Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
24.9 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кримська медова пахлава: тонкощі рецепту, про які треба знати
Цього року, як і минулого, українцям не вдасться відпочити біля моря не лише через війну, а й через екологічну катастрофу, яку спричинили росіяни на Каховській ГЕС. А відтак, не пощастить поласувати медовою пахлавою. То ж як вдома приготувати пляжний смаколик з медом? Поділимось легким рецептом. Інгредієнти: Для сиропа - Цукор - 1 склянка - Мед - 1 ч.л. - Вода - 1 склянка Для тіста - Борошно - 3,5 склянки - Розпушувач - 1 ч.л. - Сметана - 3 ст.л. - Масло - 60 г - Молоко - 250 мл Приготування: Після ділимо тісто на 4 частини і кожну розкатуємо в тонкий пласт, присипаючи борошном. Даємо тісту трохи обвітритися. Чим тонше тісто, тим смачнішою буде пахлава Звертаємо плоский рулет шириною 4-5 сантиметрів, Нарізаємо рулет під кутом - чим більший кут, тим довша пахлава. Смажимо пахлаву в великій кількості гарячої олії до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукати з полуниці: які тонкощі у приготуванні треба знати Важливо! Під час смаження не відволікайтеся - пахлава дуже ніжна і швидко згоряє. Варимо сироп У воді розчиняємо цукор, доводимо до кипіння, ставимо на великий вогонь і уварюємо хвилин 5. Після зменшуємо вогонь і додаємо мед. По черзі занурюємо пахлаву в киплячий сироп на пару секунд. Якщо опускати пахлаву в холодний сироп, на тісті його залишиться занадто багато. Пахлава як на морі готова! У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця. Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто.
we.ua - Кримська медова пахлава: тонкощі рецепту, про які треба знати
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules