Баклажани на грилі виходять досить ніжними, соковитими та ароматними. Вони неодмінно стануть гарним доповнення до овочевої тарілки, адже чудово смакують як самостійно, так і в складі салатів чи соусів. Крім того, така закуска є досить корисною, слугує джерелом клітковини та інших корисних речовин. Завдяки грилю, ви не будете витрачати багато часу на смаження, а баклажани збережуть свій природний смак та користь. Ба більше, страва виходить менш жирною, ніж при традиційному обсмажуванні на сковороді.Баклажани на грилі з соусомІнгредієнти: баклажани – 400 гйогурт натуральний – 100 глистя петрушки – 20 гчасник – зубчиклистя м'яти – 10 голивкова олія – 1 ст. л.сіль та перець – до смакуБаклажани на грилі – рецепт приготування покроково:Промийте баклажани чистою водою, видаліть плодоніжку та наріжте їх вздовж, щоб у вас вийшли слайси завтовшки 3-4 мм. Додайте до баклажанів сіль, перець та олію, одразу перекладіть на рештку гриля. Смажте їх приблизно 7-8 хвилин, час від часу перевертайте. Промийте всю зелень, а потім відділіть листки м'яти та петрушки від стебла та подрібніть окремо. Часник очистьте від лушпиння. Змішайте натуральний йогурт із нарізаною м'ятою та пропущеним через прес часником.Готові баклажани присипте петрушкою та подавайте з йогуртовим соусом. Баклажани на грилі з соусом, Фото: klороtеnkо.соmБаклажани на гриліІнгредієнти: баклажани – 3 шт. сіль – 2 ст. л.тепла вода – 1 склянкахолодна вода – 6 скляноколивкова олія – 1/3 склянкиБаклажани на грилі – рецепт приготування покроково:У глибоку посудину налийте теплу воду та насипте сіль, перемішуйте до розчинення. Потім долийте холодну воду та ще раз перемішайте. Промийте баклажани, зріжте плодоніжку, а потім плоди наріжте слайсами завтовшки 15-20 мм.Перекладіть скибочки у воду з сіллю, зверху накрийте тарілкою та притисніть чимось. Дайте баклажкам так промаринуватись протягом 30-50 хвилин, це допоможе позбутись гіркоти. Із баклажанів злийте воду та просушіть рушниками, щоб прибрати зайву рідину. Потім змастіть з одного боку кожен шматочок олією та додайте сіль. Викладіть баклажани на решітку тою стороною, що змащена олією та закрийте гриль. Смажте на середній температурі протягом п'яти хвилин до появи характерних рум'яних смуг. Змастіть верхню сторону баклажанів олією та додайте сіль. Переверніть скибки та продовжуйте смажити ще приблизно п'ять хвилин. Готово!Баклажани на грилі, Фото: Frееріk
Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.
All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.
Responsible: editorial office of the site espreso.tv.