Австралійський сніданок має багато спільного з американським та британським, але зі своїми "фішками". Найпопулярнішим вважається "Тhе Віg Fry" - велика тарілка зі смаженими яйцями, беконом, смаженими грибами та помідорами на грилі. Проте є кілька страв, які асоціюються саме з Австралією: Vеgеmіtе на тості: густа солона паста на основі дріжджового екстракту. Її або люблять, або ненавидять, але для австралійців це культова їжа. Smаshеd аvосаdо оn tоаst: тости з розім'ятим авокадо, часто з яйцем-пашот зверху. Це сучасний, дуже популярний варіант. Тост з авокадо та яйцем-пашот Цей сніданок швидкий, корисний і дуже популярний в австралійських кав'ярнях. Інгредієнти: Скибка улюбленого хліба (бажано цільнозернового) - 1 шт. Стигле авокадо - 1/2 шт. Яйце - 1 шт. Оцет - 1 ч. л. Сіль, перець, пластівці чилі - за смаком Свіжа зелень (кінза або петрушка) - для прикраси ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня візитівка США: готуємо найпопулярніший сніданок Full Аmеrісаn Вrеаkfаst Як приготувати Тост: обсмажте скибку хліба до золотистої скоринки у тостері або на сухій сковороді. Авокадо: м'якоть авокадо розімніть виделкою, додайте дрібку солі, перцю та пластівці чилі. Яйце-пашот: у невелику каструлю налийте воду, додайте оцет і доведіть до кипіння. Зменште вогонь. Яйце розбийте в невелику миску. Зробіть ложкою вир у воді та обережно вилийте яйце в центр. Варіть 2-3 хвилини, щоб жовток залишився рідким. Збираємо страву: викладіть на тост розім'яте авокадо. Зверху обережно покладіть готове яйце-пашот. Прикрасьте зеленню, сіллю та перцем. Сніданок може включати в себе як традиційні страви, так і експерименти з новими рецептами. Головне, щоб сніданок був збалансованим, містив білки, жири та вуглеводи, а також був приємним для смаку та приносив задоволення. Наприклад приготуйте тости з авокадо та яйцем. Авокадо - джерело корисних жирів, а яйце - білка.