Еспресо - we.ua

Еспресо

we:@espreso.tv
39 thous. of news
Еспресо on espreso.tv
Як прибрати надмірну кислоту в борщі: допоможе не лише цукор
Борщ – це традиційна українська страва, яку обожнюють мільйони людей. Кожен готує його за власним рецептом, підкреслюючи смак улюбленими інгредієнтами чи спеціями. Проте через додавання деяких продуктів, зокрема томатної пасти, помідорів чи оцту, страва може вийти й занадто кислою. Якщо ви відчули в борщі сильну кислинку на етапі приготування, не варто засмучуватися, адже існують прості способи, які допоможуть виправити ситуацію. Що додати до борщу, щоб прибрати надлишкову кислотуДля того щоб збалансувати смак борщу та прибрати надмірну кислоту, до страви можна додати декілька простих інгредієнтів. Вони є на кухні кожної господині, тому обирайте варіант, який найбільше вам до вподоби та насолоджуйтесь неперевершеним смаком традиційної страви. ЦукорЗвісно, найпростіше компенсувати кислоту – це додати цукор. Не турбуйтесь, що борщ стане солодким, адже необхідно насипати лише кілька столових ложок на 5-6 літрів готової страви. Додавайте цукор поступово та одразу куштуйте, щоб отримати збалансований смак. Цей простий спосіб допоможе прибрати зайву кислоту без кардинальної зміни характеристик борщу. Курячі яйцяКурячі яйця відварюють, очищають від шкаралупи та подрібнюють, а потім за п'ять хвилин до завершення приготування страви додають до борщу. Цього часу достатньо, щоб білок прибрав зайву кислоту, але не спотворив смак основних інгредієнтів.Кількість яєць, яку варто додати до борщу, щоб прибрати кислоту, залежить від об'єму каструлі та ваших смакових уподобань. Проте на стандартну трилітрову каструлю зазвичай вистачає двох штук. З таким додатковим продуктом ваша страва стане ще більш поживною та ситною.  Продукти. Фото: FrееріkМоркваМорква – це саме той коренеплід, що у своєму складі містить багато природних цукрів, тому може нейтралізувати кислоту від інших інгредієнтів.Щоб скористатися цим методом, спочатку промиту моркву очищають від шкірки та натирають на крупній тертці. Потім просмажують коренеплід на середньому вогні до м'якості, щоб він краще розкрив свій природний аромат та солодкість. Далі моркву додають у борщ, накривають каструлю кришкою та готують страву на невеликому вогні ще протягом 5–7 хвилин, щоб усі смаки встигли поєднатися.СодаМало хто знає про цей лайфгак, проте сода може бути ефективною під час приготування різноманітних страв та допоможе прибрати зайву кислоту. Щоб не зіпсувати смак борщу, варто додати приблизно третину чайної ложки соди на велику каструлю борщу. Якщо у вас невелика порція страви, тоді дрібки цієї речовини буде достатньо. Важливо не переборщити, щоб не зіпсувати борщ, адже надмірна кількість соди не тільки нейтралізує кислоту, а й може надати неприємного присмаку.Борщ. Фото: FrееріkРисКласичний борщ із рисом - звучить не дуже апетитно, правда? Але в цьому випадку рис потрібен не як інгредієнт для смаку, а як "губка", що допоможе зменшити кислотність. Його додають лише на певний час, а перед подачею просто виймають зі страви.Спочатку ретельно промийте рис до прозорості води, щоб прибрати зайвий крохмаль, а потім перекладіть його у марлю та зав'яжіть, щоб утворився мішечок. Опустіть рис у борщ та варіть разом протягом 20-30 хвилин, щоб крупа ввібрала зайву кислоту.  Потім обережно дістаньте мішечок з рисом і спробуйте борщ на смак. Він має бути збалансований та приємний, без зайвих присмаків чи кислоти. Джерела: ТСН, 24 Канал
we.ua - Як прибрати надмірну кислоту в борщі: допоможе не лише цукор
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. ᐈ Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті. Новини політики та економіки. Відео, аналітика, коментарі експертів.

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site espreso.tv.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules