Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
30.1 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як обрати найсолодшу та запашну диню: головні ознаки стиглості
Є кілька простих ознак, які допоможуть обрати ідеальну диню на ринку чи в супермаркеті. Багато любителів цього літнього смаколика скажуть, що вибрати справді ароматну, надзвичайно солодку стиглу диню доволі складно. Спробуйте купити диню за головними ознаками, якими ділиться Gаzеtа.uа. Покупка вас не розчарує. Аромат Стигла диня має яскраво виражений, солодкий аромат, особливо біля хвостика. Якщо запах слабкий або відсутній - плід, скоріш за все, ще зелений. Зовнішній вигляд шкірки Шкірка має бути суха, без тріщин, плям чи вм'ятин. У сітчастих сортів сіточка повинна бути чіткою, світлою та добре помітною. Навколо хвостика шкірка має бути трішки м'яка. У більшості сортів стигла диня має жовтий або жовтувато-зелений відтінок. Якщо колір занадто зелений - диня недозріла, якщо темно-коричневий - може бути перезрілою або зіпсованою. Хвостик Сухий, злегка скручений хвостик свідчить про стиглість. Якщо хвостик зелений і твердий - диня ще недозріла. А якщо його немає зовсім - можливо, плід зірвали передчасно. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять порад, як обрати стиглий та солодкий кавун Звук при постукуванні Постукайте по дині: стиглий плід видає глухий, глибокий звук. Якщо звук дзвінкий, то диня ще не готова до споживання. Пружність Стигла диня повинна бути злегка пружною: не занадто твердою, але й не м'якою. Якщо при натисканні шкірка легко продавлюється - плід, ймовірно, перезрів.Стигла диня здається важкою для свого розміру. Це ознака, що вона соковита всередині. У серпні починається сезон дині. Ця баштанна культура не лише запашна та соковита, а й корисна.Всього лиш у 150 г м'якоті дині міститься добова норма вітамінів А і С. Продукт багатий калієм і вітаміном К, які потрібні для здоров'я кісток. Високий вміст клітковини в продукті покращує роботу кишечника. З усіх гарбузових культур диня має найвищий вміст бета-каротину. Цей антиоксидант відіграє роль у профілактиці раку і корисний для зору.Найсолодша та найароматніша диня вирощується з середньостиглих сортів. Пізні сорти дозрівають восени.Не варто купувати дині біля дороги. Вони легко вбирають токсини та неприємні запахи вихлопних газів. А ще дині не повинні лежати на землі.
we.ua - Як обрати найсолодшу та запашну диню: головні ознаки стиглості
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules