Хурма чудово підходить для приготування корисних десертів. З неї можна зробити ніжний мус, пудинг або желе без додавання цукру та желатину. Усього кілька інгредієнтів - і у вас на столі корисний десерт, який сподобається всій родині. Десерт з хурми без цукру та желатину Інгредієнти: Хурма стигла - 1 шт. Какао - 2 ч.л. Молоко - 2 ст.л. Мед - за бажанням. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клітковини більше, ніж в яблуці: які фрукти й ягоди варто додати до раціону Як приготувати Хурму очищаємо від шкірки, додаємо какао та молоко, за бажанням додайте ще меду, перебиваємо блендером. Прикрашаємо ягодами та шоколадом. Залишаємо в холодильнику на 20 хв. Щоб купити солодкий запашний плід, треба знати декілька секретів. Якщо хурма м'яка, значить і солодка. Це одне з основних правил. Твердий плід буде ще й терпким. Якщо хурма терпка і не дуже солодка, покладіть плід на пів години в морозильну камеру. Хурма стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.