Секрет довголіття у сніданку: що їсти у ранковий часРанковий прийом корисної їжі може гарантувати прожити здоровим і повним сил до глибокої старості. У регіонах світу, де фіксують найвищу тривалість життя, так званих "блакитних зонах", сніданок не пропускають, розповів СNВС дослідник довголіття Ден Бюттнер, який вивчає повсякденні звички мешканців Окінави (Японія), Сардинії (Італія) та інших "зон здорового старіння". "Саме сніданок у цих регіонах найситніший прийом їжі. Далі, впродовж дня люди їдять менше, а вечеряють дуже рано - часто без перекусів до наступного ранку", - каже Бюттнер. Є старе прислів'я: сніданок з'їж сам, обідом поділися з другом, вечерю віддай ворогу - воно абсолютно відповідає стилю життя довгожителів, - зазначив дослідник. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна помолодшати на 15 років: який сніданок здатний знизити біологічний вік Як снідають у "блакитних зонах" У раціоні довгожителів переважають боби, овочі, рис, фрукти, місо та овес. Сніданок тут більше схожий на обід, але з правильним балансом поживних речовин. "Я сам щодня починаю з тарілки мінестроне з квасолею та овочами. А ще - рис із квасолею. Пропоную спробувати так харчуватись хоча б тиждень і відчути різницю", - порадив Бюттнер. Серед довгожителів є один особливий смаколик, який сприяє тривалості життя. Дослідник Ден Бюттнер назвав десерт, який часто їдять жителі таких "блакитних зон", як Японія, Греція, Італія, Каліфорнія та Коста-Ріка. Йдеться про пудинг із насіння чіа з полуницею та ваніллю. Цей десерт з високим вмістом білка, насичений клітковиною та омега-3 жирними кислотами.
... More