Свинячий м'ясний рулет - чудовий вибір для святкового застілля. У дні урочистостей хочеться приготувати щось особливе, і фарширований рулет зі свинини стане справжньою окрасою вашого столу. Як приготувати рулет зі свинини? М'ясний рулет - це відносно бюджетна, багатофункціональна святкова страва, ідеальна для великої компанії. Його можна приготувати з курятини, свинини, індички чи яловичини, експериментуючи з різноманітними начинками: зеленню, овочами, вареними яйцями, сухофруктами тощо. А апетитна золотава скоринка на рулеті щоразу вийде завдяки медово-гірчичному маринаду з використанням гірчиці Торчин. Класичний свинячий рулет із часником і зеленню Цей рецепт - основа основ. Він простий у виконанні, але результат вас приємно здивує. М'яке м'ясо, ароматний часник і свіжа зелень - ідеальне поєднання для будь-якого застілля. Інгредієнти: 1 кг свинячої вирізки (можна використовувати корейку); 2-3 голівки часнику; Пучок свіжої зелені (петрушка, кріп, базилік); 2 ст.л. олії; 1 ч.л. солі; 0,5 ч.л. чорного меленого перцю; 1 ч.л. паприки (за бажанням). Приготування: Свинину ретельно промиваємо та обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо м'ясо вздовж, майже до кінця, щоб вийшов пласт. Важливо, щоб пласт був досить тонким, але не порвався. Якщо у вас недостатньо гострий ніж, злегка підморозьте м'ясо перед нарізанням. Часник очищаємо та пропускаємо через прес. Зелень дрібно рубаємо. У невеликій мисці змішуємо часник, зелень, олію, сіль, перець і паприку (якщо використовуєте). Рівномірно розподіляємо отриману суміш по поверхні свинячого пласта. Акуратно згортаємо м'ясо в рулет, щільно загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч). Розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо рулет на деко, застелене пергаментом. Зверху можна змастити рулет рослинною олією. Запікаємо рулет протягом 1,5-2 годин, залежно від товщини. За 30 хвилин до готовності можна зняти плівку для утворення рум'яної скоринки. Готовому рулету даємо трохи охолонути перед нарізанням. Подаємо з будь-яким гарніром - картопляним пюре, тушкованими овочами, рисом. Свинячий рулет з грибами та сиром Цей рецепт додасть до класичного рулету пікантних ноток грибного аромату та ніжного сиру. Інгредієнти: 1 кг свинячої корейки; 300 г печериць (або інших грибів); 150 г твердого сиру; 1 цибулина; 2 ст.л. олії; 1 ст.л. сметани; Сіль, перець за смаком. Приготування: Готуємо свинину так само, як у першому рецепті. Гриби нарізаємо тонкими пластинками, цибулю - півкільцями. Обсмажуємо гриби з цибулею на олії до готовності. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Змішуємо обсмажені гриби з цибулею, сиром і сметаною. Солимо та перчимо за смаком. Рівномірно розподіляємо начинку по поверхні свинячого пласта. Згортаємо в рулет, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 2-3 години. Запікаємо в духовці при 180 градусах 1,5-2 години. Свинячий рулет у кисло-солодкому соусі Цей рецепт ідеально підійде для любителів незвичайних смакових поєднань. Кисло-солодкий соус для м'яса додасть рулету неповторного смаку та аромату. Інгредієнти: 1 кг свинячої шиї; 2 ст.л. соєвого соусу; 1 ст.л. меду; 1 ст.л. оцту; 1 ч.л. меленого імбиру; 1 ч.л. часникового порошку; Сіль, перець за смаком. Приготування: Свинину підготовляємо як у попередніх рецептах. У мисці змішуємо соєвий соус, мед, оцет, імбир, часниковий порошок, сіль і перець. Заливаємо свинячий пласт отриманим маринадом і залишаємо на 30 хвилин. Згортаємо в рулет, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 1-2 години. Запікаємо в духовці за 180 градусів 1-1,5 години. За 30 хвилин до готовності можна зняти плівку. Секрети приготування соковитого свинячого рулету: Вибирайте свіже м'ясо хорошої якості. Не пересушуйте м'ясо в духовці. Слідкуйте за температурою і часом запікання. Дайте готовому рулету трохи постояти перед нарізкою, щоб соки рівномірно розподілилися. Експериментуйте з начинками та соусами - додавайте свої улюблені спеції та інгредієнти. Рецепт рулету зі свинини - це вишукана страва, яка, здавалося б, вимагає кулінарних навичок професіонала. Насправді, приготувати соковитий і ароматний рулет зі свинини під силу кожному, хто має мінімальний досвід роботи на кухні.
... More