у 19 столітті у Франції. Вважається, що цей відомий кондитерський виріб є творінням талановитого шеф-кухаря та автора кулінарних книг Жоржа Огюста Ескоф'є. Назва витонченого десерту походить від французького слова "frаіsіеr", що дослівно можна перекласти як "полуниця". І справді, саме ця ягода є головною у десерті.Пухкі бісквітні коржі, які обов'язково просочують цукрово-молочним сиропом, відмінно поєднуються з соковитою полуницею та ніжним заварним кремом. Цей десерт став улюбленцем не лише через свій смак, а також завдяки естетичному вигляду. Торт оздоблюють половниками свіжих ягід, що приємно контрастують на фоні крему, тому він одразу стає окрасою будь-якого столу. Торт "Фрезьє"Інгредієнти (для форми діаметром 20 см):Для бісквіта: яйця курячі – 3 шт.борошно – 120 гцукор – 150 грозпушувач – 0,5 ч. л.Для крему:молоко – 375 млцукор – 150 гкрохмаль – 40 гяйця курячі – 2 шт.ванільний цукор – 10 гмасло – 270 гжелатин – 15 гвода – 50 гДля начинки та просочування: полуниця – 1 кгмолоко – 150 млцукор – 50 гТорт "Фрезьє" – рецепт приготування покроково:Для приготування бісквіта спочатку змішайте борошно з розпушувачем.Розділіть білки від жовтків. У чистій посудині збийте міксером лише білки до утворення піни, потім порціями додавайте цукор.До білків з цукром перелийте жовтки та продовжуйте збивати. У два етапи насипте борошно, але вже не збивайте масу, а обережно перемішуйте лопаткою.Дно кондитерського кільця обгорніть алюмінієвою фольгою та перекладіть його на деко. Вилийте у форму тісто та випікайте у духовій шафі при температурі 180°С приблизно пів години. Бісквіт має підрум'янитись, а його готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.Щойно бісквіт охолоне, витягніть його з форми, загорніть у харчову плівку та відправляйте в холодильник на дві години. Приготування крему. Налийте приблизно половину зазначеної в рецепті кількості молока в каструлю, додайте цукор та поставте на вогонь. Щойно кристалики повністю розчиняться, а молоко добре прогріється (не треба кип'ятити), вимикайте вогонь.В іншій каструлі з'єднайте другу частину молока та крохмаль. Налийте ще збовтані яйця, молоко з цукром та поставте на вогонь. Постійно помішуючи віничком, доведіть масу до загуснення. Основу для крему накрийте харчовою плівкою в контакт та дайте охолонути до кімнатної температури.У піалу насипте желатин, залийте його холодною водою та перемішайте. Відставте в сторону, щоб желатин набух, а потім розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Збийте міксером розм'якшене масло до збільшення в об'ємі та посвітління. Порціями додавайте охолоджену заварну основу та продовжуйте збивати. Влийте ще розтоплений желатин та змішайте до однорідності крему. Верхню скоринку з бісквіта зріжте, а потім розріжте його на два коржі. Для просочування десерту розчиніть цукор у молоці. Також промийте та просушіть полуницю.Формування торта. Перший шар бісквіта просочіть молочною сумішшю, змастіть кремом та перекладіть у кондитерське кільце. Обережно притисніть кільце з ацетатною плівкою до бісквіта. По периметру торта викладіть половинки полуниці так, щоб вони зрізом притискались до бортиків кондитерського кільця, а по центру викладіть щільно цілі ягоди. Простір між полуницею залийте кремом, щоб покрити повністю ягоди. Зверху викладіть другий бісквіт, просочіть його та накрийте харчовою плівкою. Відправляйте торт у холодильник щонайменше на чотири години.Коли виріб добре охолоне, тоді можна обережно зняти кондитерське кільце та ацетатну плівку. Змастіть верхівку торта кремом та прикрасьте полуницею. Смачного!Торт "Фрезьє", фото: YоuТubе @lіlіjа-tsvіt
we.ua - Торт Фрезьє: ніжний та вишуканий французький десерт з полуницею
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site espreso.tv.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules