Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
27.4 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як правильно зберігати банани, щоб вони якнайдовше не чорніли і не втрачали смак
Щоб банани залишались надовго смачними та не чорніли, треба знати кілька правил зберігання. Оптимальна температура для тропічного фрукту - 18-20&dеg;С. За такої температури банани дозрівають рівномірно і зберігають свіжість довше, йдеться на каналі проєкт Кіtсhеn Тірs ОnLіnе. Якщо банани вже переспіли, їх можна покласти в холодильник на кілька днів, щоб уповільнити псування. Нарізані банани також краще зберігати в холодильнику, щоб вони не потемніли. Хоча найкраще - у морозильній камері. Зберігайте банани подалі від прямих сонячних променів. Не зберігайте банани поруч із яблуками, грушами або помідорами. Ці фрукти виділяють етилен, який прискорює дозрівання бананів. Розділіть зелені банани на грона. Так вони дозрівають більш рівномірно. Оберніть хвостики бананів харчовою плівкою або фольгою. Це допоможе сповільнити процес дозрівання. Як зберегти банани свіжими і не дати їм почорніти Температура: зберігайте банани за кімнатної температури (18-20&dеg;С), подалі від прямих сонячних променів. Уникайте холодильника, оскільки він прискорює потемніння. Поділ: відокремте зелені банани від стиглих. Стиглі банани виділяють етилен, який прискорює дозрівання зелених. Підвішування: підвісьте банани за хвостики. Це зменшує тиск на них і уповільнює процес псування. Пакування. оберніть хвостики бананів харчовою плівкою або фольгою. Це уповільнює викид етилену. Помістіть банани в паперовий пакет або картонну коробку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві причини, для чого треба мити банани Вибирайте зелені банани. Вони довше зберігаються і дозрівають вдома, коли вам це потрібно. Використовуйте стиглі банани в першу чергу. Заморожуйте очищені та нарізані банани для смузі, випічки або інших рецептів. Цілі банани можна заморозити для приготування бананового пюре. Продукти, що уповільнюють почорніння: Лимонний сік: збризніть нарізані банани лимонним соком, щоб уповільнити потемніння. Оцет: додайте трохи оцту у воду, в якій ви будете зберігати нарізані банани. Харчова сода: посипте банани невеликою кількістю харчової соди, щоб нейтралізувати кислоти, що викликають потемніння. Якщо ви купуєте продукти раз на тиждень, банани можуть вас розчарувати. Їх не так просто зберегти свіжими протягом тижня. Щоб дізнатися, які методи зберігають банани в першокласній формі найдовше, варто перевірити усі. Більшість з перевірених способів припускають зберігання бананів при кімнатній температурі, але холодильник і морозильна камера теж грають свою роль.
we.ua - Як правильно зберігати банани, щоб вони якнайдовше не чорніли і не втрачали смак
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules