У спекотну погоду хочеться чогось легкого й освіжаючого. Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився в Іnstаgrаm добіркою українських страв, які чудово замінять звичну окрошку. "Окрошки в нас ніколи не було. Мені подобаються інші страви, українські" - каже Євген Клопотенко. На першому місці - холодник, який ще має назву "бурячанка". Страва складається з буряка, яйця, огірка, зелені і кефіру і, до речі, є альтернативою борщу влітку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможуть бути в формі: зіркова дієтологиня назвала супи, які варто їсти влітку Рятує влітку і холодний борщ з квасу, огірків та щавлю. Наостанок Клопотенко порадив приготувати киселицю - страву з печеної картоплі і редьки. Водночас підписники зауважили, що окрошка - українська страва. і радять звернутися до сайту "Автентична Україна", який створений Міністерством культури та інформаційної політики України. Цитата звідти: "Окрошка - традиційний холодний суп, що готують переважно на Сході України. Походження окрошки - відкрите питання, бо достовірних історичних відомостей з цього приводу не збереглося. Однак більшість істориків пов'язують виникнення окрошки із&hеllір; хрещенням Київської Русі. Згідно до літописів, після акту хрещення князь Володимир наказав роздати селянам "їжу, мед і квас". Імовірно, після цього квас став поширеним серед простих людей. Разом з чорним хлібом та зеленою цибулею він став основою для холодного супу". Під час сильної спеки легко заробити зневоднення чи перегрітися аж до теплового удару. Щоб до цього не дійшло, слід попіклуватися про себе і вжити певних заходів. Підтримуйте прохолоду у домі, вночі охолоджуйте своє помешкання. Регулярно пийте воду, адже важливо підтримувати оптимальний водний баланс, не чекаючи відчуття спраги.