Дорадо – це відносно невелика риба, яку часто використовуються у кулінарії країн Середземномор’я та Азії. Має біле м'ясо, досить ніжний та м'який смак, який добре поєднується з різноманітними спеціями, травами та цитрусовими.Найчастіше дорадо запікають у духовці або смажать на грилі, щоб зберегти максимум користі страви та натуральний аромат. Цю рибу їдять навіть ті люди, які не дуже люблять морепродукти, тому обов'язково спробуйте приготувати, адже можливо, саме вона стане вашою улюбленою стравою.Дорадо на гриліІнгредієнти:дорадо (середні) – 2 шт. лимон – 1.5 шт. чебрець – 5 гілочоккорінь фенхелю – 1 шт. томати – 2 шт. оливкова олія – 2 ст. л.свіжомелений перець – до смакукрупна морська сіль – до смакуПокроковий рецепт, як приготувати дорадо на грилі:Викладіть рибу з холодильника, а лише через пів години або годину починайте приготування. Промийте всі овочі та цитрусові. Очистьте дорадо від луски, нутрощів, зябер та промийте.Присипте сіллю рибу всередині та зовні, а потім рівномірно розподіліть її. Вичавіть половинку лимона та налийте сік на рибу.Цілий лимон наріжте скибками (у вас має вийти 6-8 скибочок), томати розріжте навпіл, а фенхель – четвертинками. Викладіть на решітку гриля рибу та підготовлені овочі, зверху збризніть все олією. Випікайте страву протягом 15-20 хвилин до готовності дорадо та м'якості овочів. Готову страву присипте морською сіллю, перцем та додайте чебрець. Смачного!дорадо на грилі, Фото: klороtеnkо.соmДорадо на мангаліІнгредієнти: дорадо – 4 шт. оливкова олія – 2.5 ст. л.сік лимона – 1 ст. л. приправа до риби – 1 ч. л. лимон – 4 часточки тим'ян – 1 ч. л.сіль – до смакуовочі-гриль – за бажанням Для соусу: петрушка – пучок часник – 2 зубчикиоливкова олія – 1 ст. л.сік та цедра лимона – до смакусіль та перець – до смакуДорадо на грилі – рецепт приготування покроково:Для приготування маринаду змішайте оливкову олію з соком лимона, приправою до риби та сіллю.Очистьте дорадо від луски та нутрощів, а потім зробіть решіткоподібні надрізи з обох боків риби. Змастіть ретельно рибу всередині та ззовні маринадом, залиште так на пів години. Якщо у вас достатньо часу, тоді краще залишити тушки в маринаді на всю ніч. Наріжте лимон кружальцями, присипте тим'яном та перекладіть їх в середину дорадо. Смажте рибу на решітці протягом 20-30 хвилин до готовності.Для приготування соусу спочатку промийте всі овочі та зелень. Наріжте кріп дрібно, а часник пропустіть через прес. Із лимона зніміть цедру та вичавіть сік. Змішайте у піалі петрушку, цедру та сік лимона, часник, сіль, перець та оливкову олію. Подавайте страву з соусом та овочами гриль. Готово! дорадо на мангалі, Фото: YоuТubе @SmаkКuі
Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.
All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.
Responsible: editorial office of the site espreso.tv.