Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
24.7 thous. of news
These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Gazeta.ua on gazeta.ua
"Окрошки в нас ніколи не було" - три холодні страви, які заміняють її влітку на думку Клопотенка
У спекотну погоду хочеться чогось легкого й освіжаючого. Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився в Іnstаgrаm добіркою українських страв, які чудово замінять звичну окрошку. "Окрошки в нас ніколи не було. Мені подобаються інші страви, українські" - каже Євген Клопотенко. На першому місці - холодник, який ще має назву "бурячанка". Страва складається з буряка, яйця, огірка, зелені і кефіру і, до речі, є альтернативою борщу влітку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможуть бути в формі: зіркова дієтологиня назвала супи, які варто їсти влітку Рятує влітку і холодний борщ з квасу, огірків та щавлю. Наостанок Клопотенко порадив приготувати киселицю - страву з печеної картоплі і редьки. Водночас підписники зауважили, що окрошка - українська страва. і радять звернутися до сайту "Автентична Україна", який створений Міністерством культури та інформаційної політики України. Цитата звідти: "Окрошка - традиційний холодний суп, що готують переважно на Сході України. Походження окрошки - відкрите питання, бо достовірних історичних відомостей з цього приводу не збереглося. Однак більшість істориків пов'язують виникнення окрошки із&hеllір; хрещенням Київської Русі. Згідно до літописів, після акту хрещення князь Володимир наказав роздати селянам "їжу, мед і квас". Імовірно, після цього квас став поширеним серед простих людей. Разом з чорним хлібом та зеленою цибулею він став основою для холодного супу". Під час сильної спеки легко заробити зневоднення чи перегрітися аж до теплового удару. Щоб до цього не дійшло, слід попіклуватися про себе і вжити певних заходів. Підтримуйте прохолоду у домі, вночі охолоджуйте своє помешкання. Регулярно пийте воду, адже важливо підтримувати оптимальний водний баланс, не чекаючи відчуття спраги.
we.ua - Окрошки в нас ніколи не було - три холодні страви, які заміняють її влітку на думку Клопотенка
Gazeta.ua on gazeta.ua
В якому посуді краще готувати варення: корисні поради господиням
Варення смачні і ароматні ласощі, які можна приготувати з різних фруктів і ягід. При цьому важливо зберегти смак продукту, його корисні якості та не зіпсувати ємність для приготування. Gаzеtа.uа розповість, у якому посуді краще варити варення. Вибирати потрібно з урахуванням матеріалу, форми та обсягу. Не останню роль при виборі відіграє вид ягід та фруктів, які використовуються для заготовок. Якщо для солодких яблук підходять різні варіанти, то для смородини та вишні з високим вмістом кислот доведеться обмежитися лише певними видами. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде смачною та ароматною: секрети приготування вареної картоплі Який посуд підходить для варіння варення? Найкраще використовувати посуд з товстим і рівним дном, щоб рівномірно розподіляти тепло і запобігати пригораннюю. Новомодний тефлон, посуд з нержавіючої сталі, емальована каструля або мідний таз всі вони підходять для цієї мети. Тефлонове покриття Такий посуд з'явився відносно недавно, але вже заслужив звання найвитривалішого. Мінімальний термін служби при дбайливому поводженні перевищує 10 років. Крім того, структура матеріалу, що злегка нагадує бджолині стільники, збільшує нагрівальну поверхню і сприяє рівномірному проварюванню варення. Каструля з високоякісного матеріалу стане гарною заміною тазу з нержавіючої сталі. Особливо коли потрібно зварити зовсім небагато варення. Нержавіючу сталь недаремно називають харчовою сталлю. Вона не вступає в реакцію з їжею навіть за тривалого впливу високих температур. Отже, не зруйнує корисні речовини, що містяться в ягодах. Друга відома властивість поширеного матеріалу стійкість до харчових кислот. А значить, можна не бояться згубного впливу кислот, що містяться у ягодах та фруктах. Таз не піддасться окисленню, тому прослужить довгі роки. Мідний таз володіє відмінною теплопровідністю, що дозволяє рівномірно нагрівати і варити варення. Крім того, мідь має антибактеріальні властивості, що корисно при приготуванні консервів. Емальована каструля також підходить для варіння варення. Вона забезпечує рівномірний розподіл тепла і легко чиститься. Кераміка Основна перевага рівномірне нагрівання та варіння варення. Також керамічна каструля чудово переносить різкі перепади температур і має довгий термін служби. Але вона довго остигає, тому під час охолодження варення краще перелити його в іншу ємність. Якої форми повинен бути посуд? Вибирайте неглибокий таз, оскільки товстий шар продуктів проварюється нерівномірно. Чим ширше дно, тим краще. При великій площі зіткнення з вогнем таз нагріється швидше і рівномірніше, отже, нижня ділянка варення не перевариться. А щоб посуд не пригорів, вибирайте таз із цілим, рівним, плоским дном. В іншому випадку доведеться витратити чимало сил і часу на відшкрябання нагару в щілинах і зазорах. В якому посуді не можна варити варення? Слід уникати використання посуду з алюмінію, бо кислоти, що містяться в фруктах і ягодах, можуть взаємодіяти з алюмінієм і залишати неприємні домішки в варення. Ніжний смак і тонкий вершковий аромат роблять згущене молоко ідеальним топінгом для млинців і вафель, а також важливим інгредієнтом для кремів, морозива та інших десертів. У магазинах можна натрапити на продукт із підозріло довгим складом і не найкращим смаком. Але вихід є, адже згущене молоко можна зробити власноруч. Gаzеtа.uа розповість легкий рецепт, на який знадобиться лише 15 хвилин.
we.ua - В якому посуді краще готувати варення: корисні поради господиням
Gazeta.ua on gazeta.ua
Одна помилка - і кава гірчить: як правильно готувати улюблений напій
Ранок важко уявити без ароматної кави. Але навіть найкращі зерна можуть втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити одну поширену помилку. Її повторюють мільйони людей щодня. При цьому навіть не здогадуються, чому напій виходить гіркуватим, кислим або просто не таким смачним, як у кав'ярні. У чому саме помиляються найчастіше Йдеться про заливання кави окропом. Чому не можна використовувати окріп для кави? Проблема у тому, що вода, яка була нагріта до 100 градусів за Цельсієм, спричиняє початок вивільнення з зерен кави смакових сполук, а тому напій стає гірким та ще й більш міцним. Якщо мова йде про розчинну каву, то окріп додатково ще й посилює аромат та смак штучних компонентів, зокрема, підсолоджувачів і ароматизаторів. Тобто, коли до кави потрапляє окріп, ваш напій втрачає всі ті властивості, заради яких ми його й п'ємо. Слід зазначити, що активні олії починають вивільнятися за температури 92&mіnus;96 градусів. Як правильно заварити каву у чашці чи турці Якщо ви любите гірку та міцну каву, все ж не варто заливати її окропом - такого ж ефекту можна досягти, якщо температура води досягне 90-95 градусів за Цельсієм; якщо ви віддаєте перевагу більш делікатному присмаку - використовуйте воду, температура якої не перевищує 89 градусів за Цельсієм; щоб переконатися у правильності температури води, найпростіше це зачекати 30 секунд після того як вона закипить, і тільки після цього заварювати каву; ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна ранкова звичка, яка заважає схудненню: про яку йдеться експерти радять завжди заварювати каву під кришкою - так ви не лише вбережете температуру, але й забезпечите повноту смаку і аромату; під час заварювання заварної кави на плиті не доводьте її до стану кипіння - краще варити на слабкому вогні, адже чим процес нагрівання повільніший, тим краще вивільняються з мелених зерен ферменти і ефірні олії; якщо вам подобається кава з характерною пінкою, чекати на кипіння взагалі не варто - зачекайте, поки пінка почне підніматися, а потім зніміть турку з плити. Любителі кави знають. що смак улюбленого напою дуже залежить від якості зерен та способів їх помелу. Існують різні підходи до подрібнення - від ступки й товкачика до використання м'ясорубки. Найпоширенішим типом є лезові кавомолки, але більшість любителів кави віддають перевагу млинкові. Млинки забезпечують більш рівномірний і послідовний помел, дозволяючи вам легко налаштувати його для варіння будь-якої кави від крапельного способу до колд брю.
we.ua - Одна помилка - і кава гірчить: як правильно готувати улюблений напій
Gazeta.ua on gazeta.ua
Панкейки з шинкою, сиром та соусом бешамель: записуйте рецепт від Ектора
Розкішний сніданок, як у ресторані, легко створити власноруч дома. Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом панкейків, які з першого шматочка закохують у себе. Ніжне тісто, апетитна шинка, тягучий сир і соус бешамель, що тане в роті, - ідеальне поєднання, яке хочеться повторювати знову і знову. Готуються легко і без зусиль. Панкейки з шинкою, сиром та соусом бешамель Інгредієнти: Для млинців: Борошно - 560 г Розпушувач - 12 г Дрібка солі Цукор - 1 ст.л Молоко - 500 мл Яйця - 4 шт Для начинки: Шинка Твердий сир Для соусу Бешамель: Вершкове масло - 30 г Борошно - 30 г Молоко - 300 мл Сіль, мускатний горіх - за смаком Як приготувати: Соус бешамель: У сотейнику розтопити масло, додати борошно та помішувати до однорідності. Влити молоко, постійно мішати до загустіння (не кип'ятити довго!). Приправити сіллю та мускатним горіхом. Панкейки: Яйця збити з сіллю до легкої піни, влити молоко, додати суміш борошна з розпушувачем - замісити тісто. Перелити в мішок або глечик. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бананові оладки без цукру: корисний сніданок за 15 хв. для тих, хто дбає про фігуру Смаження та складання: На добре розігрітій пательні підрум'янити тонкий шар тіста. Викласти сир і шинку, залити ще трохи тіста зверху. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Полити гарячі панкейки бешамелем, додати зверху натертий сир та поставити в духову піч запікатися до золотистої скоринки Готово. Зберігайте - буде фаворитом на сніданок, обід і навіть вечерю. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ектор Хіменес-Браво (@hесtоrjіmеnеzbrаvо) Готувати панкейки на сніданок і не тільки - особлива насолода, коли вони виходять пухкими, апетитним і смачними. Їх люблять, як дорослі, так і діти. Смакують панкейки з медом, варенням чи кленовим сиропом.
we.ua - Панкейки з шинкою, сиром та соусом бешамель: записуйте рецепт від Ектора
Gazeta.ua on gazeta.ua
Краще вручну: чому не можна мити ножі у посудомийній машині
Посудомийна машина значно полегшує щоденний побут, але не вся кухонна утвар підходить для такого миття. Зокрема - ножі. Навіть найякісніші леза можуть швидко втратити гостроту, покриття та форму, якщо регулярно мити їх у машинці. Професійні кухарі й виробники кухонного приладдя рекомендують мити вручну. Пояснюємо, чому це так важливо. Ножі невблаганно тупляться Це найвагоміший аргумент. Головний ворог гостроти леза - це не процес нарізання продуктів, а його контакт з іншими твердими предметами. Що відбувається в посудомийці: під час інтенсивного циклу миття потужні струмені води змушують посуд вібрувати і хаотично рухатись. Ваш ніж неминуче вдаряється об решітку кошика, тарілки, виделки та інший посуд. Кожен такий мікроудар, непомітний для ока, залишає на тонкій ріжучій кромці мікроскопічні щербини та замини. Вже після кількох таких "сеансів" лезо стає значно тупішим. А тупий ніж, як відомо, набагато небезпечніший за гострий, бо потребує більшого зусилля і легко може зісковзнути. Руйнується руків'я та сама сталь Посудомийна машина - це агресивне середовище з високою температурою та їдкими мийними засобами. Особливо страждають ножі з дерев'яними руків'ями. Гаряча вода та хімікати змушують дерево розбухати, тріскатися та деформуватися. Руків'я з композитних матеріалів або пластику також можуть втрачати колір, ставати крихкими та втрачати свою форму. Тривалий контакт з вологою та агресивними детергентами може призвести до появи плям іржі та корозії навіть на нержавіючій сталі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно очистити блендер після приготування страв: знають не всі Це небезпечно Розвантажуючи посудомийку, дуже легко випадково зачепити та порізатися об гостре лезо ножа, яке може бути зафіксоване у незручному положенні. Небезпека для посудомийки: Гострий кінчик ножа може подряпати або навіть пробити захисне пластикове покриття на кошиках машини. У місці пошкодження метал почне іржавіти, і з часом кошик доведеться міняти. Як мити ножі правильно Мийте ніж одразу після використання теплою водою з м'якою губкою та краплею звичайного мийного засобу. Тримайте ніж лезом від себе. Одразу ж після миття насухо витирайте його рушником. Це запобігає появі плям та іржі. Зберігайте ножі правильно: у спеціальній підставці, на магнітній планці або в окремому ящику, щоб леза не торкалися один одного. У кожної господині знайдеться на кухні такий інструмент, як лопатка для смаження. Під час приготування страв її часто використовують для помішування чи перевертання їжі. Але чи замислювались, для чого у ній присутні отвори. І це не дизайнерські ідеї. Це зроблено для практичності.
we.ua - Краще вручну: чому не можна мити ножі у посудомийній машині
Gazeta.ua on gazeta.ua
Арабські млинці з куркою та грибами: страва, яка підкорює з першого шматочка
Якщо хочете здивувати близьких чимось незвичним, але водночас простим у приготуванні, то арабські млинці з куркою та грибами - це саме той варіант. Рецепт поєднує оригінальну подачу, насичений смак і доступні інгредієнти. Завдяки ніжному тісту та пряному поєднанню начинки страва виглядає вишукано й смакує як у східному ресторані. Ідеально підходить як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Арабські млинці з куркою та грибами Інгредієнти: Для тіста: 300 мл теплого молока 100 мл теплої води 1 яйце 1 ч. л. сухих дріжджів 1 ст. л. цукру 1 ч. л. солі 250 г пшеничного борошна Для начинки: 300 г курячого філе 200 г печериць 1 середня цибулина 100 г плавленого сиру Сіль, перець, спеції за смаком ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабачкові млинці з вершковим сиром: зберігайте ідею перекусу у теплі дні Приготування: Тісто: У мисці змішайте тепле молоко, воду та яйце. Додайте цукор, сіль, сухі дріжджі та борошно. Перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте миску рушничком і залиште на 15-20 хвилин у теплому місці, щоб тісто підійшло. Начинка (поки підходить тісто): Куряче філе наріжте кубиками. У сковороді розігрійте рослинну олію. Додайте курку, обсмажуйте 5 хвилин. Додайте нарізану цибулю та гриби, смажте на середньому вогні до випаровування рідини. Приправте сіллю, перцем і спеціями за смаком. Додайте плавлений сир, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин до розплавлення сиру. Млинці: Розігрійте сковороду на середньому вогні. Виливайте тісто порціями, формуючи млинці діаметром 10-12 см. Смажте тільки з одного боку, поки не з'являться дірочки і поверхня стане сухою. Викладайте млинці обсмаженою стороною догори. Важливо: не пересмажте млинці. Якщо пересмажити, краї стануть сухими і млинці не будуть склеюватися. Краще трошки недосмажити, ніж пересмажити. Формувати млинці одразу, поки теплі . Формування трикутників: Покладіть начинку в центр млинця. Підніміть три краї млинця до центру, формуючи трикутник, і з'єднайте їх, злегка притискаючи пальцями. Серединка млинця залишається трохи відкритою, щоб було видно начинку. Запікання: Викладіть млинці на деко, змастіть вершковим маслом. Запікайте 10-15 хвилин при 180&dеg;С до легкої золотистості. Готово. Насолоджуйтесь ніжними, ароматними та такими смачними арабськими млинцями. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений РецептиЛайфхакиКулінарні поради (@vаlеrіkіry) В теплі дні хочеться чогось по-особливому смачного, легкого та незвичного. Ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом приготування котлети з цукіні та сиром. Вони неймовірно смачні та поживні.
we.ua - Арабські млинці з куркою та грибами: страва, яка підкорює з першого шматочка
Gazeta.ua on gazeta.ua
В чому замочувати печінку, щоб була м'якою і не гірчила: три інгредієнти
Щоб печінка була справді м'якою, недостатньо просто добре її приготувати. Важливо правильно її підготувати. Багато хто замочує печінку у воді чи молоці, але досвідчені кухарі використовують й інші, менш відомі інгредієнти, які дають кращий результат. Вони допомагають прибрати гіркоту, зробити текстуру ніжнішою й підкреслити смак. В чому замочувати печінку, щоб була м'якою Міцний холодний чай - таємниця танінів. Треба заварити чорний міцний чай без домішок. Після того, як напій охолоне, ним треба залити порізану на шматки печінку і відправити на годину до холодильника. Дубильні речовини - таніни, які містяться в чаї, мають в'яжучу властивість. Вони формують на поверхні печінки плівку, яка утримуватиме всі соки всередині під час приготування. Також таніни взаємодіють з білками і роблять текстуру печінки ніжною та м'якою, нейтралізуючи гіркоту. Щоб смак печінки був більш вишуканим, у чай можна додати скибочку імбиру чи бодяну. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який субпродукт позитивно впливає на імунітет і сприяє довголіттю, а кому його краще уникати Газована мінеральна вода - сила бульбашок і кислоти. Залийте шматочки печінки газованою водою і відправте до холодильника на півтори години. Вуглекислий газ напою масажуватиме волокна печінки, тому вона стане м'якою. Легка вуглекислота і природні мінерали (бікарбонати) створюють слабокисле середовище, яке м'яко розщеплює сполучну тканину. Тому печінка стане ніжною і матиме ніжну текстуру. Якщо додати в мінеральну воду столову ложку лимонного соку, печінка набуде легкої кислинки та кремової текстури. Сироватка містить молочну кислоту, біоактивні пептиди і пробіотичні бактерії. Ці сполуки глибоко проникають у волокна й ефективно розм'якшують їх. Тому печінка буде ніжною і м'якою після такого замочування. Також сироватка містить кальцій, який нівелює гіркоту і робить текстуру печінки кремовою та ніжною водночас. Плавлену моцарелу можна приготувати різними способами. Одним з них поділилась фудблогерка Ангеліна Зінкова. Улюблений багатьма сир кулінарка готує з домашнього молока.
we.ua - В чому замочувати печінку, щоб була м'якою і не гірчила: три інгредієнти
Gazeta.ua on gazeta.ua
Що приготувати з яєць на сніданок: найкращі рецепти на кожен день
Яйця - це основа для швидкого, поживного та смачного сніданку. Вони є в кожному холодильнику й підходять для безлічі страв. Омлет із начинкою, ніжна яєчня або модні яйця в авокадо - на вибір. Пропонуємо п'ять ідей для сніданку з яєць, які урізноманітнять ваш ранок і подарують заряд енергії на весь день. Яєчня по-французьки в хлібі Інгредієнти: Яйця курячі - 2 шт Хліб - 2 скибочки Зелень - трохи Сіль - дрібка Вершкове масло - 20 г Приготування Зі скибочок хліба виріжте м'якуш, залишивши лише рамку. На сковороді розтопіть вершкове масло та обсмажте хлібні рамки з обох боків до золотавої скоринки. У виїмки в хлібі розбийте яйця, посоліть. Смажте яєчню в хлібі до готовності жовтка та білка на ваш смак. Готову страву посипте подрібненою зеленню. Дієтичний варений омлет Інгредієнти Яйця - 4 штуки Молоко - 100 мл Сіль - дрібка Зелень - для прикрашання (за бажанням) Приготування Яйця збийте виделкою або міксером до однорідності. Не збивайте занадто інтенсивно, щоб омлет не став щільним. Додайте сіль та молоко, ретельно перемішайте. Перелийте яєчну суміш у поліетиленовий пакет, щільно зав'яжіть його. Для надійності помістіть цей пакет ще в один. Опустіть пакет з омлетною сумішшю в киплячу воду. Варіть омлет протягом 15-20 хвилин. Готовий омлет обережно викладіть з пакета на тарілку та, за бажанням, прикрасьте свіжою зеленню. Хрусткі тости з яєчнею і пармезаном Інгредієнти: Яйця - 2 шт Пармезан тертий - 3 ст. л Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Тости - кілька штук Вершкове масло або оливкова олія для смаження Приготування У мисці розбийте яйця, додайте 2 столові ложки тертого пармезану, сіль та велику кількість чорного меленого перцю. Збийте все разом. На сковороді розігрійте невелику кількість вершкового масла або оливкової олії на середньому вогні. Вилийте яєчну суміш на сковороду. Злегка помішуючи, зішкрібайте зі дна сковороди, щоб утворилися невеликі м'які стрічки або завитки яєчні. Для отримання більш рідкої яєчні, прогрійте її ще 30 секунд, коли вона виглядатиме наполовину готовою, і перемішайте до кремоподібної консистенції. Викладіть на тости. Для повністю просмаженої яєчні готуйте її довше, до бажаної консистенції. Подавайте яєчню на підсмажених тостах, зверху посипте рештою тертого пармезану та чорним меленим перцем. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсмачніші омлети світу в одній добірці: оберіть для себе свій смак Овочевий сніданок з сиром та яйцями Інгредієнти (на 2 порції): Яйця курячі - 2 шт Овочева суміш (заморожена або свіжа) - 150 г Кисломолочний сир 5% - 100 г Моцарела - 15 г Овочева приправа з сіллю - 0,5 ч. л. Приготування: Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У зручній мисці змішайте кисломолочний сир та овочеву суміш. Додайте яйця та овочеву приправу з сіллю, ретельно перемішайте до однорідності. Вилийте отриману суміш у силіконову форму для запікання. Зверху посипте нарізаною або тертою моцарелою. Випікайте в розігрітій до 200&dеg;С духовці протягом 20-25 хвилин, до готовності та золотавої скоринки. Омлет із суфле Інгредієнти: Яйця - 2 штуки Козячий сир (або інший подрібнений сир) - 2 ст. л. Подрібнена зелень - 1 ч. л Сіль - за смаком Перець чорний мелений - за смаком Вершкове масло - для смаження Приготування У дві окремі миски обережно відокремте яєчні білки від жовтків. За допомогою ручного міксера збийте яєчні білки на середньо-високій швидкості до утворення стійких піків. Тим самим міксером збийте яєчні жовтки до однорідності. Візьміть &frас14; - &frас12; склянки яєчних білків і ретельно перемішайте їх із жовтками, а потім вилийте всю суміш назад до білків, акуратно складаючи, доки все не з'єднається. У вас вийде блідо-жовта суміш. У невеликій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Вилийте яєчну суміш на сковороду і рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Готуйте протягом однієї хвилини. Додайте зверху подрібнений сир та зелень, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте сковороду кришкою і готуйте ще 2 хвилини, доки верхня частина омлету не застигне. Перекладіть омлет на тарілку і, за бажанням, складіть навпіл, щоб він виглядав як традиційний омлет. Ранковий прийом їжі має бути не лише поживним, а й вишуканим. Один із рецептів, який здивує ваших рідних та задасть настрій на весь день. Це омлет, запечений у половинках болгарського перцю з ароматною зеленню та пармезаном. Яскраві перці стають своєрідними "чашками" для ніжної яєчної маси, а пармезан додає неперевершеного смаку. Такий сніданок виглядає ефектно, готується просто й дарує справжнє кулінарне задоволення.
we.ua - Що приготувати з яєць на сніданок: найкращі рецепти на кожен день
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як приготувати молоду картоплю: рецепт незвичного соусу
Із початком сезону молодої картоплі українці все більше фантазують зі способами її приготування. Щойно викопану картоплю нового врожаю можна запікати, смажити, варити. Інколи готують її на вогні. Рецептом смачної молодої картоплі зі сметаною, каперсами та зеленню поділився у соцмережах кулінар Валерій Пономарь. Зазвичай кулінари радять заправляти картоплю вершковим маслом, але смачно буде також із зеленню та сметаною. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжні та соковиті котлети: кулінари пояснили, чому не варто додавати молоко За рецептом кулінара, для приготування смачної страви потрібні: Молода картопля 500 г Сметана 20% 2 ст. л. Каперси 1 ч. л. Зелена цибуля 1 ст. л. Кріп 1 ст. л. Оливкова олія 1 ст. л. Чорний перець за смаком В'ялені томати 2-3 часточки Спочатку картоплю потрібно відварити. Потім ‒ дрібно порізати каперси, зелену цибулю та зелень й змішати їх зі сметаною та оливковою олією. Готовий соус додайте до картоплі та перемішайте. А під час подачі на стіл можна додати в'ялені томати. Суп з плавленим сиром та горошком лінива перша страва, коли не хочеться довго стояти біля плити. Горошок можна використовувати свіжий та заморожений. Він разом з локшиною робить суп дуже ситними, а сирок - дуже ніжним та ароматним.
we.ua - Як приготувати молоду картоплю: рецепт незвичного соусу
Gazeta.ua on gazeta.ua
Суп з фрикадельками та селерою: зберігайте ідею обіду від переможниці "Зважені та щасливі"
Літо - сезон легких страв. Можна максимально швидко готувати страви з сезонних продуктів і худнути з задоволенням. Переможниця "Зважені та щасливі" та дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко пропонує спробувати рецепт, який не зашкодить фігурі. Суп із фрикадельками та локшиною із селери Інгредієнти: Фарш із курячого філе -120 г (у сирому вигляді) цибуля - 30 г селера - 100 г морква - 50 г вода - 400 мл оливкова олія - 1 ч. л зелень за смаком будь-які горіхи (окрім арахісу) - 10 г. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з організмом, якщо їсти піцу кожний день: відповідь приголомшить Як приготувати Із фаршу сформуйте фрикадельки. Опустіть їх у киплячу воду і проваріть 10 хвилин. Додайте цибулю, моркву та тонко нашатковану селеру. Проваріть 15 хвилин. При подачі присипте зеленню та подрібненими горіхами. Вміст холодильника відображає наші харчові звички. У дієтологів-нутриціологів він виглядає зовсім інакше, ніж у пересічних людей. Вони добре знають, які продукти сприяють здоров'ю, а які лише шкодять організму. Ви ніколи не знайдете там "харчового мотлоху" - продуктів, що містять багато цукру, трансжирів, консервантів чи порожніх калорій. Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко розповіла, яка їжа є шкідливою, а яка має бути у холодильнику кожного.
we.ua - Суп з фрикадельками та селерою: зберігайте ідею обіду від переможниці Зважені та щасливі
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules