Морозильні камери часто стають звалищем для залишків їжі та всього, що ми не хочемо їсти одразу. А також речей, які або там не повинні бути, або навіть можуть бути небезпечними. Ось п'ять речей, які ви ніколи не повинні зберігати в морозилці, пише Rеаl Sіmрlе. Скляні банки Мейсона Скляні контейнери, включаючи банки для соусу песто для пасти та банки Мейсона, можуть тріснути на холоді. Це не тільки зіпсує ваш особливий соус, але й може призвести до травм. Хоча деякі банки Маsоn призначені для використання в морозильній камері, більшість із них не призначені, тому не ризикуйте. Газовані напої та напої в банках У вас може виникнути спокуса покласти теплу банку чи пляшку газованої води в морозильну камеру, щоб охолодити її, але це не найкраща ідея. Якщо ви випадково забудете про це, це може бути навіть небезпечно. "Газовані напої розширюються в морозильній камері, а це означає, що ці напої можуть легко вибухнути", - попереджає Джессіка Літман з Тhе Оrgаnіzеd Маmа. Зберігайте в холодильнику та просто додайте лід. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочі та фрукти, які швидко псуються у холодильнику Батарейки Ваші батьки, а можливо, навіть ваші бабусі й дідусі, ймовірно, зберігали батарейки в морозильній камері. Але це погана ідея. Краще зберігати батарейки при кімнатній температурі в сухому середовищі. Екстремальна спека або холод знижують продуктивність батарейок. Вам слід уникати розміщення пристроїв на батарейках у дуже теплих місцях. Крім того, охолодження не є необхідним і не рекомендується. Косметичні засоби Заморожування косметичних засобів може змінити їхню текстуру, особливо тих, що містять олії. Це також може зробити деякі продукти небезпечними для використання, оскільки додаткова волога може сприяти росту бактерій або навіть цвілі. Більшість продуктів призначені для зберігання в прохолодних, темних місцях. Тож відмовтеся від морозильної камери та побалуйте себе косметичним холодильником, призначеним саме для цієї мети, або використовуйте свій звичайний холодильник, якщо необхідно. Електроніка або технічні пристрої Іноді таке трапляється в спекотний день: ми залишаємо наші телефони на спеці занадто довго, і вони тимчасово вимикаються. Але правильний крок - розмістити їх у тіні або в приміщенні, а не в морозильній камері. Електронні пристрої недешеві та містять делікатні компоненти. Різка зміна температури може призвести до пошкодження, а мінусові температури також можуть вплинути на роботу акумулятора та скоротити його термін служби. Власники морозильних камер звикли заморожувати продукти, щоб продовжити їм термін споживання. Мед - продукт, який і без охолодження здатний зберігати якість досить довго. Зберігати його найкраще в льоху чи холодильнику, але за бажання продовжити термін придатності продукту чи за відсутності відповідних умов його заощадження мед можна заморозити. Продукт змінює свою консистенцію та кристалізується під час заморожування. Вона не стане настільки твердою, як вода, соки чи інша рідина. Швидше заморожений мед нагадує щільне пружне желе. Але для того, щоб насолода зберегла максимум корисності, необхідно звернути увагу на кілька важливих моментів.