Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
28.1 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Чому корисно щодня їсти часник: вчені пояснили
Регулярне додавання в раціон часнику сприятливо впливає на організм. Вживати його можна у будь-якому вигляді. Цей овоч допомагає тримати під контролем рівень цукру і холестерину в крові, пише видання Sсіеnсе аlеrt. Мета-аналіз 22 досліджень, що включали 29 рандомізованих контрольованих випробувань, проведений вченими з Південно-Східного університету та Університету Сіцзан Мінцзу в Китаї, підтвердив, що вживання часнику пов'язане зі зниженням рівня глюкози і деяких видів жирових молекул. Глюкоза і ліпіди є ключовими поживними речовинами для організму, вони забезпечують його енергією. Низка чинників, що впливають на спосіб життя, від вживання алкоголю до фізичних вправ, також можуть впливати на рівень цукру і жиру в організмі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці знайшли зв'язок між смертністю, кавою та сидячим способом життя Раніше в окремих дослідженнях його пов'язували з регулюванням ліпідного обміну та рівня глюкози. За результатами дослідження в цілому, команда підтвердила, що вплив часнику був позитивним. У тих, хто включав часник у свій раціон, спостерігалося зниження рівня глюкози в крові, що свідчить про кращий довгостроковий контроль рівня глюкози. А також про збільшення кількості так званого "хорошого" холестерину у вигляді ліпопротеїнів високої щільності, зменшення кількості так званого "поганого" холестерину або ліпопротеїнів низької щільності, а також зниження загального рівня холестерину. Однак, на рівень тригліцеридів це ніяк не вплинуло. Вважається, що різні активні інгредієнти часнику допомагають різними способами, зокрема, знижуючи окислювальний стрес - тип зносу клітин, який може призвести до таких проблем, як серцево-судинні захворювання. Часник також містить антиоксидантну сполуку під назвою алліїн, яку раніше пов'язували з контролем рівня глюкози в крові, ліпідів і мікробіома кишечника. Ймовірно, поєднання цих ефектів і призвело до отриманих результатів. Один-два ківі корисно їсти щодня, можна з ранку, поєднуючи зі стравами, в яких багато білка, скажімо, із кисломолочним сиром, йогуртом. Ця ягода корисна й в інший час доби, її можна вживати як перекушування або додавати у фруктові салати.
we.ua - Чому корисно щодня їсти часник: вчені пояснили
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules