Якщо хочеться чогось смачного, корисного й водночас швидкого - рис з овочами та креветками стане ідеальним вибором. Ця страва не потребує годин біля плити, але вражає смаком. Смачно, яскраво, поживно - і все в одній формі, ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко. Рис з овочами та креветками Інгредієнти: Рис (будь-який) - 200 г; Креветки або курка - 500 г; Перець солодкий різнокольоровий - 3 шт; Часник - 4 зубчики; Помідор- 1-2 шт; Для соусу: Вершки 20% - 500 мл; Бульйон овочевий, рибний або курячий - 400 мл; Томатна паста - 6 ст. л; Паприка - 1 ч.л; Сушений базилік - 1 ч.л; Сушена або свіжа петрушка; Сіль, перець за смаком; Тертий сир за бажанням; ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Млинці з шинкою, сиром і авокадо: аромат такого перекусу притягне на кухню будь-кого Як приготувати У форму для запікання викладіть промитий рис, краще замочити на 1 годину або на ніч, креветки, помідор, часник та солодкий перець. Змішати для соусу вершки, бульйон, томатну пасту та спеції. Вилити соус у форму, все добре перемішати. За бажанням можна посипати сиром. Запікати у розігрітій духовці при 180&dеg;С (режим з обдувом) приблизно 1 годину, до золотистої скоринки й готовності рису. Замість креветок можна додати мʼясо чи рибу. Будь-який варіант буде смачним. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко| Рецепти світу (@оlgа_rіаbеnkо_) Після насиченого дня хочеться смачно повечеряти, але без довгого стояння біля плити. Легка вечеря - це не лише про швидкість, а й про користь. Ось 10 простих ідей, які легко приготувати з доступних продуктів. Ці страви не набридають і точно стануть вашими улюбленими у щоденному меню.