"Татар Бунар" Алекса Купера і Анни Андрієнко відзначили за якісну східноєвропейську кухню. Вlооmbеrg включив лондонський ресторан українського засновника до списку найкращих закладів серпня у рубриці Fіvе Тор Таblеs. У публікації видання схарактеризувало "Татар Бунар" як місце з автентичною східноєвропейською кухнею, де зручно поїсти без попереднього бронювання. Ресторан "Татар Бунар", заснований українцями Алексом Купером і Анною Андрієнко, увійшов до топп'ятірки серпня за версією Вlооmbеrg. Видання високо оцінило поєднання зручного розташування, доступності й гастрономічної автентичності закладу. Він розміщений у районі Шордітч, за кілька кварталів від станції Оld Strееt, і, як зазначено в матеріалі, зазвичай не потребує попереднього резервування. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно розморожувати готові страви Вlооmbеrg описав ресторан як "доволі просторий", із декількома залами й великим спільним столом, придатним для різного формату відвідувань. У центрі уваги традиційна східноєвропейська кухня, адаптована до сучасного ресторанного формату. Деякі страви з меню "Татар Бунар": сільський хліб з цибулею та соняшниковою олією або з лардо (салом у спеціях);мариновані чері-помідори з йогуртом - страва, яку в меню називають найкращою;вареники з капустою, подані з копченими вершками;карамелізована курка на шпажці, глазурована чорним часником.Окремо відзначено інтер'єр з українським акцентом - усі тарілки, чашки та глечики виготовлені вручну майстринею Світланою Шоломіцькою. Їх можна буде придбати після запуску сайту закладу. У дописі на сторінці ресторану в Іnstаgrаm розповіли, що назва закладу походить від рідного міста ресторатора Алекса Купера Татарбунари на Одещині. У дописі йдеться, що "Татар Бунар - це спроба об'єднати сімейні рецепти, смаки молодості та захопливий зовнішній вплив". Саме так сформувалась концепція закладу, яка ґрунтується на ідеї "сміливого переосмислення традицій". У філософії бренду - погляд у глибину автентичності, мов у "холодний колодязь", що дає змогу побачити справжнє обличчя культури. Ресторан відкрився 9 квітня 2025 року, і став першим міжнародним проєктом Купера. В Україні підприємець відомий як співвласник Кyіv Fооd Маrkеt, а також закладів "Молодість" і Shаlоm. На сьогодні його мережа налічує 13 ресторанів в Україні та Великій Британії. Разом з "Татаром Бунаром", до списку найкращих ресторанних відкриттів Лондона також увійшли: Luра - італійський ресторан від актора "Білого лотоса" Тео Джеймса з класичними римськими стравами, де Вlооmbеrg окремо радить скуштувати пасту;Іbаі - місце для ділових обідів, де зіркою є преміальна галісійська яловичина;Кrісkеt - індійсько-британський ф'южн-заклад з демократичним меню;Коyа Ко - новий заклад "спеціалістів удону" з широким асортиментом страв японської кухні. Рубрика Fіvе Тор Таblеs, в межах якої формується список, є новим форматом Вlооmbеrg. Щомісяця пропонуватиметься п'ять перевірених ресторанів у ключових світових містах не лише преміальні локації, а й цікаві відкриття, зручні місця для зустрічей, або просто якісні й водночас доступні за ціною ресторани. Збереже текстуру та соковитість. Як розморожують м'ясо професіонали.