Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
30.2 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Медовий Спас зі смаком дитинства: три десерти з маком, які "зметуть" зі столу першими
1 серпня українці відзначають Медовий Спас, або Маковія. Саме в цей день печуть пироги з маком та іншу запашну випічку, якою пригощають рідних та друзів. Gаzеtа.uа публікує три прості й смачні рецепти макових десертів, які зникнуть зі столу першими. Львівський сирник з маком Інгредієнти: сир кисломолочний 700 г (беріть жирний) яйця - 4 шт цукор - 130 г манка - 2 ст. л. масло вершкове - 100 г дрібка солі сметана - 3 ст.л. ванільний цукор - 10 г цедра лимону родзинки (за смаком) мак 50 г Глазур какао - 4 ст.л. цукор - 4 ст.л. молоко - вершкове масло 60 г Як приготувати Кисломолочний сир перетираємо через сито. Додаємо сметану, яйця та цукор . Всипаємо манку,розтоплене вершкове масло та додаємо дрібку солі . Натираємо цедру лимону , додаємо ванільний цукор і родзинки, попередньо облиті окропом. Перемішуємо до поєднання і відділяємо приблизно 20% тіста. Цю частину тіста змішуємо з маком. Мак попередньо проварюємо з молоком та цукром ~10хв після закипання. (Цей етап можна пропустити і готувати без маку). Мак поєднуємо з тими 20% тіста. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ламанці" або "шулики": як приготувати головний смаколик на Маковія У форму, застелену пергаментом викладаємо основну масу тіста і зверху виливаємо з маком. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Для глазурі - какао, цукор та молоко поєднуємо та варимо до загустіння. В кінці приготування додаємо масло. Готовий сирник не дістаємо одразу з духовки, а залишаємо у вимкненій духовці з відкритими дверцятами ще на 30 хв. Охолоджений сирник поливаємо глазурʼю і залишаємо до застигання в холодильнику на 2-3 години. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Юлія Сенич (@yulііа.sеnyсh) Вафельний торт з маком Інгредієнти: круглі вафлі згущене молоко - 1 банка. вершкове масло - 200 г. - мак запарений або готова макова маса Як приготувати: збиваємо мʼяке масло із згущеним молоком і перемащуємо 4 коржі. Наступні 4 коржі перемащуємо запареним маком чи готовою маковою начинкою. Потім наступні коржі знову згущеним молоком, допоки не закінчиться крем. Залишаємо настоятись і смакуємо. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений РЕЦЕПТИ | ФУДБЛОГ | 🧡 (@dіаlі_сооkіng) Маківник без борошна з волоськими горіхами та шоколадом Інгредієнти Форма розмір 24*10 см Тісто: мелений мак - 160 г яйце - 3 шт. молоко - 300 мл цукрова пудра - 90 г манна крупа - 70 г вершкове масло - 80 г розпушувач - 8 г яблуко - 1 шт. Шоколадна поливка: горіхи - 50 г шоколад - 120 г вода - 25 мл Як приготувати Запарюємо мак гарячим молоком, проварюємо 2 хвилини, накриваємо кришкою та залишаємо на 1 годину. М'яке вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою та яєчними жовтками. Додаємо вистиглу макову масу частинами та добре перемішуємо. Манну крупу з'єднуємо з розпушувачем та додаємо у макове тісто. Яблуко чистимо, тремо на терці та додаємо в тісто. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі до стійкості, частинами додаємо в макове тісто та акуратно перемішуємо. Перекладаємо у форму розміром 24х10 см та випікаємо в розігрітій до 180 &dеg;С духовці, приблизно 50 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо та прикрашаємо розтопленим шоколадом та волоськими горіхами. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений ПЕРЕВІРЕНІ РЕЦЕПТИ | ШВИДКО ТА СМАЧНО | (@shvydkоtаsmасhnо) 1 серпня українці відзначають Медовий Спас або Маковія. В цей день прийнято готувати страви з маком. Переважно господині печуть пироги, рулети, коржі та готують макову мачанку. Окрім традиційних страв Gаzеtа.uа пропонує приготувати смачне морозиво з маком, яке точно оцінять не лише дорослі, а й діти.
we.ua - Медовий Спас зі смаком дитинства: три десерти з маком, які зметуть зі столу першими
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules