Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
31 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Дві українські каші увійшли до рейтингу найсмачніших у світі
Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал ТаstеАtlаs, йдеться на їхній сторінці в Іnstаgrаm. На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпатському регіоні. Таким чином, українська страва обійшла італійську поленту, яка опинилася на 11-му місці. Четверте місце займає румунська каша - Тасі șі &Ісіrс;nghіtе (Замовкни та ковтай) або, як її ще називають Мамалига шарами. Це поєднання кукурудзяної каші, солоного сиру, копченої м'ясної нарізки та яєчні. На третьому місці рейтингу - еларджі (від груз. ელარჯი) - кукурудзяна каша з додаванням великої кількості сиру. Страва національної грузинської кухні, що походить із регіону Самегрело. Вариться на воді або (не традиційно для Грузії) молоці. Друге місце займає традиційна філіппінська каша Аrrоz саldо. Це іспанський термін, що означає "бульйонний рис". Він походить від іспанської страви аrrоz саldоsо. У філіппінській кухні його готують із рисової та курячої каші, рясно настояної на імбирі та прикрашеної підсмаженим часником, цибулею та чорним перцем. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки На першому місці рейтингу - каша Бубур-аям, яку традиційно готують в Індонезії. Вона являє собою густу рисову кашу, рясно заправлену курятиною, а також набором додаткових інгредієнтів - зазвичай, рубаним яйцем, цибулею, зеленню, крупуком, абоном, різними приправами. Страва користується особливою популярністю на Яві, де є одним з головних кулінарних спеціалітетів. Має деяке поширення за межами Індонезії: в ряді інших країн Південно-Східної Азії, а також в Нідерландах - колишній метрополії Індонезії. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений ТаstеАtlаs (@tаstеаtlаs) Також у списку є українське традиційне коливо. Каша посіла 30 місце рейтингу. Це ритуальна страва зі злаків з солодкою підливою (ситою), що подається першою на поминальному обіді. Різні види колива об'єднує традиція споживання, це - спільна страва, яку учасники поминального обіду їдять по черзі на початку трапези. Авдіївська гонорова каша давня страва української кухні, яку нечасто зустрінеш у сучасних рецептах. Але вона варта уваги. У 2022 році рецепт каші увійшов до переліку нематеріальної культурної спадщини як унікальний елемент традиційної культури Донеччини. Місцеві розповідають, що страву почали готувати наприкінці 19 століття, а історія її появи пов'язана з мікрорайоном Східний, звідки й почалося заселення Авдіївки. На відміну від звичайної каші, ця має ніжну, майже повітряну текстуру, що нагадує суфле. Її секрет у збитих яйцях та особливому способі приготування.
we.ua - Дві українські каші увійшли до рейтингу найсмачніших у світі
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules