Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
29.7 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
За що всі так люблять пуери: п'ять причин
О чудові китайські зілля. Як хочеться спробувати, як важливо розібратися в цих яскравих чаях. І Шен, і Шу пуер можуть похвалитися безліччю шанувальників. За що так люблять цей чай - знає інтернет-магазин Nеw Теа і готовий поділитися секретом. Коли ви знаходите для себе ідеальний постферментований чай пуер, вашому світу стає важко існувати без нього. Настільки закохує в себе це китайське зілля. Його найліпших представників ви зможете відшукати на сайті nеwtеа.uа, а головні причини полюбити цей чай розглянемо в статті. Причина 1. Естетика пуера Витончені форми пресованого пуера вражають не менше, ніж окремі духмяні чаїнки, кожна з яких - це справжній витвір мистецтва. Його збирають зі всією обережністю та ніжністю, і це додаткова причина перетворення чайного листа на вражаючий напій у вашій чашці. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише спалює жир: що буде з організмом, якщо регулярно пити білий чай Ви тільки подивіться, скільки різновидів пресування пуера можна відшукати: цеглинки та млинчики; гніздечка та міні-гніздечка - тобто, точі та міні-точі; грибочки та гарбузики; серденька, зірочки, кружечки й безліч інших сучасних варіантів. Це дозволяє не лише насолодитися красою пресування, а й відшукати Пу Єр у тому форматі, який вас задовольнить за вагою: для дегустації; до домашньої колекції; для чайної чи навіть ресторану. Розсипний пуер чай є не менш популярним і не менш якісним, хоч і здатний викликати питання в новачків. Китайські чайні фабрики реалізують зелений та чорний пуер і в цьому "європейському" форматі, а вартість його навіть може бути трішки нижчою. А ще Шен та Шу пуер чай гармонійно і неквапно розкриваються в заварнику під проливами, і за цим також приємно спостерігати. І хоча багато чаєманів навчилися заварювати його в термосі або звичайній чашці, естетика справжньої чайної церемонії - з чабанню, піалами та чайними божествами - вражає з роками не менше. Причина 2. Смак пуера Окрім того, наскільки різняться між собою представники чайних фабрик, варто насолодитися й індивідуальністю кожного виду пуера: Шен пуер - шовковистий, солодкуватий, без гірчинки й терпкості, горіховий, димний, з нюансами випічки та сухофруктів; чай Шу пуер - кофеїновий, темний, копчений, землистий, деревний і навіть шоколадний; смола Ча Гао може бути як більш, так і менш міцною, однак завжди обволікає медовим післясмаком та умиротворенням. Обрати поміж видів пуера допоможе тільки власний смак. І, звичайно, чайний досвід, який хочеться постійно розширювати. Причина 3. Характер пуера Лагідність і легкість Шен пуера так незвично поєднується з його довгим періодом витримки, із його давньої історією та першокласним походженням. Знайомитися з таким чаєм хочеться повільно, і тільки поряд із найближчими людьми. Шу пуер - міцний, енергетичний, яскравий і знаний по всьому світу. Саме він наново популяризував пуери для чаєманів різних країн, і досі залишається доступним за вартістю і зрозумілим вранішнім напоєм. Ча Гао - пуерний екстракт, що так легко заварювати навіть у термокружці. Він повністю відповідає духу нашого часу, дозволяє не витрачати жодної хвилини й насолоджуватися улюбленим напоєм саме там і так, як хочеться конкретно вам. Причина 4. Користь пуерів Із пуерами чаювання зовсім не схоже на лікування травами. Однак, корисні властивості цих китайських зіллів доведені науково: дубильні речовини продовжують молодість та зміцнюють судини; поліфеноли позитивно впливають на серце та м'язи; вітаміни й мінерали насичують організм і сприяють його відновленню, підтримуючи імунітет. Ну, а духмяність пуерів - це ще й ароматерапія, від якої неможливо відмовлятися. Причина 5. Ідеальна заміна будь-яким іншим напоям Єдиний напій, який не хочеться замінювати на пуер, відшукавши свій ідеальний чай - це вода. Все інше - можливо: унікальні постферментовані пуери є настільки ж, чи навіть більш кофеїновими, ніж кава; пуери, а особливо Шени - є ще більш приємними на смак, ніж звичні чаї; ефект "чайного сп'яніння" від Шу пуера не лише допомагає розслабитися, а й не має негативного впливу на організм, як у випадку алкоголю. Чи достатньо саме вам усіх цих причин, щоб купити чай пуер і, нарешті, взятися за дегустацію? Пуер - чорний постферментований китайський чай. Його називають перегнилим. Ферментується в 40-тонній скирті. Технолог засовує туди руку. Нюхає чай, заміряє температуру. І вирішує, чи продовжувати. Смак залежить від часу виробництва й технолога. У китайській традиції популярний для заварювання метод проливу. Чай заварюють від 5 до 15 разів через короткий проміжок часу. Заливають гарячою водою на 15-20 секунд - і п'ють. Це дає змогу щоразу отримати різний смак: на кожному етапі розкриваються інші компоненти.
we.ua - За що всі так люблять пуери: п'ять причин
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules