Салат Нісуаз - це смачна страва, яку легко приготувати вдома. Він поєднує овочі, яйця, тунець і ароматні оливки, створюючи легкий сніданок, поживний обід або вечерю. Цей салат ідеально підходить для теплого дня, коли хочеться чогось свіжого і корисного. Салат Нісуаз - справжня перлина середземноморської кухні. Його назва походить від французького міста Ніцца. Класичний рецепт салату Нісуаз Інгредієнти: Тунець (у власному соку або обжарений стейк) - 150-200 г Помідори - 2-3 шт. Варені яйця - 2 шт. Чорні оливки (нісуаз або калімато) - 10-15 шт. Огірок - 1 шт. Червона цибуля - &frас12; шт. Салатні листя (ромен, батавія, айсберг) - жменя Варена стручкова квасоля (зелена) - 100 г Відварена молода картопля (необов'язково) - 4-5 маленьких Анчоуси - 3-4 філе (опціонально) Оливкова олія Ехtrа Vіrgіn - 3-4 ст. л. Сік лимона - 1-2 ст. л. Діжонська гірчиця - 1 ч. л. Сіль, перець - за смаком Приготування: Наріж помідори, огірки та цибулю тонкими скибочками. Салатне листя порви руками. Якщо використовуєш картоплю й квасолю - відварити до готовності, але щоб не розвалювались. Звари яйця: вкруту (приблизно 8-9 хвилин), остудити, почистити, розрізати навпіл. Тунець: якщо це стейк - швидко обсмаж його на сковороді з обох боків до бажаної прожарки. Якщо консервований - просто розділи виделкою. Зроби заправку: змішай оливкову олію, сік лимона, діжонську гірчицю, сіль і перець. Добре розмішай - можна міні-вінчиком або баночкою із кришкою. Збірка: на велику тарілку виклади листя, зверху овочі, картоплю, яйця, квасолю, анчоуси, оливки та шматки тунця. Полий заправкою. Салат має виглядати святково й кольорово. Подається одразу після приготування - він не чекає. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак Іспанії: як приготувати ідеальний гаспачо Вегетаріанський Нісуаз (без тунця та анчоусів) Інгредієнти (на 2 порції): Помідори - 2-3 шт. Огірок - 1 шт. Варена картопля - 4-5 маленьких Варена зелена квасоля - 100 г Варені яйця - 2 шт. Чорні оливки - 10-15 шт. Листя салату - жменя Червона цибуля - &frас12; шт. Авокадо - &frас12; (опціонально, але дуже смачно) Заправка: Оливкова олія Ехtrа Vіrgіn - 3 ст. л. Лимонний сік - 1 ст. л. Гірчиця - 1 ч. л. Щіпка сушеного базиліку або орегано Сіль, перець Як приготувати: Точно так само, як класичний: овочі ріжеш, яйця вариш, заправку змішуєш - і збираєш все на тарілці. Авокадо додає ніжності, а базилік - аромату. Спрощений Нісуаз на кожен день Інгредієнти: Консервований тунець - 1 банка Помідори чері - жменя Яйця - 2 шт. Огірок або болгарський перець Зелений салат або шпинат - жменя Оливки за смаком Готова квасоля з банки або варена Швидка заправка: оливкова олія + трішки бальзамічного оцту або лимонного соку Сіль, перець за смаком Як зробити: Відвари яйця. Все решта - нарізати, викласти, полити заправкою. Готово за 10 хвилин. Найпростіше приготувати на сніданок яєчню. Особливо, коли зовсім немає часу стояти на кухні, але є для цього всього 10 хвилин. Кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом, в якому яєчню смажить з томатами та баклажанами.