Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
25.6 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Освіжають і заряджають енергією на весь день: п'ять рецептів для літнього сніданку
В розпал літа настав час легких сніданків, які не обтяжують, а заряджають енергією та свіжістю. Gаzеtа.uа пропонує п'ять ідей, що приготувати у ранковий час. Ліниві вареники з ягідною сметаною Обов'язково приготуйте такі ліниві вареники - і ви побачите, як може простий соус змінити звичну для нас страву, каже шеф-кухар Євген Клопотенко. Інгредієнти Для вареників: 300 г кисломолочного сиру 9% 1 яйце 1 ст. л. цукру 4 ст. л. борошна (+ ще 2 ст. л. для підпилу) &frас12; ч. л. солі цедра 1 лимона Для ягідної сметани: 1 склянка сезонних ягід (малина та смородина) 1 склянка сметани 1 ст. л. цукрової пудри Як приготувати Приготуйте тісто для лінивих вареників. Попередньо розімніть виделкою або за допомогою товкачки для картоплі 300 г кисломолочного сиру. Додайте &frас12; ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, яйце та 4 ст. л. борошна. Замісіть м'яке тісто. Притрусіть стіл 2 ст. л. борошна для підпилу та розкачайте ковбаску з тіста товщиною біля 3 см. Наріжте ліниві вареники, я зробив їх товщиною приблизно по 1,5 см. Приготуйте ягідну сметану. Для цього викладіть у миску 1 склянку сметани. Додайте в миску до сметани 1 склянку сезонних ягід. Цього разу у мене малина та смородина, а ви можете обирати ягоди до смаку. Всипте у миску з ягодами та сметаною 1 ст. л. цукрової пудри, аби трохи підсолодити. Перебийте сметану із сезонними ягодами за допомогою занурювального блендера. Відваріть ліниві вареники в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин. Вони мають поспливати на поверхню води. При подачі ліниві вареники полийте ягідною сметаною та додайте аромату цедрою лимона, натертою на дрібній тертці. Сніданок парфе Цей сніданок за правом може вважатися омолоджувальним і підвищує настрій. Інгредієнти: 3/4 ст. нежирного сиру або йогурту 1 ст. персиків або абрикосів, нарізаних шматочками 2 ч. л. підсмажених волоських горіхів 1 ч. л. цукру Як приготувати Покласти сир в невелику миску і збити з цукром за допомогою виделки. Перемішати з фруктами, залишивши частину для оформлення. Перекласти в креманку, прикрасити горіхами та фруктами. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок кардіолога: з якої їжі починати день для підтримки серця Рисовий пудинг Інгредієнти Рис - 100 г Масло вершкове - 40 г Цукрова пудра - 75 г Молоко - 1 л Вершки 33% - 150 мл Ванільний екстракт - 1 ч. л. Мускатний горіх мелений за смаком Як приготувати Розігрійте духовку до 140&dеg;С. Розтопіть вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додайте рис і перемішайте до покриття маслом рису. Додайте цукор, перемішуйте, поки він не розчиниться. Продовжуйте помішувати, поки рис не набухне і не стане липким. Влийте молоко і продовжуйте помішувати, поки не залишиться грудочок. Додайте вершки і ванілін та доведіть суміш до кипіння. Щойно суміш закипить, остаточно перемішайте її та натріть на тертці третину мускатного горіха (або додайте мелений горіх). Омлет з літніми овочами Інгредієнти 2 яйця 2 ст. л. молока (за бажанням - для ніжнішої текстури) &frас12; солодкого перцю &frас12; невеликого цукіні або кабачка 5-6 помідорок чері 1 ст. л. оливкової олії сіль, перець - за смаком зелень (петрушка, кріп, базилік) Як приготувати Наріжте овочі: перець - соломкою, цукіні - півкільцями, помідорки - навпіл. На сковороді розігрійте олію, обсмажте перець і цукіні 3-4 хвилини до м'якості. Додайте помідорки, готуйте ще 1-2 хвилини. Тим часом збийте яйця з молоком, сіллю та перцем. Влийте яєчну суміш до овочів, зменште вогонь і готуйте під кришкою 4-5 хвилин, поки омлет не схопиться. Посипте дрібно нарізаною зеленню і подавайте гарячим. Цей омлет чудово поєднується з тостом із цільнозернового хліба або свіжим салатом. Літній смузі з полуницею, бананом і м'ятою Такий смузі не лише освіжає, а й насичує організм вітамінами та антиоксидантами - саме те, що потрібно літнього ранку. Інгредієнти 1 склянка свіжої або замороженої полуниці 1 стиглий банан &frас12; склянки грецького йогурту або нежирного кефіру &frас12; склянки охолодженої води або кокосового молока 1 ч. л. меду (за бажанням) кілька листочків м'яти лід - за смаком Як приготувати Усі інгредієнти помістіть у блендер. Збивайте до однорідної, кремової консистенції. Скуштуйте - за потреби додайте ще меду або кілька кубиків льоду. Розлийте в склянки, прикрасьте листочком м'яти. Яйця - це основа для швидкого, поживного та смачного сніданку. Вони є в кожному холодильнику й підходять для безлічі страв. Омлет із начинкою, ніжна яєчня або модні яйця в авокадо - на вибір. Пропонуємо п'ять ідей для сніданку з яєць, які урізноманітнять ваш ранок і подарують заряд енергії на весь день.
we.ua - Освіжають і заряджають енергією на весь день: п'ять рецептів для літнього сніданку
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules