Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua

17.8 thous. of news

These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Що покласти у великодній кошик? Готуємось до свята разом з VARUS.UA
Великдень - одне з найважливіших та найбільш шанованих українських релігійних свят. Це свято світла, весни й надії, теплі зустрічі з рідними після Великого посту. Неодмінною частиною свята залишається великодній кошик, який ми з любов'ю збираємо, щоб освятити у церкві. На самому початку у великодній кошик клали тільки святковий хліб. Зараз це більше про баланс між традиціями й власними вподобаннями. Але, звісно ж, у ньому має бути все найважливіше: і символ віри, і турбота про родину, і трішки гастрономічної радості. Важливо не тільки, що збирати у кошик, але і як саме це робити - з хорошим настроєм і світлими думками. До речі, у цьому можуть допомогти покупки онлайн: не потрібно витрачати час на походи по магазинах і черги, а готуватись до свята можна будь-де і в будь-який час. Разом із сервісом усвідомлених покупок VАRUS.UА розбираємось, як зібрати найкращий кошик до Великодня для всієї родини. Традиційний кошик: що покласти обов'язково Немає суворих правил, що саме має бути в кошику, тому кожна родина має власні традиції. Але все ж, традиційно, в нього зазвичай кладуть продукти, які були заборонені до вживання під час Великого посту. Паска - головна окраса кошика. На VАRUS.UА можна знайти класичні здобні паски, а також варіанти з родзинками, глазур'ю, горішками чи шоколадом. Якщо ж ви твердо налаштовані пекти святкові смаколики самостійно, то можна замовити форми для випікання та всі необхідні інгредієнти, щоб зробити процес швидшим та легшим. Крашанки або писанки - символ нового життя. Усе, щоб зробити найкрасивіші писанки, також можна замовити онлайн: як самі яйця, так і фарбу, наліпки та інший декор. М'ясні продукти - традиційна ковбаса, запечена шинка, буженина. В асортименті VАRUS.UА - як авторські варіанти від локальних виробників, так і звичні смаки, які точно сподобаються вашій родині. Сир і масло - ще один обов'язковий пункт. Обирайте фермерський сир, вершкове масло або альтернативні варіанти, якщо дотримуєтесь особливої дієти. Що ще додати до кошика Якщо хочеться трохи різноманіття - додавайте: Фрукти - ароматні яблука, апельсини чи груші додадуть свіжості. Шоколадні яйця та святкові солодощі - для дітей (і дорослих, які не проти солодкого). Горіхи та сухофрукти - смачно і поживно. Запашний чай або кава - чудовий вибір для святкового сніданку. Сіль - іноді господині традиційно додають до кошика сіль, щоб додавати її потім в усі страви. Робити це чи ні - на ваш розсуд. Що не слід класти у великодній кошик У кошик на Великдень зазвичай додають те, що планують освячувати в церкві. Молитви розраховані на освячення паски, яєць, м'ясних та молочних продуктів. Ніхто не забороняє додавати інші продукти, але з погляду релігійних традицій у цьому немає сенсу. Не рекомендують класти у великодній кошик алкогольні напої - пити на свято можна, а от освячувати напої не прийнято. Також не варто нести в храм інші предмети, окрім продуктів - наприклад, прикраси, ключі від автомобіля тощо. Готуємось до Великодня разом з VАRUS.UА Купувати продукти на Великдень онлайн - це швидко та зручно. Готуючись до свята з VАRUS.UА, ви отримуєте ряд переваг: Гарантія свіжості та якості - усі продукти проходять перевірку на відповідність стандартам якості, а за термінами придатності суворо слідкують. Зручна доставка: можна обрати кур'єра, самовивіз із магазину або доставку Новою поштою - як вам зручно. Знижки та акції - до Великодня діють спеціальні пропозиції, які дозволяють зекономити. Широкий вибір - не потрібно бігати по різних магазинах, усе - на одному сайті. Великдень - це про тепло, турботу і традиції. Збираючи кошик, ми вкладаємо в нього частинку душі. А VАRUS.UА допомагає зробити це легко й зручно, щоб більше часу залишилося на головне - бути поруч із близькими.
we.ua - Що покласти у великодній кошик? Готуємось до свята разом з VАRUS.UА
Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте
У кожного з нас є кухонні предмети, якими ми постійно користуємося. Улюблений гаджет, інструмент або прилад, який полегшує приготування страв. У рутині речей легко забути, що ніщо не триває вічно. Неправильне зберігання певних предметів може вплинути на гігієну кухні та смак їжі, пише Rеаlsіmрlе. Експерти назвали кухонні предмети, які потрібно замінювати частіше. Спеції Звичайно, ви можете подумати, що естрагон має нескінченний термін зберігання, але виявляється, що це не так. "Я вважаю, що не замінити кухонні спеції - це найбільша помилка, яку я бачу на більшості кухонь, на яких я працював. Здається, люди вірять, що прянощі існують вічно, що не може бути далеким від істини", - каже власник-шеф-кухар компанії Rоundаbоut Саtеrіng Колін Сміт. Більшість мелених спецій зберігаються приблизно два роки. Спеції з цільного листя зберігаються трохи довше, але не набагато. З роками вони втрачають смак, аромат і силу. Шеф-кухар також радить уникати сушених спецій, таких як базилік, тому що свіжі трави є кращим вибором і легко доступні в більшості супермаркетів. Пластикові харчові контейнери Інструктор кулінарних курсів і тренер з харчування Уїтні Кардозі каже, що потрібно замінювати пластикові харчові контейнери частіше, ніж ви думаєте. Якщо вони не стають чистими після миття, мають плями або запахи їжі, їх потрібно викинути або переробити. Старі контейнери також мають меншу ймовірність зберегти вашу їжу свіжою. Замініть на скляні харчові контейнери. Вони служать довше. Обробні дошки Надто довго тримати одні і тіж обробні дошки може ускладнити їх використання та очищення. Обробні дошки активно використовуються на наших кухнях, і з часом на них з'являються подряпини, плями та борозни, через що їх важче чистити належним чином. Дошки треба міняти щорічно. Особливо дерев'яні обробні дошки можуть швидко погіршити якість, якщо за ними не доглядати належним чином. У посудомийній машині деревина може викривитися або зіпсуватися, тому краще мити обробну дошку вручну, щоб вона прослужила якнайдовше. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не варто виносити з кухні: корисні речі, які несподівано можуть знадобитись Дрібна побутова техніка Йдеться про блендери, кавоварки, міксери. Вони повинні працювати, поки вони не перестануть працювати. Якщо ваш прилад більше не працює так, як колись, або має проблеми з електрикою, як-от коротке замикання або з нього йде дим, настав час для чогось нового. Пам'ятайте про одне застереження, якщо прилад використовує водопровідну воду, наприклад, кавоварка чи настільна посудомийна машина. Ці прилади вимагають регулярного видалення накипу. Якщо ви цього не зробите, ви значно скоротите термін їх служби, і вам знадобиться заміна раніше, ніж ви б хотіли. Кошики для фритюрниць Кошики для фритюрниць також терплять удари на кухні. Хоча це може здатися неважливим, насправді використання зношених кошиків для фритюрниці може бути досить небезпечним. Кошики для фритюрниць часто стукають, і через деякий час дротяна сітка може ослабнути або почати відламуватися, що створює ризик для безпеки харчових продуктів. Їх потрібно замінювати кожні рік-півтора. Гумові шпателі високої температури Нагріваючі гумові шпателі, хоч і міцні, як і багато інших кухонних інструментів, потребують регулярної заміни кожні шість місяців. З часом на них з'являються подряпини, надрізи, вони можуть почати розтиратися або тріскатися, що впливає на їх ефективність і гігієну. Неймовірна кількість бактерій накопичується не лише на сидінні унітаза. Небезпечні місця є на кожній кухні. Багато бактерій збирається на губках та серветках для миття посуду. Їх потрібно змінювати не рідше одного разу на тиждень. Обробна дошка також збирає чимало бактерій. Так, від сирого м'яса на ній залишається у 200 разів більше фекальних бактерій, ніж на сидінні унітаза. Сира яловичина та м'ясо птиці залишають після себе сальмонелу та інші мікроби, які викликають небезпечні захворювання.
we.ua - Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте
Сім видів продуктів, які не можна зберігати на полицях дверцят холодильника
На дверцятах холодильника зручно зберігати всілякі продукти. Але через постійне відкривання температура там нестабільна, а отже, деякі продукти можуть зіпсуватися в рази швидше. Є кілька продуктів, які обов'язково треба прибрати з дверцят, пише Rеаl Sіmрlе М'ясо та морепродукти Будь-який продукт тваринного походження не можна зберігати на дверцятах холодильника. М'ясо й морепродукти потрібно зберігати на нижній полиці холодильника. Не можна тримати продукти у дверцятах, оскільки коливання температури води може призвести до більшого зростання бактерій. Молоко Зберігати молоко треба на внутрішній полиці в задній частині холодильника. Це те місце, де холодильник залишається найхолоднішим, а зберігання саме в цьому місці дозволить молоку залишатися свіжим набагато довше. Йогурт Часто у дверцятах холодильника зберігають яйця, молоко, сири та йогурт. Це місце не найкраще для продуктів, які швидко псуються. У дверцятах краще зберігати джем, гірчицю та інші немолочні продукти. Яйця Зберігати яйця потрібно в картонній упаковці на полиці. Це допоможе їм підтримувати правильний рівень вологості, а зберігання всередині холодильника запобігатиме перепадам температури, через яку вони можуть зіпсуватися набагато швидше. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати яйця: в чому секрет американського способу Фрукти та овочі Найкраще зберігати фрукти та овочі не у дверцятах, а в спеціальних ящиках, щоб вони краще зберігалися з правильним рівнем вологості. Вино Більшість людей помилково зберігають вино у дверцятах холодильника. Це є помилкою, особливо коли пляшка відкрита. Тримати вино потрібно в постійній температурі, щоб запобігти окисленню й зберегти свіжість впродовж тривалого часу. Борщ є головною та улюбленою першою стравою кожної української сім'ї. Часто його варять у великій каструлі, щоб ним можна було пообідати і наступного дня. Дехто це робить спеціально, бо смак цієї страви більш виразніший через добу. Але термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений. Загальні рекомендації по тривалості зберігання борщу - не довше 24 годин, за температури 2-5 градусів. Однак на термін зберігання борщу впливає не тільки температура, а й інші фактори, через які борщ може зберігатися довше, до 72 годин - хоча це може вплинути на його смак.
we.ua - Сім видів продуктів, які не можна зберігати на полицях дверцят холодильника
Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд
Магнолія давно відома як витончена окраса весняних садів. Її ніжні квіти зачаровують ароматом і красою. Останнім часом ця рослина набирає популярності й у кулінарії. Пелюстки магнолії використовують у десертах, напоях і навіть салатах, адже вони не лише їстівні, а й мають тонкий присмак. Один з найоригінальніших способів її приготування - маринування, пише видання Рlаnthооduk. Пелюстки магнолії - їстівні, з м'яким ароматом і легкою гіркуватістю. У східних країнах їх давно додають до чаїв, джемів і салатів. У маринованому вигляді вони нагадують імбир, але мають ніжніший, квітковий смаковий відтінок. Найкраще збирати пелюстки з екологічно чистих дерев, якомога далі від доріг та промислових зон. Маринована магнолія для закусок Інгредієнти Свіжозібрані квіти магнолії (пелюстки) - 56 шт. Яблучний чи винний оцет - 200 мл Агавовий сироп (можна замінити на мед) - 20 мл Морська сіль - 1 ч. л Питна вода - 100 мл Як приготувати Обережно розберіть квітки та відокремте пелюстки. Промийте їх під струменем холодної води, щоб змити пил і комах, а потім акуратно висушіть на рушнику. У невеликій каструлі змішайте оцет, сироп агави та сіль. Нагрійте на слабкому вогні до повного розчинення солі, але не доводьте до кипіння. Відставте остудитися. Викладіть пелюстки у стерилізовану банку. Залийте їх охолодженим маринадом, додайте води, щоб повністю покрити пелюстки. За потреби притисніть їх ложкою чи покладіть зверху чистий обтяжувач - це дозволить зберегти яскравий колір і запобігти окисненню. Закрийте банку кришкою та залиште на кухонному столі на 4-6 годин. Потім поставте до холодильника. Найкраще смакує після доби маринування. Зберігайте у холодильнику до 2 тижнів. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюльпани на тарілці: як приготувати соус за рецептом Клопотенка Як подавати Маринована магнолія - витончене доповнення до: суші чи ролів замість імбиру; рисових страв із овочами чи морепродуктами; канапок із козячим сиром; салатів із цитрусовими чи авокадо; закусок із рибою, наприклад, лососем або тунцем; дегустаційних сирних дощок - вона чудово поєднується з м'якими сирами. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Рlаnthооd | рlаnt-bаsеd mеаl kіts (@рlаnthооduk) Бур'яни, які всі звикли знищувати, можуть принести користь. Деякі з них справді варто додати у страви та напої. Кропива за вмістом каротину обігнала і моркву, і обліпиху. За кількістю аскорбінової кислоти лідирує порівняно з лимоном і смородиною. Свіжі, наймолодші листочки кропиви можна додавати в салати і борщі, робити популярні зараз і дивно корисні зелені смузі. Молоде листя кульбаби йде в салати, коріння - для виготовлення аналога цикорію. Квітки їдять просто так в свіжому або сушеному вигляді.
we.ua - Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд
Готуємося до Великодня: печемо паску в мультиварці, запікаємо ковбасу в мультипечі, готуємо буженину сувід у скороварці
Спекти паску без духовки, зварити яйця без плити, приготувати деруни без тертки, нарізати овочі ідеальним кубиком без ножа все це можливо зробити завдяки сучасним кухонним гаджетам, які змінили кулінарні традиції та передсвяткову рутину. У спецпроєкті Gаzеtа.uа та Фокстрот ми розкажемо, як відчути себе справжнім шеф-кухарем, незалежно від кулінарних здібностей, та створити власне меню до Великодня. Раніше підготовка до Великодня могла тривати понад тиждень і забирала багато часу й сил. Та інноваційні технології та сучасна побутова техніка кардинально спростили наше життя. Тепер приготувати страви до великоднього столу можна буквально за годину. Адже порівняно з традиційними приладами один кухонний гаджет зможе виконувати одночасно функції духовки, сковорідки та пароварки або ж мʼясорубки, блендера й сокодавки. Спеціальні програми дають змогу легко опанувати складні техніки ідеального просмажування мʼяса, різноманітні види нарізки, святкової випічки. Розказуємо, які кухонні гаджети актуальні під час підготовки до Великодня. А завдяки акційним пропозиціям до свята, придбавши пристрої, можна суттєво заощадити. Готуємо м'ясні страви та домашній хрін, фарбуємо крашанки Мультипіч Це універсальний кухонний пристрій, що поєднує функції духовки, сковороди та гриля. Продукти там готуються за рахунок обдування гарячим повітрям із трьох боків. Які страви можна приготувати Запекти домашню ковбасу, сало, мʼясо, птицю, рибу, овочі. Приготувати пиріжки з листкового та дріжджового тіста, сирну запіканку, піцу. Рецепти до Великодня Курячі шашлики Філе курки нарізати порційними шматочками. Додати улюблені спеції, соєвий соус і залишити маринуватися 20 хв. Нанизати на деревʼяні шпажки. Покласти в чашу мультипечі, запікати 15 хв. Сирна запіканка Перебити блендером до однорідної консистенції 500 г кисломолочного сиру, 3 яйця, 2 ст. л. сметани, ванільний цукор, 100 г цукру, 2 ст. л. манки. Викласти суміш у силіконову форму або формочки для кексів. Випікати в чаші мультипечі 25 хв. Мультиварка та скороварка Легко замінять плиту з духовкою. Можна готувати перші страви, мʼясо, гарніри, випічку, джеми, йогурти. Мультиварки мають режим відтермінування приготування і дають змогу зберігати готові страви теплими тривалий час. Які страви можна приготувати Холодець, буженину, домашню ковбасу, голубці, паску, зварити яйця. Порада від Фокстрот Для приготування страв сувід, а також зберігання кулінарних заготовок знадобиться спеціальний пристрій вакууматор. Зокрема, вакуумний пакувальник RОТЕХ RVS320-В допоможе ідеально зберегти продукти без втрати якості та аромату. Блендер Блендери потужністю від 800 Вт допоможуть швидко нарізати та подрібнити будь-які продукти для приготування великодніх страв. Як приготувати домашній хрін Корінь хрону почистити, покласти в миску та залити окропом. Залишити на 30 хв. Потім воду злити, хрін помістити в чашу блендера й подрібнити. Додати за смаком сіль, цукор, оцет або лимонний сік. Рецепти до Великодня Бурячки, або Цвіклі 1 кг буряків зварити, подрібнити за допомогою блендера. 150 г кореня хрону помити, почистити й теж подрібнити. Заправка: 4 ст. л. оцту, по 2 ч. л. солі та цукру. Додати до буряків із хроном, перемішати. Розкласти у скляні банки й поставити в холодильник. Подавати до мʼясних страв великоднього столу. Сирна паска зі згущеним молоком (без випікання) У каструлю влити 100 мл вершків, додати 1 жовток. Змішати, поставити на плиту й довести до кипіння. Весь час треба помішувати суміш. В окрему посудину покласти 350 г кисломолочного сиру та 120 г вершкового масла кімнатної температури. Перебиваємо за допомогою блендера. Додаємо 150 г вареної згущенки, 50 г цукру, охолоджену заварну основу. Знову перемішуємо за допомогою блендера до однорідності. Викладаємо суміш у спеціальну форму для сирних пасок, ставимо на ніч у холодильник. Порада від Фокстрот Незамінними помічниками в підготовці до Великодня також стануть: Гриль приготує ідеальні мʼясні стейки, рибу, овочі. Сучасні моделі грилів, зокрема ТЕFАL ОрtіGrіll+ GС706D34, самостійно налаштовують час, температуру та ступінь приготування. Мʼясорубка допоможе приготувати домашні ковбаски, нашаткувати овочі, вичавити сік, як це робить м'ясорубка ВОSСН МFW2517W. Яйцеварка цей гаджет добере ідеальний час і температуру для приготування яєць різної консистенції, які будуть ідеально чиститися. Фокстрот рекомендує модель яйцеварки SЕVЕRІN ЕК 3164. Ідеальна паска: яку техніку використати Кухонні ваги Приготування пасок відповідальна місія для кожної господині. Процес займає багато часу, потребує дотримання пропорцій продуктів, майстерності. Тому без кухонних ваг не обійтися. Зокрема в нагоді стануть електронні кухонні ваги ТЕFАL ВС5004V2. Хлібопічка Наступний етап замішування й ретельне вимішування тіста. Це потребує багато сил і часу. Спростити процес допоможе домашня хлібопічка. Кухонна машина Ідеальний помічник у приготуванні страв до Великодня: замісить дріджове тісто, приготує меренгу, глазур на паски. Рецепти до Великодня Апельсинова глазур для паски Збити в чаші кухонної машини 50 г цукрової пудри, яєчний білок і 10 мл апельсинового соку. Варто стежити за густотою глазурі. Надто рідка не триматиметься на пасці. Печиво "Великодній зайчик" У чаші кухонної машини змішати 75 г цукру, 1 жовток, 200 г борошна, 100 г охолодженого вершкового масла, щіпку солі, цедру 1 лимона. Готове тісто загорнути в харчову плівку й покласти на 30 хв. у холодильник. Після цього розкатати, вирізати формочкою зайчиків. Викласти на деко, випікати в розігрітій духовці до 10 хв. Обовʼязковий ритуал прибираємо оселю Перед Великоднем починають наводити лад в оселях у Чистий четвер. Вважається, що цього дня вода все очищує, змиває негативну енергію. Прибирання кухні після приготування великодніх страв зазвичай потребує багато зусиль. І без домашніх помічників не обійтися. Зокрема, вертикальний пилосос RОWЕNТА GZ5037WО допоможе навести ідеальний порядок. Сучасна побутова техніка не тільки спростить приготування їжі, а й стане чудовим подарунком до Великодня для найрідніших людей. Адже це свято про надію, добро та радість. У Фокстрот нині діють приємні знижки на різноманітні гаджети для кухні від мультипечі та блендера до наборів посуду. А також шукайте товари з позначками ХОЧ! і КрейзіХОЧ! топ гаджети за свою ціну.
we.ua - Готуємося до Великодня: печемо паску в мультиварці, запікаємо ковбасу в мультипечі, готуємо буженину сувід у скороварці
Весняний зелений борщ: як зварити ароматну страву за подільським рецептом
Борщі варили ще задовго до появи в українській традиційній кухні буряка, як коренеплоду. Але майже п'ять тисяч років тому вже вживали в їжу дикороси і дикий листовий буряк. Тож, перший борщ, який зварили наші предки, був саме зеленим, вважає дослідниця Подільської кухні та гастрогід по Вінниччині Олена Павлова. "У моєї бабусі, Зінаїди Миколаївни, був незмінний ритуал. Від початку посту і до Великодня вона мала сім разів зварити борщ з кропиви і різної "зелепухи", яку приносила до нас в хрущовку - п'ятиповерхівку. Ті перші листочки кропиви, молоді пагони ще скрученої черемші та блідо-зелені стебла молодого мокрецю з берегів Південного Бугу промивалися, варилися і ставали зеленим борщем. На невеличкому городі проростали вушка кваску, то вона і його рвала". З зеленню варилися корені петрушки, пастернаку, картопля і підсмажувалася на олії цибуля, каже блогерка. "Посту бабуся не притримувалася, тож в кінці в тарілочку до борщу додавали покришене зварене на круто яйце, добра ложка сметани і свіжа петрушка з зеленою цибулькою, міленько подрібнена. І борщ той був, хоч і напівпустий, тобто без м'яса, бабуся вірила в його живильну і очисну силу. Казала, що він після зими кров оновлює. Щовесни варю такий борщик і я, щоправда на м'ясному росолі іноді", - каже Олена Павлова. Поради Додайте до зеленого борщу, окрім сметани, одну чайну ложку амарантової олії. Щоб перетворити тарілку борщу на лікувальне зілля. Адже амарант має силу зупиняти навіть ріст ракових пухлин завдяки компоненту "сквален", а також ця олія дозволяє зробити м'яку профілактику запальним процесам в організмі. Для приготування борщу можна використати квасок, кропиву, молоді листя лободи, мокрець і снітку. Лише верхні м'які листочки. Зелений борщ Інгредієнти на 6 порцій Молода зелень кропиви, лободи, мокрецю, кваску - 350-400 г Яловичина або свинина на ребрі - 500 г Вода - 2,5 літри Цибуля ріпчаста - 100 г Корінь селери - 60 г Корінь Пастернак - 60 г Картопля - 600 г Олія для смаження - 40 г Сік половини лимона Сіль Перець чорний горошком Сметана - 100 г Зелень для подачі Відварені курячі або перепелині яйця ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який традиційний інгредієнт у борщі є зайвим: здивується кожний, хто його готує Як приготувати М'ясо промити і помістити в каструлю, залити водою і варити до готовності. Щоб м'ясо відставали від кісток. Пастернак і селеру натерти на терці. Цибулю порізати кубиками. У глибокій пательні розігріти олію та обсмажити коренеплоди і цибулю. Додати сіль, перець і тушкувати до готовності. Ребра дістати з відвару, відділити м'ясо від кісток і порізати. М'ясо повернути до відвару, довести до кипіння і додати картоплю, порізану крупним кубиком. Додати тушковані коренеплоди і варити до готовності картоплі. Зелень промити, нашаткувати і додати у каструлю. Довести до кипіння і варити одну-дві хвилини. Подавати з зеленню та ложкою сметани. Навесні особливою популярністю користується зелений борщ. Хтось з українців звик готувати його з щавлем, а хтось обожнює варити з молодою кропивою і її появи чекає увесь рік. Gаzеtа.uа ділиться подільським рецептом зеленого борщу з кропиви, неймовірний смак якого назавжди залишиться у вашій пам'яті. Обов'язковою фішкою страви є додавання сметани. Вона підсилить смак борщу. Він тоді має виразний і водночас ніжний смак і це додає страві особливої свіжості та весняного аромату.
we.ua - Весняний зелений борщ: як зварити ароматну страву за подільським рецептом
День банана: три незвичні страви, які гарантують вибух нових смаків
10 квітня у всьому світі відзначають День банана. Це смачний, поживний та улюблений мільйонами фрукт. Якщо вам здається, що банани годяться лише для перекусу або смузі, настав час змінити уявлення. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами, які варто спробувати приготувати. Банани на грилі Інгредієнти 4 банани 80 г чорного шоколаду 30 г мигдалю. Як приготувати Ретельно промийте та протріть рушником 4 банани. Зробіть в кожному банані досить глибокий розріз вздовж. Вкладіть в кожен банан кілька шматочків шоколаду, так щоб вони глибоко увійшли в плід. Мигдаль подрібніть ножем. Запікайте банани на решітці для гриля протягом 15 хвилин або поки нижня частина бананової шкірки не потемніє, а шоколад не розплавиться. Перед подачею посипте банани мигдалем. Їжте десерт ложкою або поріжте і їжте разом зі шкіркою. Шведська піца з бананами Інгредієнти 2 коржі для піци індивідуального розміру соус для піци 2 стиглі банани карі-порошок Копчений сир, натертий на тертці Інший сир, натертий на тертці (будь-який, який ви любите, зазвичай це суміш моцарели та чедеру) Як приготувати Викладіть тісто для піци на деко. Змастіть тісто тонким шаром соусу для піци. Наріжте банани тонкими скибочками і рівномірно розподіліть на піці. Посипте їх порошком карі, скільки вам подобається (у рецепті не менше 2 ст.л. на піцу). Покриваємо тертим сиром, дотримуючись пропорцій: 20% копченого сиру і 80% іншого. Якщо ви використовуєте занадто багато копченого сиру, смак стає занадто насиченим. Поставте піцу в духовку і випікайте згідно з інструкцією для тіста, яке ви використовуєте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний вівсяномлинець із бананом: такий сніданок попросять ще Банановий лікер Інгредієнти: 3 дозрілі банани, 0,3 л горілки, 150 мл свіжого молока, 1 банка (400 г) згущеного молока, 2 курячі яйця. Як приготувати Банани очистити, нарізати дрібними шматочками шириною 2-3 см. Відокремити білки від жовтків, надалі знадобляться тільки білки. Змішати міксером до однорідної консистенції свіже і згущене молоко, білки яєць, шматочки банана. Тонкою цівкою влити горілку, продовжуючи перемішувати. Герметично закрити, покласти лікер в холодильник на 45 хвилин. Профільтрувати отриманий напій через марлю, потім розлити в пляшки для зберігання. Лікер можна пити відразу без настоювання. Термін придатності в холодильнику до 30 днів, але краще вжити напій в перші 7 днів, потім смак може стати гірше. Міцність - 13-15%. Банани мають різну користь для здоров'я залежно від кольору шкірки. Але один конкретний вид набагато кращий для вас, ніж інші. Незрілі банани мають дивовижні переваги для тих, хто хворіє на діабет.Коли банани починають дозрівати, вони втрачають клітковину, але компенсують це за рахунок підвищення рівня калію в кожному плоді. На цих середніх стадіях банани також починають ставати м'якшими та "дещо солодшими" для споживання.
we.ua - День банана: три незвичні страви, які гарантують вибух нових смаків
Без борошна та шкідливої начинки: як приготувати корисну шаурму під час схуднення
Якщо ви в процесі схуднення, приготуйте на сніданок або на денний перекус шаурму без борошна. Це поживна та збалансована страва, яка точно не додасть зайвих кілограмів. Корисна шаурма Інгредієнти Тісто: 2 яйця 100 г кисломолочний сир (5%) Спеції за смаком або трішки солі Начинка будь-яка. у цьому рецепті - мікс-салат, моцарела, помідора, битки курячі та крем-сир чи сметана. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо не встигли поснідати: як приготувати бургер в лаваші за лічені хвилини Як приготувати Сир, яйця та спеції змішати до однорідності. Вилити на деко та запекти. Випікати у духовій шафі до золотистості, 10-15 хв при 180 градусах (режим "верх-низ"). На готову основу викласти начинку та завернути рулетом. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Анна | Нутріціолог фітнес тренер (@hаnnа_vоrоbеі) Ідеальну шаурму легко приготувати вдома. Головне слідувати точності рецепту. Фудблогер Алекс Міль зібрав в один рецепт усі актуальні поради, як зробити найсмачнішу домашню шаурму. Повторіть її в точності і смак фастфуду здивує.
we.ua - Без борошна та шкідливої начинки: як приготувати корисну шаурму під час схуднення
Білі чи коричневі: які яйця фарбувати на Великдень
Білі чи коричневі: які яйця фарбувати на Великдень Щороку напередодні Великодня господині обирають, які саме яйця фарбувати - білі чи коричневі. На перший погляд здається, що різниці немає. Однак від кольору шкаралупи залежить і результат фарбування, і зовнішній вигляд крашанок. Одні яйця краще піддаються натуральним барвникам, інші - виглядають яскравіше у штучних фарбах. Gаzеtа.uа розповість, які яйця обрати, щоб отримати найкрасивіші крашанки до великоднього кошика. Якщо хочете яскраві, насичені кольори - обирайте білі яйця. Якщо полюбляєте глибокі, природні відтінки або використовуєте натуральні барвники - підійдуть коричневі. А для справжнього різноманіття у великодньому кошику варто поєднувати обидва варіанти. Білі яйця Якщо ви плануєте використовувати яскраві барвники - сині, рожеві, фіолетові, бірюзові - краще обирати білі яйця. На них колір проявляється чисто й насичено, без затемнень. Такі яйця чудово підходять і для малюнків воском, бо контраст виходить виразним. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки крашанок та писанок потрібно підготувати до Великодня: простий розрахунок Коричневі яйця Коричнева шкаралупа має свій природний відтінок, тому природні фарби лягають на неї інакше. Вони виглядають глибшими, але менш яскравими. Якщо використовуєте лушпиння цибулі, буряк або каркаде - коричневі яйця дадуть теплі, землисті відтінки. Вони особливо гарно пасують до традиційного фарбування. Незалежно від кольору шкаралупи, обирайте яйця середнього розміру, без тріщин і плям. Щоб фарба лягала рівно, перед фарбуванням варто помити їх з содою або оцтом. Щоб отримати пурпуровий колір крашанок, не треба використовувати штучні барвники. Спробуйте використати дешеве червоне вино. Найважче зафарбувати яйця у насичений зелений колір. Спробуйте спосіб із зеленню.
we.ua - Білі чи коричневі: які яйця фарбувати на Великдень
Секрет ідеальної глазурі, яка не липне, тримає форму та не тріскається: три рецепти
Мрія кожної господині під час випікання пасок на Великдень - приготувати ідеальну блискучу, рівну глазур, яка не кришиться при нарізанні і не липне до пальців. Але в реальності все частіше трапляється навпаки - глазур тріскається або тече, псує вигляд і смак домашньої випічки. Щоб цього уникнути, ось три перевірені рецепти глазурі, яка тримає форму, не липне до рук і робить будь-яку паску візуально досконалою. Білкова глазур для паски Інгредієнти: 100 грамів цукрової пудри; 1 яєчний білок; 1 чайна ложка соку лимона. Як приготувати Відокремте холодний яєчний білок від жовтка. Збийте білок спочатку на повільній, а потім на швидкій швидкості міксера. Під час збивання додайте цукрову пудру та лимонну кислоту. Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною, гладкою та блискучою. Нанесіть глазур на паску одразу, поки вона не застигла. Глазур на желатині Інгредієнти: 1 чайна ложка желатину; 6 столових ложок води; 1 стакан цукру; дрібка лимонної кислоти. Як приготувати Розчиніть желатин у двох ложках холодної води. В іншій каструлі з'єднайте воду, цукор та кислоту, нагрійте на малому вогні до розчинення цукру. Додайте набряклий желатин до гарячого сиропу. Збивайте масу міксером близько трьох хвилин до утворення білої піни. Одразу наносимо глазур на паску, поки вона не застигла. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фісташки, чорнослив та полуниця з вершками: три рецепти пасок, які здивують будь-кого Глазур з білого шоколаду Інгредієнти: 100 грамів білого шоколаду; 2 столові ложки молока; 170 грамів цукрової пудри. Як приготувати Шоколад топимо на водяній бані. Окремо змішуємо молоко з цукровою пудрою та доводимо до кипіння. Вмішуємо молоко в гарячий шоколад та перемішуємо. Наносимо глазур на вистиглі паски. На Великдень в Україні заведено пекти паски. Це основна страва святкового столу та великоднього кошика. Спечені вироби зазвичай покривають глазур'ю. Її приготування - процес нескладний, але потрібно врахувати деякі нюанси. Наносити глазур можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб у миску з глазур'ю. Можна полити паску зверху глазур'ю, попередньо поставивши її на решітку.
we.ua - Секрет ідеальної глазурі, яка не липне, тримає форму та не тріскається: три рецепти

What is wrong with this post?