З початком сезону першої ягоди літа - полуниці - приготуйте вишуканий і водночас простий у приготуванні десерт, що підкорює з першої ложки. Йдеться про панна коту з цедрою лайма та полунично-м'ятним соусом. "М'яка, як хмаринка. Свіжа, як ранок у саду. Цитрус, ягода, вершки - ідеальний баланс", - каже переможниця "МастерШефу" Ангеліна Бурик. Готується панакота 15 хв., застигає сама. І що головне - ніхто не повірить, що такий неймовірний смак може вийти так просто. Зберігайте рецепт і зробіть цю весну ще солодшою, радить кулінарка. Панна котта Інгредієнти Вершки 33% - 500 г Цукор - 60 г Желатин - 8 г Вода (для замочування желатину) - 40 г цедра 1 лайму Полунично-мʼятний соус: Полуниця - 300 г Мʼята - декілька листочків Цукор - 30 грам Кукурудзяний крохмаль - 1 ч.л. Вода - 2 ст.л. Сік лайма - 1 ч.л. Як приготувати Залити желатин холодною водою, дати набухнути (10 хв). У сотейнику з'єднати вершки, цукор та цедру лайма. Підігріти майже до кипіння (до появи пари), але не кип'ятити! Зняти з вогню. Додати набряклий желатин у гарячі вершки, добре розмішати до розчинення. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно мити полуницю: лайфхак, який змусить комах та личинок покинути ягоду Охолодити масу до 35-40&dеg;С, розлити у склянки або силіконові форми й поставити в холодильник до повного застигання. Полуницю нарізати кубиком та перекласти у сотейник. Додати дрібно нарізані листочки мʼяти та сік лайма. Цукор зʼєднати з кукурудзяним крохмалем та водою і додати до полуниці. Довести до кипіння та, постійно помішуючи, проварити 2-3 хв. Охолодити повністю. Полити охолоджену панна котту полунично-мʼятним соусом. Можна додати зверху ще свіжі ягоди, м'яту або цедру лайма. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Аліна Бурик | переможниця Мастер Шеф 13 (@аngеlіnаburіk) Полуниця - це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час. Ароматна полуниця багата на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.