Названо 5 продуктів, якими найчастіше труяться влітку. Високі температури під час літнього сезону створюють ідеальні умови для розмноження бактерій, тому деякі звичні продукти можуть стати небезпечними буквально за кілька годин. РБК-Україна розповідає про топ-5 продуктів, які найчастіше спричиняють харчові отруєння влітку і на що варто звернути увагу. Яйця та страви з них Сирі або недостатньо термічно оброблені яйця - джерело сальмонели. Особливо небезпечні домашні яйця, які зберігаються без холодильника. Омлети, заправки з жовтками, домашній майонез, все це потенційно небезпечно без належної обробки. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на лохину в Україні стрімко падають: що відбувається Молочні продукти Кефір, йогурт, сир, молоко - усе це швидко псується при найменшому порушенні умов зберігання. Особливо небезпечні домашні молочні продукти без пастеризації. Навіть охолоджені, вони мають обмежений термін придатності. Майонезні салати Салати типу "Олів'є", "Шуба" чи з крабовими паличками - це бомба уповільненої дії в спеку. Майонез - ідеальне середовище для бактерій, які активізуються вже через 1-2 години поза холодильником. Такі страви варто готувати безпосередньо перед споживанням і не зберігати "на потім". М'ясо і ковбасні вироби У спеку м'ясо псується дуже швидко. Куплені на стихійному ринку шашлик або сосиски, що пролежали кілька годин без холодильника, можуть спричинити серйозне отруєння. Навіть запаковане м'ясо в магазині може бути небезпечним, якщо порушувався температурний режим. Торти та тістечка з кремом Кондитерські вироби з вершковим або білковим кремом легко вбирають бактерії, особливо якщо зберігаються не в холодильнику. Купувати їх краще у перевірених продавців і тільки з холодильної вітрини. У спеку уникайте їжі "з вулиці", ретельно мийте руки та овочі, перевіряйте терміни придатності. Ціни на продукти в Україні наблизилися до європейських. Що коштує більше.