Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
29.6 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Інгредієнти, які роблять вівсянку шкідливою: чого не варто додавати до першої страви дня
Вівсянка може втратити свою користь, якщо готувати її неправильно. Велике значення має, які інгредієнти додаєте до своєї тарілки, пише еаtthіs. "Овес - відмінна основа для сніданку або перекусу, оскільки він поживний і містить багато клітковини. Але під час приготування багато хто несвідомо робить вибір, який знижує її поживну цінність", - пояснює дієтолог Тріста Бест. Надлишок цукру Через те, що овес має доволі нейтральний смак, виникає бажання зробити його солодким. І хоча додавання фруктів або інших натуральних джерел цукру - гарна ідея, Бест застерігає: рафінований цукор у великій кількості перетворює здорову страву на зовсім протилежне. "Коли до вівсянки додають такі інгредієнти, як білий або коричневий цукор, жирні вершки чи сиропи, вона втрачає протизапальні властивості й навпаки може сприяти запаленням. Краще замінити їх на натуральні підсолоджувачі: свіжі або заморожені ягоди, мед чи фрукти", - радить дієтолог. Ще один фактор, який впливає на користь вівсянки - це вид молока, який ви додаєте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна вівсянка з ягодами та бананом: як приготувати у духовці "Деякі обирають молоко з високим вмістом жиру або підсолоджені рослинні альтернативи. Але такі інгредієнти можуть значно підвищити калорійність, кількість жиру та доданих цукрів у вашій страві", попереджає Бест. Наприклад, популярне вівсяне або мигдалеве молоко може здатися кращим вибором, але важливо перевіряти склад. Деякі бренди містять приховані добавки. Як приготувати дійсно корисну вівсянку "Найкраще орієнтуватися на цілісні продукти та натуральні підсолоджувачі. Ідеальні добавки - це свіжі ягоди, волоські горіхи, трішки меду та насіння льону. Такі інгредієнти лише покращать поживний склад вашого сніданку", - радить Тріста Бест. Правильно підібраний раціон здатний допомогти організму м'яко знизити рівень кислотності, зменшити подразнення слизової та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Банани мають природну лужну дію, що допомагає нейтралізувати шлункову кислоту. Вони також захищають слизову оболонку шлунку. А вівсянка добре вбирає кислоту і захищає стінки шлунку. Це чудовий варіант на сніданок для тих, хто страждає на печію.
we.ua - Інгредієнти, які роблять вівсянку шкідливою: чого не варто додавати до першої страви дня
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules