Колись недооцінені яйця виявляються справжнім джерелом користі. Дослідження, опубліковане в журналі Fооd Funсtіоn, встановило, що ті, хто споживав приблизно 1,5 яйця на день, мали значно міцніші кістки, пише DаіlyGаlахy. У них була на 72% більша щільність кісткової тканини стегна і на 83% більша - хребта, порівняно з тими, хто повністю уникав яєць. Це спростувало поширені міфи про шкоду яєць і підкреслило їхню роль у зміцненні скелета, особливо у людей із ризиком остеопорозу. Справа в тому, пояснили вчені, що яйця містять багато поживних речовин, необхідних для здоров'я кісток: кальцій, магній, фосфор, цинк, вітамін D та навіть вітамін К1, який активує білок остеокласт, важливий для міцності кісткової тканини. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білок чи жовток: що корисніше у яйці Що ж до впливу яєць на рівень холестерину в організмі, то сучасні дослідження показали, що вони майже не впливають на нього. Дієтолог Корінн Чічепортіш-Аяше зазначив: вживати до двох яєць на день - це безпечно і не шкідливо для серця. Ба більше, жовтки містять антиоксиданти і корисні жири, які покращують стан серцево-судинної системи і організму загалом. Це нове відкриття має заспокоїти тих, хто досі уникав яєць, боячись спровокувати високий рівень холестерину. Дієтологи рекомендують більшості людей безпечно споживати від одного до двох яєць на день. Ця кількість відповідає щоденним рекомендаціям щодо здорового харчування та пропонує безліч переваг, не впливаючи негативно на рівень холестерину. Американські дієтологи перерахували найшкідливіші способи приготування яєць. Щоб отримати максимальну користь з яєць, важливо правильно їх приготувати. Так, на думку сертифікованих дієтологів, варто відмовитися від обсмажування яєць, особливо з використанням великої кількості масла або жиру. Вся справа в тому, що олія містить багато калорій і насичених жирів.