Цього року, як і минулого, українцям не вдасться відпочити біля моря не лише через війну, а й через екологічну катастрофу, яку спричинили росіяни на Каховській ГЕС. А відтак, не пощастить поласувати медовою пахлавою. То ж як вдома приготувати пляжний смаколик з медом? Поділимось легким рецептом. Інгредієнти: Для сиропа - Цукор - 1 склянка - Мед - 1 ч.л. - Вода - 1 склянка Для тіста - Борошно - 3,5 склянки - Розпушувач - 1 ч.л. - Сметана - 3 ст.л. - Масло - 60 г - Молоко - 250 мл Приготування: Після ділимо тісто на 4 частини і кожну розкатуємо в тонкий пласт, присипаючи борошном. Даємо тісту трохи обвітритися. Чим тонше тісто, тим смачнішою буде пахлава Звертаємо плоский рулет шириною 4-5 сантиметрів, Нарізаємо рулет під кутом - чим більший кут, тим довша пахлава. Смажимо пахлаву в великій кількості гарячої олії до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукати з полуниці: які тонкощі у приготуванні треба знати Важливо! Під час смаження не відволікайтеся - пахлава дуже ніжна і швидко згоряє. Варимо сироп У воді розчиняємо цукор, доводимо до кипіння, ставимо на великий вогонь і уварюємо хвилин 5. Після зменшуємо вогонь і додаємо мед. По черзі занурюємо пахлаву в киплячий сироп на пару секунд. Якщо опускати пахлаву в холодний сироп, на тісті його залишиться занадто багато. Пахлава як на морі готова! У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця. Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто.