Справжній хіт серед зимових заготовок - огірки з морквою. Вони виходять хрумкими, ароматними й мають яскравий смак. Простий склад, вдале поєднання спецій і овочів - рецепт, який ні в чому не поступається популярному рецепту з кетчупом чилі. Gаzеtа.uа публікує перевірений роками рецепт польських огірків з морквою. Огірки "Польські" На дно літрової банки покласти: листя хрону, стебло кропу, листя смородини листя вишні, 3-4 зубчики часнику чорний перець духмяний та перець горошком по кілька горошин маленький шматочок перчиці. 4 кг огірків, які попередньо слід замочити у крижаній воді на 2-3 години 2 моркви. Її потрібно натерти тонкими смужками, як на салат "Морква по-корейськи". Готуємо маринад: 2,5 л води 0,5 стакана солі 1,5 стакана цукру 2 стакана оцту. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ананаси" з кабачків: як приготувати унікальну зимову закрутку Інгредієнти для маринаду закип'ятити і охолодити. Готовим маринадом залити огірки в банках. Ставимо стерилізувати приблизно на 10-15 хв. Як тільки огірки поміняють колір, одразу треба витягнути, закрутити ключем та перевернути банки. Але не потрібно їх накривати. Інакше поморщаться і матимуть непривабливий вигляд. З цього рецепту виходить 7-8 літрових банок огірків. Більшість звикли консервувати кожен овоч окремо. Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує закрити на зиму овочеве асорті. Вийде дуже хрумке і пікантне овочеве асорті, яке можна їсти просто так чи додавати до гарнірів і м'яса. Якщо ще ніколи не займалися консервацією, то пора. Цей рецепт якраз ідеально підходить для старту, бо він максимально простий.