Томатна вівсянка - несподівана, але смачна солона версія звичної каші, яка здивує навіть тих, хто не уявляє сніданку без солодкого. Вона поєднує кремову текстуру вівсянки з яскравим смаком томатів, зелені та спецій. Такий варіант заряджає енергією, добре насичує і чудово підходить для тих, хто любить експериментувати на кухні. Томатна вівсянка Інгредієнти Вівсяні пластівці - 50 г Помідор - 1 шт Томатна паста - 20 г/1.3 ст.л Яйця курячі - 1 шт Оливкова Олія - 3 мл/0.2ст.л Пармезан - 10 г Кінза свіжа - 8 г ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний десерт на ранок: цей вівсяний торт замінить традиційну кашу Як приготувати Зваріть вівсянку у воді до стану майже готовності. Помідори наріжте кубиками. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте помідори 2-3 хв. Додайте томатну пасту, перемішайте, і тушкуйте ще 1-2 хв. Готову вівсянку перекладіть у сковороду до помідорів, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком. Зваріть яйце пашот: у киплячу воду додайте трохи оцту, створіть вир, обережно вбийте яйце і варіть 2-3 хв. Викладіть вівсянку у тарілку, посипте тертим пармезаном, зверху додайте яйце пашот і трохи кінзи. У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури. Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.