Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
22.2 thous. of news
These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Gazeta.ua on gazeta.ua
Такі тости з авокадо ви ще не готували: зберігайте ідею сніданку від фудблогерки
Швидкий, але дуже поживний сніданок легко готувати за лічені хвилини. Спробуйте тост з авокадо по-новому. Цей авокадо-тост має неймовірно хрустку скоринку з сиром, ніжне авокадо та ароматний соус. Ідеальний сніданок або перекус. Авокадо-тост по-новому Інгредієнти: Батон на заквасці Авокадо - 1 шт. Сир моцарела Яйця - 2 шт. Мікрогрін - для прикраси Соус унагі - за смаком Сметана - 2 ст. л. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак літа на хрумкому хлібі: записуйте найкращий рецепт тостів з бурратою та томатами Як приготувати У мисці збийте яйця зі сметаною, додайте сіль і перець за смаком. Наріжте батон на заквасці на скибочки. Натріть сир моцарела на дрібну тертку. Кожну скибочку батона вмочіть спочатку в яєчну суміш, а потім обваляйте у натертому сирі. Обсмажте скибочки батона на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії. Готуйте на середньому вогні до золотистої скоринки з обох сторін. Розріжте авокадо навпіл, вийміть кісточку та ложкою дістаньте м'якуш. Наріжте слайсами. На обсмажені скибочки батона викладіть авокадо. Полийте зверху соусом унагі. Додайте трохи мікрогріну для свіжості та прикраси. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений смачні РЕЦЕПТИ ФУДБЛОГ UGС РІВНЕ Альона Карпюк (@аlіоnаkаrріuk) Смачний і корисний сніданок починається з правильного вибору хліба для тостів. Важливо розуміти, який варіант кращий для ранкового прийому їжі - білий, цільнозерновий чи безглютеновий. Не менш важливо, що покласти зверху, щоб отримати не лише апетитну, а й поживну страву.
we.ua - Такі тости з авокадо ви ще не готували: зберігайте ідею сніданку від фудблогерки
Gazeta.ua on gazeta.ua
Чайний наліт на чашці швидко зникне: ефективні лайфхаки
Для видалення чайного нальоту рекомендують використовувати харчову соду, лимонну кислоту або сіль, але сіль може пошкодити поверхню чашок. Щоб уникнути появи нальоту, варто миття чашки одразу після вживання чаю чи кави, а також використовувати чайне листя замість пакетиків. Якщо ви полюбляєте чай та каву, ви вже мали б помітити, що після цих запашних напоїв на внутрішніх стінках чашок зазвичай залишається неприємний коричневий наліт. І позбутися його часом буває зовсім непросто, пише поради24. Наліт на чашках, що залишається після чаю, можна відмити і звичайним засобом для миття посуду та для цього доведеться досить довго терти посуд губкою. Натомість є методи, які потребують значно менше зусиль. Харчова сода допомагає позбутися практично усіх плям і чайний наліт зовсім не виняток. Її можна використовувати і сухою, і поєднати з водою, аби утворити густу пасту. Останній варіант підходить у випадку, якщо потрібно делікатно очистити якусь чашку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише спалює жир: що буде з організмом, якщо регулярно пити білий чай Столову ложку соду змішайте з кількома краплями теплої води, а після цього нанесіть на забруднені місця. Залиште так на кілька хвилин, а потім змийте чистою водою та губкою. Лимонна кислота Ось ще один безвідмовний засіб, аби видалити плями від кави. В забруднену чашку потрібно засипати дві чайні ложки лимонної кислоти, влити туди ж сік з половини лимона. Суміш розітріть по стінках посуду, а тоді залиште на 5 хвилин, аби засіб подіяв. Сіль Забруднень на чашках можна позбутися і за допомогою звичайної солі крупного помелу. Та цей спосіб, втім, не дуже надійний крупиці солі можуть пошкодити поверхню чашки, і через це на ній можуть з'явитися тріщини. Для того, щоб очистити чашку більш дбайливо, радять замочити її на кілька годин у сольовому розчині. До речі, відмити до білосніжності народними засобами можна не тільки чашки. Раніше ми розповідали, як прати банні рушники, щоб вони стали зовсім чистими. Що робити, щоб на чашках не з'являвся наліт Головний спосіб, що допоможе уникнути появи нальоту, неймовірно простий чашки після чаю та кави не варто залишати на невизначений термін на столі після того, як випили напій. Радять мити посуд одразу ж під теплою водою. До речі, використання чайного листа замість пакетиків також допомагає такий чай не утворює після себе "плівку". Міжнародний день чаю. Які найдорожчі напої, які варто спробувати.
we.ua - Чайний наліт на чашці швидко зникне: ефективні лайфхаки
Gazeta.ua on gazeta.ua
Чевапчичі: як приготувати ароматні маленькі ковбаски вдома
Якщо ви любитель балканської кухні, спробуйте чевапчичі. Це ароматні маленькі ковбаски з м'ясного фаршу. Завдяки простому складу та насиченому смаку вони ідеально підходять для смаження на сковороді або запікання в духовці. Страва готується без оболонки, а тому не потребує зайвих клопотів. Чевапчичі Інгредієнти яловичина (м'якоть) - 400 г свинина (м'якоть) - 400 г цибуля - 2 шт. вода мінеральна газована - 50 мл паприка мелена - 1 ч. л. приправа "карі" - 1 ч. л. перець чорний мелений сода щіпка сіль олія ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня перлина грузинської кухні: як вдома приготувати чкмерулі Як приготувати Цибулю очистьте і дрібно наріжте. М'ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте на маленькі шматочки і пропустіть через м'ясорубку. Додайте цибулю, паприку, карі, чорний мелений перець, соду, сіль влийте газовану воду, перемішайте і кілька разів добре відбийте до однорідної консистенції. Згорніть у кулю, обмажте олією, накрийте плівкою і відправте в холодильник на 2-3 год. Готовий фарш викладіть у кондитерський рукав і сформуйте ковбаски завдовжки 6-8 см. У сковороді розігрійте олію і обсмажте чевапчичі до готовності, періодично перевертаючи, щоб вони рівномірно підрум'янилися. "Перлиною" лемківської кухні можна назвати мачанку. Рецепт цієї страви знає кожна лемківська родина Тернопільщини. Мачанка - це густий суп з м'ясом з засмажкою з борошна і цибулі, з додаванням меленого солодкого перцю. Мачанка може бути грибна, з додаванням сметани. Якщо гриби дрібно нарізати, тоді це буде відмінний соус, який можна подавати до вареників. Готується мачанка досить швидко, проте врахуйте, що знадобиться п'ять годин для замочування грибів. Або обирайте печериці, які не треба замочувати.
we.ua - Чевапчичі: як приготувати ароматні маленькі ковбаски вдома
Gazeta.ua on gazeta.ua
Бананові сирники з шоколадом: рецепт сніданку для тих, хто "спалює" зайві кілограми
Смачний сніданок можна готувати одразу на два дні вперед. Зберігайте корисний рецепт сирників, які будуть смачними не лише сьогодні, а й завтра. А головне - не шкодять фігурі. Ним поділилась дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко. Бананові сирники з шоколадом (200 г) Для приготування на два дні нам знадобиться: м'який кисломолочний сир - 150 г банан - 100 г 1 сире яйце перемелена плющена вівсянка 40 г (у сухому вигляді) чорний шоколад від 76 % 30 г мед 2 ч. л. 1 ч. л. оливкової олії + сметана 2 ч. л + вода 50 мл. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі Як приготувати Змішайте кисломолочний сир із яйцем, бананом, медом і вівсянкою. Вийде щільна маса, розділить на частини. У кожен сирник у середину вкладіть шматочок шоколаду. На сковорідку додайте 1 ч л оливкової олії та на маленькому вогні доведіть сирники до золотистої скоринки. Потім додайте 50 мл води, накрийте кришкою і протушкуйте 5 хв. Готові сирники розділіть навпіл. Ваша порція на один прийом Їжі: половина сирників + 1 ч. л. сметани при подачі. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений ЮЛІЯ НАУМЕНКО | ДІЄТОЛОГ-НУТРІЦІОЛОГ | МАРАФОН СХУДНЕННЯ | ПП (@ulісhkа_nаumеnkо) Сирники - це вічна класика смачного сніданку. Подавати їх можна з начинками і без. Шеф-кухар Євген Клопотенко створив оригінальний смак сирників, в які додав яблука та корицю. Кулінар радить обирати домашній жирний кисломолочний сир. Зернистий сир або такий, що сформований мов би великими грудочками, краще перетерти через сито, перебити занурювальним блендером або навіть потовкти товкачкою до більшої однорідності.
we.ua - Бананові сирники з шоколадом: рецепт сніданку для тих, хто спалює зайві кілограми
Gazeta.ua on gazeta.ua
Смак літа на хрумкому хлібі: записуйте найкращий рецепт тостів з бурратою та томатами
Легкий перекус можна приготувати за лічені хвилини. Достатньо мати хрумкий заквасний хліб, ніжну буррату, домашнє песто та солодкі томати. Вони створюють ідеальне поєднання, яке миттєво перенесе у літо. Тост зі смаженими томатами Інгредієнти для двох порцій: 2 скибки заквасного хліба 1 кулька буррати Рукола Жменя чері або сливовидних томатів 2-3 зубчики часнику 2-3 гілочки свіжого розмарину 2 ст. л. песто Мікрогрін Оливкова олія Вершкове масло Сіль, перець - за смаком Як приготувати: Обсмажмо томати на вершковому маслі з розмарином і часником до м'якої скоринки 4-6 хв. Підрум'янюємо хліб у тостері або на пательні. Змащуємо тости песто. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкорює серця гурманів: як приготувати вдома популярний сир лабне Викладаємо руколу, рвану буррату, зверху - теплі томати. Приправляємо сіллю, перцем, дуже легко поливаємо оливковою олією. Завершальний трюк - посипаємо мікрогріном та насолоджуємося. Лайфхак: подавайте з цедрою лимона або краплею бальзаміку для wоw-ефекту. Збережи рецепт, щоб не забути і спробуйте уже найближчим часом. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Кулінарний блог | Україна 💛💙👩🏻‍🍳 (@yаnnі.сооkіng) Якщо дотримуєтесь здорового харчування, такий сендвіч вам захочеться приготувати ще. Його обожнюють італійці і всесвітньо відома американська супермодель Белла Хадід. Рецепт цього сендвіча вимагає декількох інгредієнтів і кроків.
we.ua - Смак літа на хрумкому хлібі: записуйте найкращий рецепт тостів з бурратою та томатами
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як зробити борщ яскраво-червоним: весь секрет ховається у послідовності додавання овочів
Щоб борщ мав яскравий, насичений червоний колір, мало просто додати буряк. Важливо знати кілька кулінарних хитрощів. Зберегти насиченість кольору навіть після тривалої термічної обробки можна завдяки правильній послідовності додавання овочів. Всі роблять одну й ту саму помилку - додають капусту після засмажки з буряку, цибулі й моркви. Якщо так робити, борщ набуде, в кращому випадку, червонуватого відтінку, а в гіршому - зовсім стане рудим і неапетитним. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День борщу: чому національна страва українців має таку назву Професійні кухарі рекомендують додавати капусту перед тим, як покласти засмажку з буряку й моркви. І не варто боятися, що капуста перевариться і втратить свою хрустку текстуру, яка так цінується. Досвідчені кулінари стверджують, що цього не станеться. Хрускіт залишиться на місці, а колір борщу буде насиченого червоного кольору, треба просто змінити послідовність додавання інгредієнтів. До українського червоного борщу може смакувати вино. Міжнародна асоціація сомельє дала поради, які напої обрати для національної страви. "Дещо класичною парою до цієї культової страви може стати келих повнотілого червоного вина, такого як Каберне Совіньйон або Мерло, що доповнить її ситний смак.
we.ua - Як зробити борщ яскраво-червоним: весь секрет ховається у послідовності додавання овочів
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ідея на вечерю: сирні хачапурі на сковороді лише за 20 хв.
Ідея на вечерю: сирні хачапурі на сковороді лише за 20 хв. Для смачної та апетитної вечері не треба стояти на кухні годинами. Достатньо 20 хвилин, щоб приготувати сирні хачапурі на сковороді. Без дріжджів, духовки та зайвого клопоту вийде апетитна страва з рум'яною скоринкою та тягучим сиром Сирні хачапурі на сковороді Інгредієнти Кефір 2.5% - 300 гр. Яйце куряче - 1 шт. Олія соняшникова - 2 ст.л. Цукор - 1 ст.л. Сіль - 1 ч.л. Розпушувач - 1 ч.л. Борошно пшеничне - 400 гр. Начинка Сир моцарела - 400 гр. Яйце куряче - 1 шт. Як приготувати В миску додаємо 300 грам кефіру кімнатної температури, одне яйце, дві столові ложки олії, столова ложка цукру та по чайній ложці солі та розпушувача. Перемішуємо вінчиком та додаємо 400 грам борошна. Замішуємо тісто пару хвилин. Тісто за цим рецептом після замішування, дуже ніжне та приємне на дотик. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткі хачапурі з тіста філо: ідея швидкого сніданку за рецептом фудблогерки Накриваємо плівкою та залишаємо на столі на пару хвилин. В цей час натираємо сир моцарела чи сулугуні, додаємо одне яйце та перемішуємо. Тісто ділимо на чотири рівні частини та розкочуємо. По центру кладемо натертий сир та складаємо. Ще раз розкочуємо та готуємо на сухій сковорідці на середньому нагріві протягом 2-3 хв з кожної сторони. Змащуємо вершковим маслом та смакуємо неймовірно ніжними хачапурі у вас вдома. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Рома Ємець (@rоmаyеmеts) Якщо зголодніли і немає часу довго стояти на кухні, спробуйте приготувати ситне хачапурі. Для цього рецепту не потрібно замішувати тісто.
we.ua - Ідея на вечерю: сирні хачапурі на сковороді лише за 20 хв.
Gazeta.ua on gazeta.ua
Сніданок, який заряджає енергією: що додати в омлет, щоб не зголодніти до обіду
Смачний, поживний і швидкий сніданок легко приготувати за лічені хвилини. Омлет з грибами, сиром і шпинатом стане ідеальним варіантом у ранковий час. Ця страва багата на велику кількість білка, вітамінів і мікроелементів. Омлет з грибами, сиром і шпинатом Інгредієнти печериці - 150 г яйця курячі - 4 шт. сир твердий - 40 г сметана - 1 ст. л. шпинат - 30-50 г цибуля зелена - 4 пера олія оливкова - 1 ст. л. сіль перець чорний мелений. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири помилки, які заважають приготувати пишний омлет Як приготувати Увімкніть духовку на 200 градусів. У шпинату видаліть жорсткі стебла, листочки ретельно промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику і наріжте половинками. Сир натріть на дрібну тертку. Гриби та зелену цибулю промийте. Гриби наріжте пластинами, цибулю - подрібніть. У сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте на сильному вогні печериці, посоліть, додайте зелену цибулю, шпинат, перемішайте і викладіть до форми для запікання. Збийте віничком яйця, сметану, чорний мелений перець і сіль. Вилийте до форми з грибами та шпинатом, посипте сиром і покладіть до духовки на 10-15 хвилин. Ранковий прийом їжі має бути не лише поживним, а й вишуканим. Один із рецептів, який здивує ваших рідних та задасть настрій на весь день. Це омлет, запечений у половинках болгарського перцю з ароматною зеленню та пармезаном. Яскраві перці стають своєрідними "чашками" для ніжної яєчної маси, а пармезан додає неперевершеного смаку. Такий сніданок виглядає ефектно, готується просто й дарує справжнє кулінарне задоволення.
we.ua - Сніданок, який заряджає енергією: що додати в омлет, щоб не зголодніти до обіду
Gazeta.ua on gazeta.ua
Що найбільше засмічує каналізацію: п'ять інгредієнтів
Навіть незначне засмічення каналізації буває з часом дуже непросто усунути. Тому закупорення стоків краще уникати. А для цього варто знати, які побутові інгредієнти в жодному разі не можна виливати у раковину. Про кілька основних нагадує Gаzеtа.uа. Сода Хоча харчову соду вважають непоганим інгредієнтом для прибирання вдома, вона може спричинити незручності, якщо потрапить у раковину. Вона зумовлює засмічення каналізації. До того ж, сода може з часом пошкодити труби, бо є природним абразивом. Мед Мед з часом кристалізується й твердне. Тому не варто допускати його потрапляння у стоки. Адже може там накопичуватися й викликати закупорки. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко відмити плитку на кухні: лайфак з содою Олія Оскільки олія під час охолодження твердне, вона може спричинити великі закупорки у стоках. За словами експертів, це стосується не лише кулінарної олії, а й косметичної. Мелена кава Такий, здавалося б, безпечний для каналізації продукт також може спричиняти суттєве засмічення й закупорки у стоках. Тому краще не мити кавоварки в раковині. Маски для обличчя Шкоди каналізації може також завдати змивання глиняної маски для обличчя в раковині. Коли залишки маски стікають через пробку, це може спричинити хаос у каналізації. Тому маску краще протерти вологою серветкою, а потім сполоснути обличчя. Холодильник дуже важлива річ на кухні. Оскільки в ньому зберігають всі продукти, він часто брудниться і з часом починає видавати неприємний запах. Щоб цьому запобігти, потрібно регулярно мити його всередині. Існує достатньо засобів, серед яких особливе місце займає всім відомий столовий оцет.
we.ua - Що найбільше засмічує каналізацію: п'ять інгредієнтів
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як легко почистити молоду картоплю - прості методи
Влітку молода картопля стає однією з найбажаніших страв сезону. Вона подобається багатьом. Але далеко не всі люблять чистити молоду картоплю. Кожну маленьку картоплинку потрібно ретельно звільнити від шкірки, а на руках після цього залишається бруд, який важко відмити. Однак, почистити молоду картоплю можна швидко й легко, розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1" ведуча програми "SuреrГОСПОДАРКА" Ірина Гулей. За її словами, для цього знадоляться сіль крупного помелу і звичайний поліетиленовий пакетик. "Засипаємо у пакет картоплю. Додаємо сіль. Солі не шкодуйте, не переживайте, картопля пересоленою не буде. Зав'язуємо пакет. І тепер танцюємо екзотичний танок. Картопля обов'язково має бути вологою. Великі частинки солі роблять свою справу. Поступово знімають шкірку з картоплі. Залишається тільки промити її. І вуаля, п'ять хвилин - і кілограм молодої дрібненької картопельки почищено. Найголовніше - руки залишаються чистими", - розповіла Гулей. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода картопля у соусі песто: спробуйте новий смак страви цього сезону А ведуча програми "Перевірено на собі" Наталія Щука радить створити для картоплі "шокову ситуацію", щоб вона легше чистилась. "Спочатку обдати окропом, а потім занурити у крижану воду. Шкірка від картоплі кудись зникла. Тобто її практично не потрібно чистити. Цей спосіб працює, і я вам раджу використовувати його вдома", - сказала вона. Жінка також перевірила народний спосіб чищення молодої картоплі, який передбачає використання металевої кухонної губки. "Картоплю можна почистити за допомогою кухонної металевої губки. Після такого чищення губку можна просто викинути. Так чистити картоплю не дуже зручно, але спосіб діє", - розповіла ведуча. Настала пора молодої картоплі, яка корисна не лише для здоров'я, а й для фігури. Вона здатна нормалізувати робо­ту шлунково-кишкового тракту, головного мозку, а ще поліпшити обмін речовин в організмі і підвищити настрій.
we.ua - Як легко почистити молоду картоплю - прості методи
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules