Щоб печінка була справді м'якою, недостатньо просто добре її приготувати. Важливо правильно її підготувати. Багато хто замочує печінку у воді чи молоці, але досвідчені кухарі використовують й інші, менш відомі інгредієнти, які дають кращий результат. Вони допомагають прибрати гіркоту, зробити текстуру ніжнішою й підкреслити смак. В чому замочувати печінку, щоб була м'якою Міцний холодний чай - таємниця танінів. Треба заварити чорний міцний чай без домішок. Після того, як напій охолоне, ним треба залити порізану на шматки печінку і відправити на годину до холодильника. Дубильні речовини - таніни, які містяться в чаї, мають в'яжучу властивість. Вони формують на поверхні печінки плівку, яка утримуватиме всі соки всередині під час приготування. Також таніни взаємодіють з білками і роблять текстуру печінки ніжною та м'якою, нейтралізуючи гіркоту. Щоб смак печінки був більш вишуканим, у чай можна додати скибочку імбиру чи бодяну. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який субпродукт позитивно впливає на імунітет і сприяє довголіттю, а кому його краще уникати Газована мінеральна вода - сила бульбашок і кислоти. Залийте шматочки печінки газованою водою і відправте до холодильника на півтори години. Вуглекислий газ напою масажуватиме волокна печінки, тому вона стане м'якою. Легка вуглекислота і природні мінерали (бікарбонати) створюють слабокисле середовище, яке м'яко розщеплює сполучну тканину. Тому печінка стане ніжною і матиме ніжну текстуру. Якщо додати в мінеральну воду столову ложку лимонного соку, печінка набуде легкої кислинки та кремової текстури. Сироватка містить молочну кислоту, біоактивні пептиди і пробіотичні бактерії. Ці сполуки глибоко проникають у волокна й ефективно розм'якшують їх. Тому печінка буде ніжною і м'якою після такого замочування. Також сироватка містить кальцій, який нівелює гіркоту і робить текстуру печінки кремовою та ніжною водночас. Плавлену моцарелу можна приготувати різними способами. Одним з них поділилась фудблогерка Ангеліна Зінкова. Улюблений багатьма сир кулінарка готує з домашнього молока.