Неповторна на смак: який інгредієнт додати до куті під час замішуванняКутя - це головна страва Святвечора, яка об'єднує родину за святковим столом. Щоб приготувати її по-справжньому особливою, спробуйте рецепт із додаванням узвару. Така кутя здивує ваших рідних своїм неповторним смаком та ароматом. Саме завдяки узвару ця кутя відрізняється тонким ароматом і ніжним смаком. Рецептом приготування поділилися на YоuТubе-каналі Оnyshkеvyсhі. Кутя на святвечір Різдва Інгредієнти пшениця - 300 г мак - 100 г родзинки - 100 г журавлина - 50 г горіхи - 100 г мед - за смаком цукор - 70 г узвар -100-200 мл Як приготувати Пшеницю потрібно ретельно промити в холодній воді. Залити водою (пропорції 1:3) і варити 2-3 години на середньому вогні. Злити воду і остудити кашу. Поки вариться пшениця, залити мак окропом на 15-20 хвилин, щоб він набух. Злити воду і розтерти мак в макітрі чи за допомогою блендера. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святвечір: яку страву першою поставити на стіл серед 12 інших Журавлину і родзинки промити, залити на 10 хвилин теплою водою, щоб вони стали м'якими, потім воду злити. Горіхи краще злегка підсмажити на сухій сковороді чи в духовці. Додати в пшеницю мак, журавлину, родзинки і горіхи. Потім додати ще мед і цукор. Добре перемішати. Замість традиційного окропу використати секретний інгредієнт - узвар. Кутя повинна бути соковитою, але не дуже рідкою. Напередодні Різдва, 24 грудня, українці відзначатимуть Святий Вечір - символічне закінчення різдвяного посту. Цей особливий день прийнято святкувати в сімейному колі. На Святвечір, за традицією, готують пісні страви. Усього на столі має бути 12 частувань - їх зіставляють з кількістю апостолів та місяців у році. Часто українці готували з продуктів, до яких мали доступ, саме тому більшість страв мали прості рецепти й складалися зі звичних інгредієнтів. Однак сьогодні все більше людей надають перевагу вишуканій кухні.
... More