Після 40 років жіночий організм починає змінюватися. Уповільнюється обмін речовин, знижується рівень гормонів, а потреба у вітамінах і мінералах зростає. Саме тому харчування відіграє ключову роль у підтримці здоров'я, енергії та гарного самопочуття. Дієтологи назвали продукти, які варто обов'язково включити до щоденного раціону жінкам після сорока. Що їсти жінкам 40+ Шпинат: багатий на вміст магнію, дозволяє контролювати рівень цукру в крові, зміцнює кістки і імунітет. Також він дозволяє купірувати симптоми ПМС. Насіння льону: включають багато омега - 3 жирних кислот, корисні для серцево-судинної системи і кишечника. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути після 40: шість найефективніших вправ Томати: за рахунок наявного в них лікопену, знижують ризик онкологічних захворювань, хвороб серця, показники шкідливого холестерину. Журавлина: добре зміцнює імунітет, вона багата антиоксидантами. Овес: допомагає поліпшити обмін речовин, показники артеріального тиску і підвищує настрій. Правильний початок дня може мати величезне значення для довголіття. Особливо це стосується людей, яким вже за 40. Важливо переглянути свій щоденний режим і додати кілька корисних ранкових звичок, які сприятимуть довгому і якісному життю. Після 40 років потрібно завести нові харчові звички - сніданок повинен включати нежирні білки, цільнозернові продукти, корисні жири і велику кількість фруктів і овочів.