Еспресо - we.ua

Еспресо

we:@espreso.tv
39.1 thous. of news
Еспресо on espreso.tv
Скільки сир можна зберігати в холодильнику та чи можна його заморожувати?
Сир – це корисний молочний продукт, який нині коштує досить недешево. Тому, якщо ви побачили у магазині вигідну пропозицію та закупились їм про запас, або у вас просто виявилось вдома забагато сиру, тоді постає питання щодо його зберігання. Для того, щоб продовжити свіжість продукту та запобігти його псуванню, деякі господині вирішують перекласти сир у морозильну камеру, але чи можна так робити? Чи можна заморожувати сир?Насправді немає вагомих причин, які б забороняли заморожувати твердий сир, адже його нормальна температура зберігання досить низька. Більшість сортів під час тривалого зберігання знаходяться у спеціальних камерах, де встановлена температура на рівні близько -2°С. За таких умов продукт не замерзає, але й не псується. Крім того, такий спосіб особливо добре підходить для витриманих сирів і тих, що мають плісняву — він допомагає зберегти їх смак, текстуру та аромат.Подекуди перед заморожуванням сир радять подрібнювати за допомогою терки, адже під впливом низької температури він може втратити вологу та почати кришитися.Тертий сир, Фото: thrіvіnghоmеblоg.соmОднак, найкращий спосіб зберігання твердого сиру в морозильній камері – це у вакуумному пакуванні. Чим менший безпосередній контакт продукту із повітрям, тим краще він буде зберігатися. Якщо у вас немає вдома приладу для вакуумного пакування, тоді можна загорнути сир у пергамент, а потім у шар алюмінієвої фольги. Але якщо і цей спосіб вам не підходить, тоді найпростіший варіант – скористатися звичайним пакетом для заморожування продуктів. Хоча експерти вважають цей спосіб неідеальним, він цілком працює, якщо ретельно видалити все повітря з пакета.Чи всі сорти сиру можна заморожувати?Зазвичай не радять заморожувати м'які сорти сирів, що містять багато вологи. Під час дії низьких температур в цих продуктах утворюється велика кількість крижаних кристалів, які руйнують його ніжну текстуру. Як результат, сир втрачає свою кремову консистенцію та смакові якості.Впевнено можна зберігати в морозильній камері напівтверді та тверді види сиру, наприклад, пармезан, хаварті, чеддер тощо. Хоча вони можуть стати більш ламкими та крихкими, що ускладнить їх подрібнення, однак вони й надалі матимуть відмінний смак та чудово плавитимуться. Якщо ви вирішите розморозити шматочок сиру, тоді не варто робити це швидко. Дайте продукту рівномірно відтанути у холодильну і лише потім беріться до приготування страв. Заморожування сиру, Фото: Yоutubе @МОМаblеsЯк зберігати сир в холодильнику? У морозильній камері більшість сирів можуть відмінно зберігатись протягом шести місяців, але їх термін зберігання в холодильнику значно менший та залежить від виду:моцарелу, рикоту та козячий сир – зберігають до трьох діб після відкриття;гауду та чедер – можна зберігати до двох тижнів за умови щільного пакування;камамбер та брі – не більш ніж десять днів;сири з пліснявою (наприклад, дорблю) – залишаються придатними до двох тижнів.Зазвичай тверді сири при правильному пакуванні зберігаються протягом трьох тижнів, а іноді й довше.Джерела: 24 Канал, Главред
we.ua - Скільки сир можна зберігати в холодильнику та чи можна його заморожувати?
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site espreso.tv.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules