Новий рік — це особливий час, коли хочеться створити святкову атмосферу всюди. Серед різноманіття страв саме салати займають центральне місце, доповнюючи новорічне меню яскравими смаками та незвичайними поєднаннями. Класичні рецепти, які давно стали улюбленими, а також сучасні кулінарні інтерпретації, здатні здивувати навіть гурманів. Еспресо підготувало для вас добірку з п'яти салатів, які зможуть гармонійно доповнити новорічний стіл та нададуть різноманітності.Новорічний салат з грибами, копченою куркою та соломкоюІнгредієнти:гриби - 250-300 гцибуля (невелика) - 1 шт. копчена курка - 300 г сир твердий - 200-250 гяйця - 3 шт. кріп та часник – до смакумайонез – до смакуДля прикрашання салату: соломка петрушка грибиПокроковий рецепт приготування:Наріжте гриби слайсами, а цибулю очистіть від лушпиння та наріжте дрібним кубиком. Розігрійте сковорідку з олією, просмажте гриби з цибулею до готовності. Не забудьте в процесі смаження додати трохи солі. Курячі яйця відваріть круто протягом 11-12 хвилин, потім перекладіть в холодну воду та очистіть від шкаралупи. Копчену курку наріжте дрібно, а сир та яйця – натріть окремо на маленькій терці. Кріп ретельно промийте та наріжте також дрібно. Для заправки салату з'єднайте в посудині кріп, майонез та пропущений через прес часник. На плоску тарілку для подачі покладіть зафіксоване роз'ємне кільце, де будете формувати салат. Викладіть першим шаром яйця та рівномірно розподіліть, змастіть майонезним соусом. Далі шарами викладайте гриби, соус, курку, знову соус та останній шар – сир. Відправляйте салат в холодильник на одну годину.Палички соломки зламайте так, щоб всі вони мали різну довжину.Обережно зніміть роз'ємне кільце, змастіть майонезним соусом боки салату та прикріпіть до них соломку, формуючи "паркан". На сир зверху також можете викласти петрушку та гриби. Смачного!Новорічний салат з грибами та соломкою, Фото: YоuТubе @fооdgооdUАСалат "Мандариновий шок"Інгредієнти:крабові палички - 200-250 г мандарини (середнього розміру) - 5 шт. варені яйця - 5 шт. консервована кукурудза - 1 банка твердий сир - 200 г часник - 2 зубчики майонез - 150 г сіль – до смакуПокроковий рецепт приготування:Заздалегідь відваріть курячі яйця круто, а потім очистіть їх від шкаралупи. Крабові палички наріжте слайсами, сир та яйця – кубиками.Мандарини промийте, очистіть від шкірки та розберіть дольками, потім наріжте невеликими шматочками. У салатниці змішайте крабові палички, сир, яйця, мандарини, консервовану кукурудзу та майонез. За бажанням додайте ще сіль та перемішайте. Готово!Салат "Мандариновий шок", Фото: YоuТubе @сhаnnеlvо_uаСалат з грушою та сиром дорблюІнгредієнти:мікс салатів - 150 ггруша (велика) – 1 шт.сир дорблю - 50 гволоські горіхи – жменя + медДля заправки:оливкова олія - 2 ст. л.сік лимона - 1 ст. л.мед - 1 ч. л.гірчиця в зернах - 1 ч. л.Покроковий рецепт приготування:Промийте грушу та наріжте тоненькими слайсами, а потім збризніть соком лимона. Волоські горіхи підсмажте з медом, а потім перекладіть на пергаментним папір. Наріжте сир кубиками, а мікс салатів промийте та промокніть паперовими рушниками.Приготуйте заправку. Для цього просто змішайте оливкову олію з соком лимона, медом та гірчицею. На тарілку викладіть мікс салатів та налийте приблизно половину заправки. Далі додайте до салату грушу, сир горіхи та полийте все рівномірно заправкою. Готово!Салат з грушою та сиром дорблю, Фото: сооkраd.соmСалат "Ніжність" з ананасами Інгредієнти:куряче філе (варене або копчене) – 300-400 г ананаси консервовані – 250 г сир твердий – 100 г яйця – 4 шт. майонез, сіль та чорний перець – до смаку зерна граната – для декоруПокроковий рецепт приготування:Якщо у вас копчене філе, тоді одразу нарізайте його кубиками. Якщо ні, тоді відваріть філе у невеликій каструлі з водою до готовності, приблизно 20-25 хвилин. Дайте курятині охолонути та наріжте кубиками. Відваріть також курячі яйця круто, а потім очистіть їх від шкаралупи. Консервовані ананаси наріжте кубиками, а сир та яйця натріть окремо на дрібній терці. На плоску тарілку для подачі покладіть зафіксоване роз'ємне кільце. Викладіть спочатку шматочки курячого філе, за ними - ананаси, далі подрібнені яйця, а завершіть тертим сиром. Кожен шар ретельно змащуйте майонезом. Якщо ви не хочете довго стояти на кухні, тоді всі інгредієнти можна просто змішати у салатниці. Верх страви прикрасьте гранатовими зернами та свіжою зеленню. Смачного! Салат "Ніжність" з ананасами, Фото: sеnsаtsіyа.соmКласичний салат "Олів'є" Інгредієнти:картопля - 4-5 шт.морква (велика) - 2 шт.консервований горошок – 1 банкаковбаса "Докторська" - 300-400 гсолоні або мариновані огірки – 4-5 шт.яйця – 6 штукцибуля – 1 штуказелень та майонез – до смакуПокроковий рецепт приготування:Промийте картоплю та моркву ретельно, чистити не треба. У каструлю налийте воду на відваріть овочі до готовності.Відваріть також курячі яйця круто, перекладіть у холодну воду та очистіть від шкаралупи. Дайте овочами охолонути та очистіть їх від шкірки, наріжте кубиками. Ковбасу, яйця та огірки також наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте разом із зеленню. Наріжте їх дрібно, але не змішуйте. У салатниці змішайте картоплю, моркву, консервований горошок, ковбасу, огірки, яйця, цибулю та майонез. Зверху прикрасьте салат зеленню. Смачного!Салат "Олів'є", Фото: Frееріk
... More