Щоліта для багатьох є обов'язковою традицією посмакувати солодкою молодою кукурудзою. Це смак, який знайомий з дитинства, хочеться зберегти якомога довше. Щоб зерна були соковитими, ніжними й не втратили природну солодкість, важливо знати кілька простих лайфхаків. Як швидко приготувати кукурудзу без втрати смаку, показав шеф-кухар Олександр Огороднік. Кукурудзу кулінар готує у мікрохвильовці. Так швидко ви ще кукурудзу не готували. знадобиться всього три хвилини. Беремо паперовий рушник. Ним замотуємо кукурудзу і змочуємо водою. Потім одразу викладаємо на тарілку і ставимо на 3-5 хвилини в мікрохвильовку", - розповідає Олександр Огороднік. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати ідеальну молоду кукурудзу: секрети, які варто знати Виймаємо з печі, натираємо вершковим маслом, солимо та насолоджуємось смаком дитинства. "Усього три хвилини. Ніяких каструль та води. А соковита, ароматна солодка кукурудза готова", - додав шеф-кухар. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік 🇺🇦 (@о_gоrоdnіk) В Україні настав сезон солодкої кукурудзи. На ринку вона помітно дешевшає. Багато хто полюбляє кукурудзу саме у відвареному вигляді. Gаzеtа.uа розповість, як приготувати солодкий та ароматний качан кукурудзи вдома. Для цього купуйте качани лише в лушпинні, яке не повинно бути в'ялим. Край качана має бути дещо вологим на зломі зі стебла. Це ознака, що качан свіжозірваний.